- 16 augustus 2022

E-mailen met je domeinnaam? 7 redenen waarom dit een goed idee is

Een domeinnaam is meer dan alleen een manier om online gevonden te worden. Het is een belangrijk deel van je online identiteit! Dat geldt voor bedrijven, maar ook voor ZZP’ers. En niet alleen voor een website, maar ook voor je e-mail. Met e-mailhosting mail je met je eigen domeinnaam. In dit blog lees je de voordelen van e-mailen met je domeinnaam.

Stel je voor: je vraagt offertes op bij garages in de buurt voor een reparatie. Vervolgens krijg je e-mails terug met daarin de offertes. Welke neem je serieuzer: die van ‘garage@gmail.com’ of die van ‘verkoop@jouw-domeinnaam.nl.

Zo kijken jouw klanten ook naar e-mails die van jouw bedrijf afkomstig zijn. Je domeinnaam is dus niet alleen belangrijk voor de uitstraling op je website, maar in álle communicatie, ook in je e-mails.

Zeven redenen waarom je voor e-mailhosting kiest:

  1. Professioneel – met e-mails die afkomstig zijn van jouw eigen domeinnaam kom je veel professioneler over dan met een willekeurig adres die eindigt op gmail.com of outlook.com. Je klanten nemen dat veel serieuzer. Net zoals jij dat van jouw garage verwacht.

  2. Herkenbaar – klanten zien al voordat ze de mail hebben geopend van wie deze afkomstig is. E-mails van jouw eigen domeinnaam vallen dus al op voordat ze gelezen worden. Je zegt er ook iets mee over jouw bedrijf. Een domeinnaam die eindigt op .nl maakt je herkenbaar als Nederlands bedrijf. Dat kan, bijvoorbeeld bij online verkoop, de betrouwbaarheid bevorderen.

  3. Merkidentiteit – je hebt zorgvuldig gebouwd aan de uitstraling van je bedrijf. Alles klopt: je website, logo, tone of voice. En dan gebruik je voor je e-mail een generiek adres van een gratis provider? Nee dus!

  4. Niet afhankelijk van gratis providers – allemaal goed en wel dat Gmail of Outlook, maar je maakt jezelf wel afhankelijk van andere bedrijven. Dat is prima zolang het om privédingen gaat, maar jouw bedrijf vraagt om zekerheid. Dat krijg je bij e-mailhosting zoals bij Yourhosting. Als er eens een keer wat is, weet je ook waar je moet aankloppen voor ondersteuning, ook telefonisch, waarbij je gewoon je probleem rechtstreeks kunt uitleggen.

  5. Houd werk en privé gescheiden – steeds meer mensen streven naar de juiste balans tussen werk en privé. Hoe fijn is het dan dat je de e-mails voor je werk gescheiden kunt houden van je privéleven? Bovendien kun je dat adres ook heel gemakkelijk toevoegen aan je favoriete mailprogramma.

  6. Meerdere e-mailadressen – op je eigen domeinnaam kun je meerdere mailboxen aanmaken, zodat je die naast elkaar en gescheiden kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een voor verkoop en een voor algemene informatie. Of maak voor elke collega een eigen mailadres aan.

  7. Veilig – spam spam spam spam. Niemand houdt ervan. Met e-mailhosting krijg je een geavanceerd spamfilter dat je zelf kunt beheren.En je mailboxen zijn ook beschermd tegen virussen en malware.

Ook e-mailen met je domeinnaam? Dat kan al vanaf € 0,99 per maand. Overtuigd? Maak dan jouw e-mailadressen aan in de Hostingmanager van Yourhosting. Heb je al wel een domeinnaam, maar nog geen e-mailpakket? Vraag dat hier aan. Nog geen domeinnaam? Dan is dat natuurlijk de eerste stap!

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *