- 09 juli 2015

Betere vindbaarheid? Nieuwe extensies bieden kansen

betere vindbaarheid met nieuwe extensies

Nieuwe generieke extensies kunnen een belangrijk onderdeel worden van je marketingstrategie en een betere vindbaarheid van je website. Een bedrijf kan tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder tenminste één website. Maar hoe val je nog op tussen al die miljoenen domeinnamen, waarvan er ook nog eens veel in jouw branche zitten? De meeste slimme, makkelijk te onthouden en geschikte traditionele namen zijn immers al bezet. Misschien veroorzaken nieuwe generieke extensies zelfs een heuse run op nieuwe domeinnamen die we lang niet meer gezien hebben. En jij kunt er je voordeel mee doen!

Betere vindbaarheid

Een van de grootste voordelen van de nieuwe extensies is een hogere relevantie in zoekmachines. Omdat die nieuwe extensies branchespecifiek kunnen zijn, hebben ze automatisch meer relevantie in zoekopdrachten. Bij zoekopdrachten naar trainingen scoort een .training-domeinnaam bijvoorbeeld hoger in de resultaten. Een goed gekozen domeinnaam met een passende extensie is dan een echte blikvanger tussen die allesbepalende zoekresultaten en zorgt voor een betere vindbaarheid.

Relevanter

Een ander voordeel van de nieuwe generieke extensies is dat domeinnamen aanzienlijk korter gemaakt kunnen worden. Je domeinnaam ziet er niet alleen relevanter uit, maar is ook makkelijker te onthouden. Omdat veel branchegerelateerde termen nu ook een extensie kunnen zijn, hoef je die termen niet meer in je domeinnaam te benoemen. Zo ziet je domeinnaam er een stuk gestroomlijnder uit. Een bedrijf dat trainingen verzorgt met een oude domeinnaam www.vanhalsttraining.com bijvoorbeeld, kan zijn naam nu opschonen naar www.vanhalst.training voor een betere vindbaarheid.

Uitschieter

Als je doelgroep zich op een specifieke (geografische) plek bevindt, kun je je relevantie daar eenvoudig verbeteren. Een autoverkoper uit Friesland kan bijvoorbeeld www.auto.frl registreren. Deze domeinnaam is specifiek gericht op mensen die in Friesland een auto zoeken. Gecombineerd met een krachtige, SEO-vriendelijke website kan hij een flinke uitschieter in zijn bezoekersaantallen en zijn conversies verwachten. Je kunt je vast wel voorstellen wat een .asia-domeinnaam zou doen, als je bedenkt dat 60% van de totale wereldbevolking daar woont.

Minder betalen voor advertentieklikken

Omdat een specifieke nieuwe generieke extensie de relevantie van een domeinnaam automatisch verhoogt, klikken bezoekers ook eerder op gerelateerde advertenties Hierdoor geven zoekmachines je website een hogere kwaliteitsscore, waardoor het tarief voor klikken op advertenties significant lager wordt. Het geld dat je overhoudt kun je weer gebruiken voor andere marketingdoeleinden.

Je merknaam beschermen

Omdat de wereld van de nieuwe generieke extensies nog nauwelijks verkend en opgeëist is, kun jij als eerste de meest geschikte domeinnaam voor je organisatie registreren. Elke nieuwe extensie wordt gefaseerd ingevoerd. In de eerste fase (de sunrise-periode) hebben geregistreerde handelsmerken de eerste aanspraak op hun eigen naam. Zo gaat de juiste domeinnaam naar zijn rechtmatige eigenaar.

Kortom, een nieuwe generieke extensie verbetert je vindbaarheid en laat je kortere, makkelijkere domeinnamen registreren. Daarnaast helpen ze je om meer marktgericht te werken en de beste domeinnaam voor je merk vast te leggen. Dus waar wacht je nog op!

Samenvatting
Betere vindbaarheid? Nieuwe extensies bieden kansen
Naam artikel
Betere vindbaarheid? Nieuwe extensies bieden kansen
Beschrijving
Nieuwe generieke extensies kunnen een belangrijk onderdeel worden van je marketingstrategie en een betere vindbaarheid van je website.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

2 reacties

Christine Smit on 26 maart 2016

Ik zou graag willen weten wat het omzetten kost, als je al een .com domeinnaam bij jullie hebt.

Jeroen Peters on 27 maart 2016

Hallo Christine,

bedoel je met omzetten dat je je .com domeinnaam wilt opzeggen en een andere extensie wilt gebruiken? Dat kan eventueel door de nieuwe extensie te kopen te koppelen aan je pakket, daarna kun je de andere opzeggen. Veel mensen kopen echter een nieuwe extensie naast hun 'oude'.

Mocht je dat niet willen en heb je hulp nodig bij het omzetten, dan kun je ook onze Webmasterservice inschakelen. Die zijn te bereiken op webmasterservice@yourhosting.nl (ze zijn weer aanwezig na de Paasdagen).

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *