- 19 juni 2019

Acronis Backup Online Pro: maak een back-up van Office 365

“Help, ik ben mijn bestanden kwijt!” roept John. Veel systeembeheerders herkennen deze situatie. Hoe fijn is het dan dat je met een paar muisklikken de bestanden herstelt? Met Office 365 van Microsoft en Acronis Backup Online Pro kan je collega binnen korte tijd weer aan de slag.  

Office 365: veilig digitaal werken

Office 365

Nog niet zo lang geleden maakten de stoffige archiefkasten plaats voor digitale omgevingen als Office 365. Met Office 365 krijg je naast de welbekende Office-software ook een online omgeving voor e-mail, kun je samenwerken in documenten en heb je genoeg ruimte voor alle bestanden van jouw bedrijf.

Met Office 365 hoef je niet bang te zijn dat je bestanden kwijtraakt door bijvoorbeeld een computercrash, brand of overstroming. In Office 365 worden gegevens op meerdere locaties bewaard om zoveel mogelijk veiligheid te waarborgen. 

Probeer Office 365 een maand gratis!

Maak altijd een back-up

Office 365 beschermt je gegevens niet tegen menselijke fouten, virussen, hackers en ransomware. Data is het kapitaal van veel ondernemingen; dat wil je natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Wil je extra zekerheid? Maak dan zelf een back-up. Je kunt ervoor kiezen om zelf regelmatig exports te maken van de mailboxen en bestanden te kopiëren naar een externe harde schijf bijvoorbeeld. Een andere optie is Acronis Backup Online Pro. Met het Acronis Backup Online Pro back-upplan hoef je niet handmatig back-ups te maken, maar doet de software dat voor jou.

Bestel Acronis Backup Online Pro

Waarom een back-up?

Een back-up is een reservekopie van je gegevens. Tegenwoordig gebruiken veel mensen software als de iCloud of OneDrive in de veronderstelling dat hun gegevens veilig zijn. Maar dat het online staat, betekent niet dat het veilig is. Want wat gebeurt er als iemand per ongeluk een bestand verwijdert? Of wanneer je te maken krijgt met een virus? Dan zijn de bestanden weg. Raak je gegevens kwijt, maar heb je wel een back-up gemaakt? Dan zet je alle data eenvoudig vanuit de back-up weer terug op je apparaat. 

80% Van de cloudgebruikers heeft data verloren in de cloud
70% Van de bedrijven heeft belangrijke data onvoldoende beveiligd
25% Van de bedrijven moet haar deuren sluiten als gevolg van dataverlies

Bescherm jouw data tegen ransomware

Ransomware betekent ‘gijzelsoftware’. Hackers zetten een virus op jouw computer en geven aan dat als je losgeld betaalt, zij het virus er weer afhalen (ga hier nooit op in). Als je een back-up hebt via Acronis Backup Online Pro, dan zet je de bestanden zodra je systeem hersteld is, weer terug. Bij sommige vormen van ransomware versleutelen ze jouw data waardoor je er niet meer bij kan. Daarom is het belang van een back-up zo groot. Bij Acronis Backup Online Pro krijg je ook Acronis Active Protection. Dit is een beveiligingssysteem tegen ransomware. Het systeem herkent verdachte patronen en blokkeert deze, waarna de originele bestanden teruggezet worden.

Ook aan de slag met Microsoft 365?
Kies gelijk welk Office 365 pakket het best bij je past. 


Acronis Backup Online Pro back-upplan

Acronis Backup Cloud

Acronis Backup Online Pro is de beste software waarmee je de back-up van jouw Office 365 mailboxen, groepen en SharePoint-sites automatiseert. Mochten er dan door menselijke fouten of cybercriminelen gegevens verloren gaan, dan zijn de bestanden niet voor altijd verloren. Ook maakt het niet uit wat voor apparaat je gebruikt: tablet, telefoon, desktop, laptop… Acronis Backup Online is voor al deze apparaten geschikt! En ook van de verschillende servers (Windows en Linux) maakt de software back-ups. Acronis snapt dat jij geen zin hebt om telkens handmatig een back-up te maken, daarom bieden ze de mogelijkheid voor een back-upplan. Dit stel je één keer in en vervolgens hoef je er niet meer om te denken. Hoe je dit doet? Ga naar Backup & Disaster Recovery en doorloop de volgende stappen om een nieuw apparaat toe te voegen:

  • Ga naar Backup & Disaster Recovery en klik op ‘Toevoegen’;
  • Selecteer het apparaat of de applicatie die je wilt back-uppen;
  • De te installeren agent wordt aangeboden. Klik op ‘akkoord’. De agent wordt op de server van Acronis geïnstalleerd;
  • Na installatie wordt het toegevoegde apparaat zichtbaar in Backup & Disaster Recovery.

Vervolgens stel je het back-upplan in. Hierin geef je aan wat je wilt back-uppen, wanneer, waar je de back-up (in de cloud) wilt opslaan en hoelang je deze wilt bewaren. Wil je meer weten over de installatie op Windows, Mac, Mobiel, tablet en servers? Raadpleeg dan de supportpagina van Acronis.

Samenvatting
Acronis Backup Online Pro: maak een back-up van Office 365
Naam artikel
Acronis Backup Online Pro: maak een back-up van Office 365
Beschrijving
Jouw Office 365-omgeving is al beveiligd tegen bijvoorbeeld brand of waterschade doordat je bestanden online staan. Bescherm je gegevens ook tegen menselijke fouten en cybercriminelen met Acronis Backup Online Pro. Mochten er gegevens verloren gaan, dan herstel je gemakkelijk de reservekopie. Dit doe je vanaf elk apparaat en vanaf elke Linux of Microsoft server.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

2 reacties

Medemblik Harre on 10 juli 2019

Wat zijn de kosten??

Tom on 11 juli 2019

Beste Harre,

Er zijn twee varianten, namelijk Managed en Pro. Om bestanden en e-mail in Office 365 te backuppen heb je de Pro-variant nodig.

Ook kun je zelf kiezen hoeveel backupruimte je nodig hebt. Dit is mogelijk vanaf 50 GB. Deze optie is verkrijgbaar vanaf EUR 7,80 p/m bij een jaarabonnement.

Voor meer informatie, zie:
https://www.yourhosting.nl/shop/extra_diensten#bestelAcronisProJaar

Vriendelijke groet,
Tom
Yourhosting Klantenservice

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *