- 07 augustus 2017

De Azure Stack Experience

“Het is gewoon Azure, maar dan in je eigen datacenter”

Er is veel belangstelling voor het Azure Stack Experience-center van Yourhosting in Zwolle. Want iedereen wil weten wat je ermee kunt als Microsoft de technologie straks uit de bèta haalt. Randy Keyers van Eurocom Group nam ook een kijkje en vertelt over zijn ervaringen.

Eurocom Group is een bedrijf dat zich volledig richt op zorgdomotica en IoT. Denk bijvoorbeeld aan wearables, app’s, sensoren en dwaalpreventietechnologie voor dementerende mensen. Eigenlijk alle technologie die ouderen en mensen met een beperking veilig en comfortabel langer thuis- of in een zorginstelling laat wonen. De vraag naar deze oplossingen neemt ook internationaal toe.

Zorgdomotica! Gaaf hoor. Waar ben je nu mee bezig?

Ja jee… met een heleboel projecten eigenlijk. We zijn nu onder meer veel bezig met lifestyle monitoring. Dat zijn monitoringsystemen die zorginstellingen of familie bericht geven wanneer er een aanwijzing is dat iets niet goed gaat of dat een bewoner verhoogd risico loopt. Een ander mooi product is Leefcirkels XL, waarbij bewoners van een zorginstelling op basis van wat zij aankunnen, zich op een veilige manier zelfstandig in- en zelfs rond het gebouw kunnen begeven. Door gebruik te maken van de cloud kan een netwerk van vrijwilligers in de buurt ingeschakeld worden als een client buiten toch hulp nodig heeft.

Vanwaar je interesse in Azure Stack?

Momenteel gebruiken we het Azure-cloudplatform om onze wearables, domotica- en zorgsystemen thuis en bij zorginstellingen ‘connected’ te maken. Een belangrijke schakel dus. Een deel van onze klanten wil echter liever onze oplossingen in een eigen datacenter hebben draaien. Dat is vooral een gevoelskwestie denk ik, het is geen wettelijke verplichting. Maar we willen hier wel aan tegemoet komen. Bovendien krijgen we steeds meer klanten in het buitenland en daar kan de wet anders zijn. Microsoft Azure Stack is zodoende bij mij in beeld vanwege het deploymentgemak. Het is gewoon Azure, maar dan in je eigen datacenter en het zou daarom eventuele issues met betrekking tot de locatie van data en applicaties oplossen.

En dus naar het Experience Center?

Eerlijk gezegd kende ik Yourhosting niet totdat ik een commercial hoorde op BNR Nieuwsradio. Ik zit vaak op de weg en heb dan de autoradio aanstaan. Zo kwam ik erachter dat ze een eigen Experience Center hadden. Ik ben gaan bellen en meteen gaan kijken.

Hoe vond je het?

Het heeft mijn vermoedens over Azure wel in positieve zin bevestigd. Je kijkt vooral naar de functionaliteiten die ze erin hebben gestopt, wat er op termijn in komt en de wijze waarop het is opgezet. Wat ik met name een prettige verrassing vond is dat het een ‘boxed solution’ is. Dit maakt de specificaties eenvoudiger vast te stellen. Daaarnaast is het voor onze partners eenvoudiger te installeren.

En wat nu?

Naar aanleiding van mijn bezoek zijn we ondertussen bezig met de eerste aanpassingen om ook met Azure Stack te kunnen werken. Overigens was het niet een ‘quick in and out’. Ik heb ook een kijkje achter de schermen gekregen en ik heb onder andere ook met de CTO Eric Mink van gedachten gewisseld. Ze hebben me erg goed op weg geholpen en ze lijken me erg kundig. Het zou me niks verbazen als we in de toekomst eens gaan samenwerken.

Wil jij de voordelen van Azure Stack ook zelf ervaren? Kom dan naar ons Azure Stack Experience Center in Zwolle of Amsterdam.

Samenvatting
De Azure Stack Experience
Naam artikel
De Azure Stack Experience
Beschrijving
Wil jij de voordelen van Azure Stack ook zelf ervaren? Kom dan naar ons Azure Stack Experience Center in Zwolle of Amsterdam.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *