- 13 april 2012

De vijf succesvolste internetondernemers

Iedereen droomt ervan: rijk worden op internet met dat ene unieke idee! Dagelijks worden er miljonairs geboren op internet en van tijd tot tijd staat er zelfs een milJARdair op. Hier de vijf meest succesvolle internetondernemers:

1. Jeff Bezos

Internetondernemers
Naam: Jeff Bezos
Website: Amazon.com
Leeftijd: 48
Nationaliteit: Amerikaans
Vermogen: 14 miljard euro

Nee, niet Mark Zückerberg, Larry Page of Sergey Brin op de eerste plaats, maar een voor velen onbekende naam: Jeff Bezos verovert de eerste plek in de internetondernemers ranglijst. Met de bedoeling alle ‘offline’ winkels te slim af te zijn richtte deze Amerikaanse internetondernemer in 1995 zijn eigen bedrijf op. Inmiddels is zijn Amazon.com uitgegroeid tot de grootste boekenwinkel ter wereld. In mei 1997 liet Bezos zijn onderneming aan de NASDAQ  (de Amerikaanse beurs voor technologiebedrijven) noteren en nog diezelfde dag werd het aandeel tweemaal zo veel waard. Bezos heeft sindsdien een vermogen van 14 miljard euro weten op te bouwen en is daarmee de op 30 na rijkste man ter wereld.

2. Mark Zückerberg

Naam: Mark Zuckerberg
Website: Facebook.com
Leeftijd: 27
Nationaliteit: Amerikaans
Vermogen: 13 miljard euro

Met zijn 27 jaar veruit de jongste in de lijst. De oprichter van het welbekende Facebook is goed voor maar liefst 13 miljard euro en daarmee is hij de op één na jongste miljardair ter wereld, na zijn oud-huisgenoot en -Facebook-programmeur Dustin Moskovitz, die acht dagen jonger is. Zückerberg staat bekend als een bijzonder persoon: de oprichter van de grootste sociale website ter wereld is zelf opvallend schuw en verlegen, iets wat misschien ook wel een beetje past bij internetondernemers. Media-optredens geeft hij het liefst zo weinig mogelijk en persoonlijke informatie deelt hij slechts zelden met anderen. Liever luistert hij naar Shakira of leest hij oude gedichten en klassieke literatuur.

3. Internetondernemers Larry Page & Sergey Brin

Naam: Larry Page / Sergey Brin
Website: Google.com
Leeftijd: 39 / 38
Nationaliteit: Amerikaans / Russisch
Vermogen: 13 miljard euro p.p.

De derde plaats delen de internetondernemers Larry Page en Serge Brin, oprichters van het inmiddels bij iedereen bekende Google en goed voor een vermogen van 13 miljard euro per persoon! De twee studenten van de prestigieuze Stanford-universiteit probeerden in 1998 de linkstructuur van het internet in kaart te brengen met een speciaal ontwikkeld algoritme, en met succes: nog geen zes jaar later brachten ze Google naar de beurs en werden daarmee in één klap multimiljardair!

4. Robin Li

Naam: Robin Li
Website: Baidu.com
Leeftijd: 43
Nationaliteit: Chinees
Vermogen: 7 miljard euro

Wat Larry Page en Sergey Brin als internetondernemers met Google deden, dat deed Robin Li met Baidu. BaiWho? Baidu. Met een Chinees marktaandeel van meer dan 75% is Baidu na Google en Yahoo! de grootste zoekmachine ter wereld! Dagelijks maken honderden miljoenen mensen gebruik van het zoekalgoritme dat Li in 1996 schreef in zijn functie als programmeur, en dat heeft hem geen windeieren gelegd: met een vermogen van 7 miljard euro is hij de op één na rijkste man van China.

5. Pierre Omidyar

Naam: Pierre Omidyar
Website: eBay.com
Leeftijd: 44
Nationaliteit: Frans
Vermogen: 5 miljard euro

In de categorie ‘miljardairs waar je nog nooit van hebt gehoord’, de Fransman Pierre Omidyar. Omidyar is de oprichter-directeur van eBay.com, de Amerikaanse variant van marktplaats.nl (of andersom ;-)). Opgericht na ‘een vakantie lang nadenken’ wist hij de site binnen no-time uit te bouwen tot de grootste koop- en verkoopplaats van het internet, die dagelijks meer dan een miljard keer wordt bekeken! En dat levert Omidyar een totaalvermogen van 5 miljard euro op!

Afbeeldingen
Jeff Bezos: door John Adams, 2009
Mark Zückerberg: door Joi Ito, 20-05-2008
Larry Page & Sergey Brin: door Scott Beale
Robin Li: door Keso op 17-07-2008
Pierre Omidyar: door JD Lasica

 

Samenvatting
De vijf succesvolste internetondernemers!
Naam artikel
De vijf succesvolste internetondernemers!
Beschrijving
Veel mensen dromen ervan om rijk worden met dat ene unieke idee! Dankzij het internet komen er dagelijks miljonairs bij en van tijd tot tijd zelfs miljardairs. Droom jij ook van online succes? In deze blog delen we een lijst met de vijf meest succesvolle internetondernemers. Laat je inspireren!
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

2 reacties

Mortimer on 17 april 2012

Hebben jullie wel auteursrechten voor deze afbeeldingen van de miljardairs? Verder leuk artikel.

Margriet V. on 18 april 2012

Scherp van je. De foto's vallen onder de Creative Commons-license.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *