Paulien - 18 maart 2016

5 tips voor het besparen van energie

Earth Hour 19 maart

Morgen, op 19 maart om 20.30 uur, doe ik één uur lang het licht uit. Het is namelijk Earth Hour. Tijdens Earth Hour laten we met dit simpele gebaar, samen met andere miljoenen mensen en bedrijven, zien dat we de aarde belangrijk vinden, en zetten we ons in voor het besparen van energie.

Door energieverbruik verandert het klimaat. En juist klimaatverandering is een van de grootste bedreigingen voor de natuur en dus moedertje aarde. Nu los je dit probleem niet in je eentje op, maar het is wel erg makkelijk om je eigen impact te verkleinen. Daarom geef ik je vijf tips voor het besparen van energie. Niet alleen goed voor de aarde maar ook voor je portemonnee:

  1. Wanneer je de computer even niet gebruikt, schakel dan het beeldscherm uit in plaats van te kiezen voor een bewegende screensaver.
  2. Schakel het beeldscherm uit wanneer je iets aan het downloaden bent en je de computer verder niet gebruikt.
  3. Laat apparaten niet op stand by staan, maar schakel ze uit als je ze niet gebruikt.
  4. Haal opladers uit het stopcontact wanneer je deze niet gebruikt.
  5. Vervang je gloeilampen door LED-lampen.

Energie besparen bij Yourhosting

En wat doen we dan aan energiebesparing bij Yourhosting? Een hoog energieverbruik is helaas vanzelfsprekend voor hostingproviders. Om dit te compenseren gaan we milieubewust om met zaken als stroom, beheer en werkomgeving. Daarom hosten we alle websites in een groen CO2-neutraal datacenter met aangepast energieverbruik, en waar de klimaatbeheersingsystemen volgens de nieuwste standaarden zijn.

Ook in ons bedrijfspand passen we milieuvriendelijke technieken toe. Zo bestaat onze belangrijkste lichtbron uit daglichtsystemen, en optimaliseren we ons energieverbruik door een gebouwautomatiseringssysteem om het licht en de verwarming te regelen. Daarnaast nemen wij in ons bedrijfspand 100% groene stroom en gas af bij Greenchoice.

Doe ook mee!

De impact van klimaatverandering verkleinen lijkt soms moeilijk, maar het is wel mogelijk, het begint bij jezelf. Als we ons allemaal daarvan bewust zijn, geven we samen de aarde door! Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde. Doe jij ook mee met Earth Hour op 19 maart? Je hoeft niet per se het licht uit te doen om 20.30 uur, je kunt op allerlei manieren meedoen. Het Wereld Natuur Fonds heeft een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet, er staat zelfs promotiemateriaal voor je klaar!

Dit artikel delen op social media

3 reacties

G Poorthuis on 1 april 2016

Ik wist niet dat yourhosting aandelen greenchoice heeft.
Er zijn meerdere aanbieders van groene en donkergroene stroom

Paulien on 6 april 2016

Beste heer, mevrouw Poorthuis,

Wij hebben destijds de keuze gemaakt voor Greenchoice, maar we hebben natuurlijk geen aandelen ;-). Er zijn inderdaad ook nog andere aanbieders! Gebruik jij ook groene stroom?

avis sur sanovia on 15 september 2017

energie renouvelable 2015

https://www.facebook.com/SanoviaEnergies/

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *