- 04 mei 2012

Afbeeldingen bewerken is eenvoudig

Eerder gaf ik tips en trucs voor het vinden van de perfecte afbeelding. Stel dat je de perfecte afbeeldingen gevonden hebt. De kans is dat groot dat deze afbeeldingen nog niet geheel aan je wensen voldoet, je moet dan de afbeeldingen bewerken zodat deze aan je wensen gaan voldoen. Misschien wil je de afbeelding kleiner maken. Of wil je maar een gedeelte van de afbeelding gebruiken. In dit artikel geef ik je tips welke programma’s je kunnen helpen bij afbeeldingen bewerken.

Afbeeldingen bewerken met programma’s

Wil je afbeeldingen bewerken? dan heb je keuze uit een grote hoeveelheid programma’s. Eén van de bekendste staat waarschijnlijk al geïnstalleerd op je computer! Er zijn verschillende programma’s waarmee je afbeeldingen kunt bewerkend, zowel gratis als betaald, lees hieronder welke opties je allemaal hebt.

Paint

Met de introductie van Windows 7 heeft Microsoft Paint een flinke update gekregen. Windows 7 levert Paint gratis mee en is geschikt voor eenvoudige aanpassingen aan foto’s en afbeeldingen. Microsoft geeft zelf duidelijke tips over het gebruik van Paint en het bewerken van afbeeldingen.

Afbeelding bewerken Paint
Zoek je meer geavanceerde opties? Dan kom je uit bij programma’s voor fotobewerking. Photoshop is veruit de bekendste.

Photoshop (betaald)

Adobe biedt een reeks programma’s voor het maken van een website. Met Adobe Photoshop bewerk je je afbeeldingen.

Afbeelding bewerken met Photoshop
Photoshop is een ‘zwaar’ programma. Om het maximale uit Photoshop te halen heb je een snelle computer nodig. Daarnaast is Photoshop vrij prijzig. De hoge prijs en zware systeemeisen zijn eenvoudig te verklaren. Photoshop geeft je bijna onbeperkte mogelijkheden voor het bewerken van afbeeldingen. Bovendien zijn er zoveel (fanatieke) gebruikers dat je online veel gratis tips, trucs en tutorials vindt.

Vind je Photoshop te duur, te complex of is je computer niet krachtig genoeg voor Photoshop? Dan zijn er verschillende gratis alternatieven. De bekendste zijn Gimp en Paint.net.

Gimp

Gimp is een uitgebreid en gratis open source programma. Gimp is eigenlijk gemaakt voor Unix-systemen (zoals Debian en Ubuntu), maar draait ook prima op Windows of op een Mac. Op de website van Gimp vind je een uitgebreide handleiding voor het bewerken van afbeeldingen.

Afbeelding bewerken GIMP
Sommige gebruikers vinden Gimp wat gebruiksonvriendelijk en complex. Als je Photoshop gewend bent is Paint.net een beter alternatief.

Paint.net

Paint.net is net als Gimp gratis open source software. Paint.net is gebruiksvriendelijker dan Gimp en biedt ook veel mogelijkheden voor het bewerken van afbeeldingen. In tegenstelling tot Gimp is Paint.net alleen beschikbaar voor Windows.

Paint.net afbeelding bewerken
Let op, op de site van Paint.net staan veel advertenties met grote downloadknoppen voor andere, potentieel schadelijke software. De echte download van Paint.net staat op de downloadpagina.

Gebruik jij een ander programma voor het bewerken van afbeeldingen? Of heb je tips voor het gebruik van een van de bovenstaande programma’s? Laat het dan ons weten via een reactie!

Samenvatting
Eenvoudig je afbeelding bewerken
Naam artikel
Eenvoudig je afbeelding bewerken
Beschrijving
Stel dat je de perfecte afbeelding gevonden hebt. De kans is dat groot dat deze afbeelding nog niet geheel aan je wensen voldoet, je moet dan de afbeelding bewerken zodat deze aan je wensen gaat voldoen.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Één reactie

Domeinregistratie on 1 juni 2012

het is echt nuttig voor ons ..

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *