• 15 jaar ervaring
 • Persoonlijke support
 • 160.000 tevreden klanten

Azure Stack as a Service

Wel de lusten, niet de lasten van de cloud.

Ja, ik wil onbezorgd naar de cloud

De cloud zoals jij dat wilt

Je wilt alle voordelen van de publieke cloud, maar wel zelf beslissen waar de data staat. Met Azure Stack as a Service van Yourhosting gebruik je de schaalbaarheid en kostenbesparing van Azure, ontwikkel je applicaties op uniforme wijze en houd je controle over de locatie van je data.

Een Stack deel je met anderen of gebruik je voor jou alleen. En het beheer? Dat laat je over aan onze Azure experts of je neemt Azure Stack unmanaged als IaaS af. Zet Azure en Azure Stack in zoals jij dat wilt en behoud de focus op je eigen business.

Grip op de locatie van je data

Azure Stack is de eerste echte hybride cloudoplossing die de controle over de locatie van data en veiligheid combineert met het gemak, de schaalbaarheid en de flexibiliteit van Microsofts Public Azure. Alle voordelen van Azure, maar dan in je eigen datacenter.

 • Apps hoef je maar 1 keer te ontwikkelen
 • Altijd verzekerd van een snelle verbinding
 • Privacygevoelige data veilig afgeschermd

Combineer het beste van twee werelden in de eerste echte hybride cloud.

Public Cloud

Yourhosting biedt je de voordelen van Azure Public Cloud.

 • Geen investeringen in hardware, software, monitoring en onderhoud
 • Je betaalt alleen voor wat je gebruikt
 • Capaciteit op elk gewenst moment makkelijk, snel en onbeperkt op- en afschalen
 • Geen risico om offline te gaan met je applicatie, dienst, website of webshop

Private Cloud

Azure Stack Private Cloud in ons of je eigen datacenter. Wij kunnen een volledige private cloud voor jouw bedrijf inrichten.

 • Controle over je eigen (privacygevoelige) data
 • Volledig afgeschermde infrastructuur voor je IT-omgeving
 • Data staat dichtbij in je eigen datacenter of een datacenter van Yourhosting
 • Keuze tussen een Hosted Azure Stack of een Dedicated Azure Stack

Hybrid Cloud

Yourhosting biedt het beste van de public en private cloud in de Azure Stack Hybrid Cloud.

 • Combineer de services uit de public en private cloud met de on-premises ICT-voorziening van je bedrijf
 • Applicaties eenmalig ontwikkelen en uitrollen in Azure en/of Azure Stack
 • Je bepaalt zelf waar (privacygevoelige) data staat

Wil je weten wat Azure Stack voor jou kan betekenen? Neem contact op

Gebruik de eerste echte hybride cloud om
complexe uitdagingen te vergemakkelijken.

Als data vanwege privacy concerns, wet- en/of regelgeving een regio of land niet mag verlaten, kan Azure Stack zo worden neergezet en ingericht dat de data lokaal kan worden opgeslagen en de applicatie toch in de publieke cloud staat. Dit kan bijvoorbeeld als je internationaal actief bent en in verschillende landen compliant moet zijn.

Met een Azure Stack op locatie vermijd je het risico van een trage of uitvallende internetverbinding. Voor bedrijven die wel de voordelen van Azure willen, maar bijvoorbeeld zoveel data creëren dat de huidige internetverbinding niet snel genoeg is om de data naar de publieke cloud te sturen en weer terug. Daarnaast is een Stack op locatie ideaal voor als je bedrijfsvoering altijd door moet blijven draaien, ook als de internetverbinding uitvalt.

Azure Stack beschikt over een geïntegreerd ontwikkelplatform. Je ontwikkelt eenmalig je applicatie en kunt die uitrollen naar Azure en/of Azure Stack. Zo kun je applicaties lokaal ontwikkelen en testen en vervolgens direct uitrollen naar de publieke cloud. Bovendien zijn alle apps en services die in de Azure Marketplace staan ook inzetbaar op Azure Stack.

Hosted en Dedicated

Bij Yourhosting kun je kiezen tussen een Hosted of Dedicated Azure Stack. Bij een Hosted Azure Stack deel je de resources met andere gebruikers. Wil je een eigen private Azure Stack speciaal voor jouw bedrijf? Kies dan voor Dedicated.

Managed en Unmanaged

Afhankelijk van de wensen en behoeften verzorgen we de inrichting en het beheer van Azure Stack en regelen we eventuele doorbelastingen van het gebruik naar afdelingen of werkmaatschappijen. Azure Stack as a Service zoals jij het wilt.

Neem contact op

Zakendoen in 80 landen met Azure Stack

NIPO was in 2010 één van de eerste gebruikers van public Azure, de publieke clouddienst van Microsoft, en maakt sinds kort ook gebruik van de Azure Stack-platform van Yourhosting. Product- en marketingdirecteur Sjoerd Gras van NIPO legt uit waarom het bedrijf voor Azure en Yourhosting koos. Welke invloed had die keuze op de groei van het bedrijf?

NIPO komt voort uit Kantar TNS, voorheen TNS NIPO, een van de grootste marktonderzoeksbureaus van Nederland. De onderzoekers ontwikkelen al vanaf de jaren zeventig eigen software voor datacollectie. Die software bleek zo goed dat ook andere bureaus er interesse in kregen. Daarom gingen ze hun oplossingen onder de vlag van NIPO verkopen. En dat doen ze nog steeds. NIPO is nog steeds een zeer belangrijke speler in zijn niche en actief in zo’n 80 landen. Meer dan 200.000 gebruikers van 250 grote marktonderzoeksbureaus werken met NIPO oplossingen.

“Door de keuze voor Microsoft Azure en Azure Stack bij Yourhosting kunnen we projecten aannemen die we eerder moesten weigeren.”

De keuze voor Azure

NIPO was een aantal jaren geleden een van de eerste bedrijven die Azure cloud van Microsoft gebruikte. Een spannende beslissing voor het bedrijf, maar Gras heeft er nooit spijt van gehad. “In die tijd was Azure nog helemaal niet ver ontwikkeld en onze aandeelhouders en klanten waren daardoor sceptisch. We hebben echter doorgezet en we hebben gelijk gekregen. Het is één van de beste beslissingen die we ooit hadden kunnen nemen.” De reden dat Gras en NIPO indertijd toch in zee gingen met Microsoft had te maken met belofte voor schaalbaarheid, elasticiteit en ontzorging. NIPO heeft vijftig man in dienst die een bijzonder complexe en grote software suite onderhouden en men wilde zorgvuldig met de tijdsinvesteringen van die mensen omgaan. “We zagen in dat het veel te veel tijd en inspanning zou kosten om overal waar we zaken deden infrastructuren op te tuigen en beheerafdelingen op te zetten. Door onze keuze voor Azure kunnen we nu met slechts twee mensen al onze deployments in de wereld beheren”, vertelt Gras.

Rusland

De keuze voor Azure levert NIPO dus een heel efficiënt en overzichtelijk deploymentproces op. Toch loopt NIPO met de keuze voor Azure ook tegen beperkingen aan. Die hebben steeds minder vaak met emotie en steeds vaker maken met wetgeving te maken. “Microsoft heeft niet in alle zeventig landen waar wij zaken doen datacenters staan. Dat betekent dat in sommige gevallen data opgeslagen wordt buiten landsgrenzen, en dat kan in strijd zijn met de wet. Rusland is daarvan een mooi voorbeeld. Russische klanten van NIPO stalden hun data in het Nederlandse Azure West Europa datacenter. Sinds 2016 mag dat echter niet meer van de Russische overheid. Persoonsgebonden (PII) data van Russische staatsburgers moet sinds 2016 primair worden opgeslagen in Rusland. Voor NIPO betekende dit dat we toch eigen infrastructuur moesten gaan onderhouden om zaken te kunnen blijven doen in Rusland, iets wat we juist wensten te voorkomen.”

Azure Stack

Microsoft en partners werken momenteel aan Azure Stack, technologie waarmee bedrijven een eigen Azure datacenter kunnen bouwen en onderhouden. Het platform heeft dezelfde gebruikerservaring en -interface als public Azure, waardoor beheerders zich niet hoeven te laten omscholen of een andere manier van werken eigen moeten maken. Yourhosting uit Zwolle speelt een sleutelrol in dit project. Voor Gras was het duidelijk dat hij met Yourhosting om de tafel moest. “Voor NIPO is Yourhosting de vanzelfsprekende en eigenlijk noodzakelijke keuze voor de implementatie van het Azure Stack-platform”, zegt Gras. “Als mede-ontwikkelaar hebben ze een unieke kennisvoorsprong en zijn ze ideaal in de gelegenheid om ons te ondersteunen.”

Yourhosting heeft ervoor gezorgd dat NIPO als één van de eerste bedrijven ter wereld van Azure Stack gebruik kan maken. Het bedrijf gebruikt het cloud automation platform van Yourhosting’s zusterbedrijf Resello om applicaties te hosten en geeft NIPO daarmee hetzelfde beheergemak als wanneer het gebruik zou maken van public Azure. “We merken eigenlijk geen groot verschil tussen public Azure en Azure Stack. We kunnen deployen met dezelfde ARM templates, dezelfde rapportages opvragen en dezelfde deploymentmethodes hanteren. Het zorgt ervoor dat er geen extra complexiteit komt kijken bij een implementatie buiten public Azure en je dus net zo efficiënt kan zijn.”

Grip op data

Gebruikers als NIPO kunnen hierdoor oplossingen in datacenters waar ook ter wereld implementeren, of dat nu in de datacenters van Microsoft is, in een eigen datacenter of in het datacenter van een partner. “We kunnen samenwerken met lokale partijen en controle houden over waar data zich bevindt zonder dat we onze beheerprocessen helemaal opnieuw in moeten richten,” aldus Gras. “Toen we in Rusland begonnen, hadden we letterlijk een ordner vol contracten en vier maanden onderhandelen nodig voor we echt een oplossing hadden staan. Dat is nu veel eenvoudiger. We gaan gewoon met Yourhosting om tafel en richten dat dezelfde dag nog in.” Heel veel bedrijven kunnen momenteel geen cloud benefits aanbieden in het buitenland, omdat het voldoen aan wereldwijde juridische normen teveel tijd en geld kost. “Die beperking hebben wij niet meer en we kunnen nu projecten oppakken die we eerder moesten laten lopen. Het Yourhosting Azure Stack platform is daarmee echt een versneller van onze business.”

Succesvol naar de cloud? Wij hebben de kennis in huis.

De transitie van je IT naar de cloud vraagt om grote investeringen in apparatuur, technische resources en kennis. Laat dat allemaal aan ons over.

Als deelnemer aan het exclusieve Azure Stack Early Adopter Initiative, werkt ons Azure Expert Team sinds 2016 intensief aan de ontwikkeling van Azure Stack. Hiermee hebben wij een grote voorsprong op andere serviceproviders en alle kennis en ervaring in huis voor de transitie, inrichting en het beheer van jouw Stack.

Alles in huis voor een onbezorgde transitie naar de cloud.

Wil je weten wat Azure Stack voor jou kan betekenen? Neem contact op

Prijzen excl. btw tenzij expliciet anders aangegeven © 2017

Prijzen incl. btw tenzij expliciet anders aangegeven © 2017