- 17 december 2015

5 voordelen van een VPS

VPS staat voor Virtual Private Server, in het Nederlands komt dat neer op een Virtuele Privé Server. zo’n VPS levert veel voordelen op. Bij een gewoon (shared) hostingpakket sta je met veel mensen op één zwaar uitgeruste server, je deelt dus een server. Bij een VPS heb je een virtuele server voor jezelf. Je hoeft dan geen geheugen, processorkracht of schijfruimte te delen. In dit artikel geef ik je 5 voordelen van een VPS.

Omdat een VPS helemaal voor jou alleen is, betaal je er wel wat meer voor. Dat kan een nadeel zijn, toch hoeft het verschil in kosten met een shared hostingpakket niet heel hoog te zijn. Bekijk het overzicht van onze VPS-pakketten bijvoorbeeld eens.

De voordelen van een VPS op een rijtje

Een VPS is dus voor jou alleen, dat geeft je vrijheid en keuze. Een paar voordelen op een rijtje:

  • Hoge performance
  • Keuzevrijheid in software
  • Voorgeïnstalleerd of zelf inrichten
  • Geen data en resources delen
  • Veel opslagruimte en dataverkeer

Voor elke VPS reserveren we eigen geheugen, processorkracht, schijfruimte en dataverkeer. Je krijgt dus precies waar je voor betaalt. Vooral webshops of blogs stellen eisen als het om prestaties gaat, en een VPS voldoet aan deze eisen.

Zelf beheren of voorinstalleren

Verder kun je zelf kiezen welk besturingssysteem en overige software je gebruikt. Dat beheer je vervolgens helemaal zelf zodat het op jouw wensen aansluit. Ben je niet zo technisch maar wil je wel de beste prestaties? Dan hebben we ook voorgeïnstalleerde VPS’en voor je klaarstaan. Die kun je met een klik op de knop installeren, voorzien van een zelfgekozen wachtwoord en zo heb je opeens een CMS, blog of webshop draaien. Zo heb ik zelf een WordPress-installatie op een voorgeïnstalleerde VPS, waarop naast verhalen ook veel foto’s staan.

Een VPS vertaal ik dan ook wel eens vrij naar een mix van Vrijheid, Persoonlijk en Snelheid 🙂

Tot zover mijn beknopte overzicht. Misschien heb je naar aanleiding van dit artikel nog een vraag, laat het me dan gerust weten in een reactie hieronder!

Samenvatting
5 voordelen van een VPS
Naam artikel
5 voordelen van een VPS
Beschrijving
VPS staat voor Virtual Private Server, in het Nederlands komt dat neer op een Virtuele Privé Server. zo’n VPS levert veel voordelen op.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *