- 23 november 2018

Comodo SSL-certificaten worden nu uitgegeven door Sectigo

Maakt jouw website al gebruik van SSL? Een SSL-certificaat is noodzakelijk om het verkeer tussen de browser van je bezoeker en de server te beveiligen. Er zijn verschillende uitgevende partijen van SSL-certificaten. Bij Yourhosting maken wij gebruik van Comodo SSL voor de betaalde SSL-certificaten. Dit is een grote en betrouwbare speler in de wereld van SSL en heeft al meer dan 100 miljoen SSL-certificaten verleend in 200 landen. Sinds kort heeft Comodo besloten om haar naam aan te passen naar Sectigo. In deze blog vertellen we je er meer over en welke invloed dit heeft op jou als klant.

TL;DR, behalve de naamswijziging verandert er niets. Je huidige SSL-certificaat blijft gewoon werken. Maak je gebruik van een “Comodo Secure” logo op je website? Dan kun je dit aanpassen naar een “Secured by Sectigo” logo.

Waarom deze naamswijziging van Comodo SSL?

De afdeling binnen Comodo die verantwoordelijk was voor de uitgifte van SSL-certificaten, is vorig jaar overgenomen door Fransisco partners en is actief onder de naam Comodo CA (Certification Authority). Het oorspronkelijke Comodo is verder gegaan onder de naam Comodo Cyber Security en biedt beveiligingsdiensten aan. Er zijn nu dus twee bedrijven die Comodo heten en allebei zijn ze actief in de beveiligingsmarkt. Dit is erg verwarrend voor huidige en potentiële klanten. Comodo CA heeft daarom besloten haar naam aan te passen naar Sectigo.

Blijft mijn huidige Comodo SSL-certificaat gewoon werken?

Voor huidige klanten met een Comodo SSL-certificaat verandert er (bijna) niets. Alle certificaten blijven gewoon werken. Er worden geen wijzigingen aan je huidige certificaat of het certificeringspad doorgevoerd. Je certificaat hoeft ook niet opnieuw geïnstalleerd te worden op je hostingpakket. Je kunt gewoon gebruik blijven maken van je vertrouwde Comodo SSL totdat het tijd is om te verlengen.

Waarom zie ik nog steeds Comodo in mijn certificaat?

Misschien heb je al even gekeken naar de gegevens van het SSL-certificaat op je eigen website. De kans is dan groot dat daar nog steeds Comodo als uitgevende instantie wordt genoemd. De huidige certificaten die zijn uitgegeven onder de vlag van Comodo zijn nog steeds geldig. Grote kans dat je bij een toekomstige verlenging van je certificaat wel ziet dat dit certificaat is verleend door Sectigo.

comodo ssl certificaatinformatie van yourhosting.nl
Het certificaat van yourhosting.nl toont ook nog steeds Comodo als uitgevende instantie

Comodo secure logo’s aanpassen

Als gebruiker van een Comodo SSL-certificaat heb je ook het recht om een “Comodo Secure” logo op je website of webshop weer te geven. Hiermee laat je zien aan bezoekers dat je veiligheid serieus neemt. Het oude logo is nu aangepast naar een “Secured by Sectigo” logo.

ssl trustseal secured by sectigo logo
Het nieuwe “Secured by Sectigo” logo

Om dit nieuwe logo weer te geven op je website of webwinkel dien je een aantal stappen te doorlopen.

  1. Ga naar de Sectigo Trust Seal
  2. Kies het gewenste formaat van het logo (small, medium of large).
  3. Sla de afbeelding op
  4. Upload het logo naar je webserver
  5. Plaats de HTML-code van de trust seal pagina in de code van je website.

Welk Sectigo Comodo SSL certificaat heb ik nodig?

Maak je momenteel nog geen gebruik van een SSL-certificaat? Vanwege de naamswijziging van Comodo hebben we de namen van onze eigen SSL-certificaten ook aangepast. Voor de duidelijkheid zetten we de verschillende SSL-certificaten even op een rijtje.

  • Domain Validation SSL (voorheen Eigen SSL) – Dit certificaat is geschikt voor particuliere websites, zoals blogs, met maar één (sub)domeinnaam zoals www.yourhosting.nl.
  • Wildcard SSL – Heb je meer dan één subdomein? Met een Wildcard SSL kun je meerdere subdomeinen, zoals forum.yourhosting.nl en shop.yourhosting.nl tegelijkertijd beveiligen.
  • Extended Validation SSL (voorheen Comodo EV SSL) – Bij Extended Validation SSL wordt er een uitgebreide controle uitgevoerd voor installatie van het certificaat. Na de verificatie wordt je volledige bedrijfsnaam in de adresbalk getoond. Dit schept extra vertrouwen bij bezoekers en dit certificaat is daarom aan te raden voor zakelijke websites en webwinkels.

Wil je meer weten over SSL of een certificaat bestellen? Bekijk dan onze SSL-certificaat pagina.

Samenvatting
Naam artikel
Comodo SSL-certificaten worden nu uitgegeven door Sectigo
Beschrijving
Comodo SSL is onze leverancier van SSL-certificaten. Sinds kort is de naam aangepast naar Sectigo. In deze blog vertellen we je meer over deze verandering.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *