- 07 december 2017

Azure Stack-nieuwsupdate: Azure Stack as a Service beschikbaar

De ontwikkeltrein rondom Azure Stack heeft sinds Microsoft Ignite niet stil gestaan. In deze nieuwsupdate de belangrijke noviteiten en ontwikkelingen op het gebied van Azure op een rij.

Azure Stack as a Service: wel de lusten, niet de lasten van de cloud

Vanaf heden kun je bij Yourhosting terecht voor Azure Stack as a Service. Klanten weten zich met AZSaaS verzekerd van veilige opslag onder Europese wet- en regelgeving en profiteren tegelijk van de snelheid, het gemak en de kostenvoordelen van de publieke cloud.  Azure Stack as a Service is Azure Stack van Yourhosting inclusief het eventuele beheer en de bijbehorende diensten ervan. Momenteel is de Azure Stack-omgeving live, zijn we een grote diversiteit aan workloads aan het valideren en gaan we in de komende weken starten met het onboarden van klantomgevingen

Lees alles over Azure Stack as a Service in het persbericht en op onze website.

Een nieuw gezicht: Eric Vredeveldt

Het team van Yourhosting Business is uitgebreid met een nieuw gezicht: Eric Vredeveldt. Eric was onder andere directeur bij IT-dienstverlener Previder en is secretaris bij de DHPA, de Dutch Hosting Provider Association. In zijn nieuwe rol gaat hij optreden als Business Manager. Eric brengt veel ervaring mee die goed gebruikt kan worden in deze periode van stromachtige groei als gevolg van de grote interesse in Azure Stack. Lees meer over Eric’s kijk op de hostingmarkt.

Azure tech update:  Azure Availability Zones en meer..

Sinds Microsoft Ignite is er alweer aantal vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd aan het Azure platform. Meest opmerkelijk vonden wij de beschikbaarheid van Azure Availability Zones in West-Europa; geïsoleerde locaties binnen een Azure regio met eigen stroomvoorziening, koeling en netwerkcapaciteit. Bedrijven zijn hierdoor zelfs beschermd voor uitval van hele datacenters.

Andere noemenswaardige techupdates:

  • Microsoft gaat Azure containers die beheerd worden door middel van Kubernetes ondersteunen met een dedicated dienst.
  • Managed Applications zijn nu algemeen beschikbaar in de Microsoft Azure Marketplace. Technologiepartners, zoals ISV´s en System Integrators, kunnen hiermee beheerde services en applicaties aanbieden via de Microsoft Azure public cloud.
  • Microsoft heeft Intel´s hoogwaardige Skylake processors beschikbaar gemaakt in Azure, zo meldt Microsoft Compute directeur Corey Sanders op zijn blog. Deze processoren zijn met name geschikt voor rekenintensieve workloads.
  • Cray en Microsoft hebben een samenwerking aangekondigd. Daardoor zullen supercomputing-systemen van Cray naar Azure-datacenters komen.
  • In feite was het al bekend tijdens Microsoft Ignite, maar het is leuk om het nu ook in de praktijk te zien: Microsoft Azure heeft een nieuw logo en manifesto. Bekijk ook de video van het Azure Manifesto.

Groeier in de cloud

Microsoft is momenteel nog altijd de nummer twee op de cloudmarkt, maar het bedrijf wint wel terrein op Amazon. Het bedrijf kon ook dit kwartaal weer mooie cijfers noteren. De omzet van de Azure-divisie van Microsoft haalde afgelopen kwartaal een stijging van maar liefst 89 procent. De omzetdoelstelling van 20 miljard aan cloud business werd daarmee gehaald. Het was het dertiende opeenvolgende kwartaal dat Microsoft een stijging mocht noteren.

Samenvatting
Azure Stack-nieuwsupdate: Azure Stack as a Service beschikbaar
Naam artikel
Azure Stack-nieuwsupdate: Azure Stack as a Service beschikbaar
Beschrijving
Azure Stack is beschikbaar bij Yourhosting! Met Azure Stack as a service ben je zeker van een veilige opslag onder Europese regelgeving en profiteer de voordelen van de publieke cloud.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *