- 15 mei 2015

7 belangrijke redenen om voor Office 365 te kiezen

office 365De laatste paar weken hebben wij ons veel geconcentreerd op Office 365. Ik leg je graag uit wat Office 365 is en waarvoor je het gebruikt. Microsoft heeft ons een training over Office 365 gegeven. Dat was voor mij de eerste kennismaking met Office 365. En deze training heeft mij aan het denken gezet.

Ik gebruik vooral gratis software om e-mails te lezen, documenten te bewerken en bestanden via de cloud te delen. Gratis software is vaak onvolledig. Je gebruikt verschillende programma’s voor e-mail, cloudopslag, programma’s als Word en contactprogramma’s als Skype. Je beheert al die gegevens apart. De updates voer je handmatig uit en de programma’s werken vaak niet samen.
Office 365 laat zien dat dit ook anders kan. Na verschillende trainingen heb ik ontdekt dat dit het pakket is waar ik lang naar heb gezocht. Toch blijft de vraag, is het zo goed dat je hiervoor wilt betalen?

1. Bescherming van je persoonlijke gegevens

De laatste tijd lees en hoor je veel over het beschermen van je persoonlijke gegevens. Bedrijven als Facebook en Google gebruiken je persoonlijke gegevens om de rekening te betalen. Binnen Office 365 sla je veel belangrijke gegevens op en je wilt zeker weten dat die gegevens veilig zijn. Ik was erg blij toen ik hoorde dat de gegevens binnen Office 365 niet worden gebruikt en niet worden uitgegeven aan derden. Microsoft scant je gegevens niet. Als Microsoft wordt gevraagd om gegevens uit je account te leveren, dan verwijzen ze de verzoeker naar de eigenaar door. Op deze manier blijf je zelf op de hoogte en blijf je eigenaar van je gegevens.

2. Veilig bestanden delen met SharePoint

Je gegevens staan veilig binnen Office 365, maar je wilt die bestanden wel met iedereen kunnen delen. Office 365 biedt deze mogelijkheid vanuit SharePoint. Kies zelf welke bestanden je wilt delen en met wie je ze wilt delen, zelfs met mensen zonder Office 365.
Binnen SharePoint maak je een omgeving voor bijvoorbeeld je familiefoto’s. Deze foto’s deel je veilig met iedereen binnen je familie. Maak daarnaast een aparte omgeving voor je collega’s. Binnen deze omgeving deel je belangrijke documenten en foto’s van het afgelopen bedrijfsuitje. Wil je een bestand niet meer delen, dan haal je met een paar klikken op de knop de rechten weg. Zo ziet je baas die ene rare foto uit het weekend niet 😉

3. Toegang tot al je andere Office-producten zoals Word en Excel

Met Office 365 heb je ook toegang tot je vertrouwde Office-producten zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Deze zijn online en offline te gebruiken. Per licentie kun je de Office-programma’s op vijf apparaten installeren. Pak bijvoorbeeld thuis op je bank je tablet om aan de slag te gaan. Loop je later door de stad en bedenk je iets belangrijks, dan heb je zelfs daar je licentie in de broekzak zitten. Heb je de laptop weer bij de hand, dan ga je gewoon verder waar je bent gebleven.

4. Samenwerken vanaf je eigen locatie

In Office 365 kun je alles samen doen. Het gaat zelfs zo ver dat je samen in één document kunt werken, vanuit je eigen locatie. Je nodigt je collega uit om samen in één document te werken. Alle bewerkingen vinden direct plaats. Je werkt zo snel en op een fijne manier samen aan één document.

5. Online vergaderen en met elkaar meekijken met Skype voor bedrijven

De samenwerking gaat verder dan alleen het samenwerken binnen één document. Met Skype voor bedrijven start je eenvoudig een online vergadering. Binnen deze online vergadering kun je documenten delen en PowerPoint-presentaties geven.
Skype voor bedrijven kun je ook gebruiken als technisch hulpmiddel. Heeft je computer kuren, dan kun je iemand uitnodigen om op jouw scherm mee te kijken. Ondertussen even koffie halen? Geef dan de technische man toestemming om je computer tijdelijk over te nemen. Zo kan de techneut zijn werk doen en jij je koffie halen.

6. Altijd en overal bij je e-mail en agenda

Bij een online programma hoort natuurlijk ook e-mail. Alle e-mails worden veilig opgeslagen en zijn toch altijd en overal te lezen. Binnen je e-mailomgeving houd je ook je agenda bij. Zo heb je altijd je agenda bij je. Deel je verjaardag met vrienden en nodig je collega’s uit voor een gesprek met Skype voor bedrijven.

7. Support in het Nederlands

De ondersteuning voor Office 365 vindt vaak in het Engels plaats. Er wordt van je verwacht dat je Engels kunt en je daar op ieder moment van de dag klaar voor zit. Daarnaast is het voor sommige mensen een drempel om contact op te nemen met een groot bedrijf als Microsoft. Om de ondersteuning makkelijker te maken, krijg je bij ons gewoon support in het Nederlands en gebruik je ons algemene nummer. Heb je vragen over Office 365, dan krijg je daarbij de ondersteuning die je van ons gewend bent.

Er is veel over Office 365 te vertellen en ik zou nog uren door willen gaan. Ik ben blij dat ik een paar belangrijke punten heb mogen noemen. Het gebruik van Office 365 heeft mij verrast in de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheden. Heb je nog niet besloten of Office 365 goed genoeg is om voor te betalen? Of heb je nog vragen over Office 365? Laat dan een reactie achter. Ik luister graag naar je verhaal en beantwoord je vragen.

> Lees meer over Office 365 bij Yourhosting

Samenvatting
7 belangrijke redenen om voor Office 365 te kiezen
Naam artikel
7 belangrijke redenen om voor Office 365 te kiezen
Beschrijving
Office 365 laat zien dat online werken anders kan, in dit blog worden 7 belangrijke redenen gegeven waarom weken met Office 365 nuttig is.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *