- 13 augustus 2015

Een dag op Yourhosting Development

Een dag bij Yourhosting DevelopmentEens in de zoveel tijd lees je hier een blog van een van onze medewerkers. Vandaag is het de beurt aan Jeroen, programmeur op onze afdeling Development én een van onze vaste bloggers. Lees meer over code en koffie, een prima combinatie…

Mijn naam is Jeroen en ik ben werkzaam op de afdeling Development bij Yourhosting. Ik hoor wel eens dat ‘development’ voor veel mensen een onduidelijk begrip is. We werken als programmeurs continu aan het verbeteren en vernieuwen van de Yourhosting-producten. Dat is misschien nog steeds wat vaag, daarom vertel ik je graag wat meer door je mee te nemen op een willekeurige werkdag.

Koffie, Scrum en Jira

Voor mij start de dag eigenlijk altijd met een kop koffie. Terwijl de koffie afkoelt loop ik door de laatste systeemmeldingen heen. Geen problemen in Mijn Account, de uitlevering draait lekker snel. Een goed begin van de dag!

Om 9.00 uur start onze ‘stand-up’, een onderdeel van de ontwikkelmethode ‘Scrum’. Een moment waarop we met de afdeling even bij elkaar komen, elkaar vertellen over de werkzaamheden van gisteren en vandaag, en waar we hulp bij nodig hebben. Na de stand-up gaan we aan het werk. We kijken daarvoor in het ticketsysteem Jira, waar alle bugs en wensen vanuit de organisatie worden vastgelegd.

Zo ben ik gisteren gestart met het uitbreiden van onze webshop, om een nieuw product te introduceren. Zodra ik klaar ben laat ik de code controleren door een collega. Vervolgens laat ik het zien aan de opdrachtgever, degene die om deze uitbreiding gevraagd heeft. Dit checken van elkaars werk doen we om te voorkomen dat de nieuwe dienst vastloopt, of dat je als klant foutmeldingen krijgt.

DEV-dag bij Yourhosting

Nu is het toch echt tijd voor nieuwe koffie, die we zelf halen om even achter de computer weg te gaan. Zélfs wij programmeurs willen niet uren aaneengesloten naar het beeldscherm turen. Ik tref een collega die een goed idee heeft voor onze website. Ik vraag hem om deze als verzoek in te dienen in Jira voor een later moment. “Dat is een mooie voor de DEV-dag”, denk ik bij mezelf. De DEV-dag is een dag per maand, waarop we zelf mogen bepalen welke werkzaamheden we oppakken, zolang ze maar ter ondersteuning van Yourhosting zijn. Sommige collega’s maken bijvoorbeeld een visuele verbetering in Mijn Account, anderen zoeken nieuwe technieken waar we iets van kunnen leren, en weer anderen pakken tickets (wensen) op die ‘gewoon’ op de planning staan.

Oplossen en inschatten

Na de lunchpauze overleg ik met een collega van de klantenservice. Hij sprak een klant over inlogproblemen in MijnWebsite. Dat konden we gelukkig snel oplossen en de klant kon weer verder. Gewapend met nieuwe koffie, thee of water komen we met het team samen voor een inschattingssessie. Tijdens deze sessie schatten we in hoeveel tijd we nodig hebben voor de wensen van de organisatie, en bepalen we wat we de komende weken oppakken. Na de meeting nemen we een korte pauze. Even een potje FIFA in de gameroom, een wandeling of even zitten op ons dakterras.

Met een kop chocolademelk review ik de code van een collega. Met deze code heeft hij heeft het mogelijk gemaakt om proeflicenties te bestellen voor Office 365, zodat onze klanten Office 365 eerst gratis kunnen proberen. De review is gelukt, want de Office-demo’s zijn inmiddels al een tijdje beschikbaar! Ik sluit mijn dag af met het updaten van ons ticketsysteem, zodat iedereen kan lezen over mijn voortgang.

Als programmeur doe ik nog veel meer, maar dat past niet allemaal in één dag. Wil je meer weten over mijn werkzaamheden, of misschien wel over de DEV-dag? Stel dan je vraag hieronder en ik zal proberen zo goed mogelijk te antwoorden.

P.S. om de lezer gerust te stellen is het daadwerkelijke aantal kopjes koffie gefingeerd 😉

Samenvatting
Een dag op Yourhosting Development
Naam artikel
Een dag op Yourhosting Development
Beschrijving
Eens in de zoveel tijd lees je hier een blog van een van onze medewerkers. Vandaag is het de beurt aan Jeroen, programmeur op onze afdeling Development én een van onze vaste bloggers. Lees meer over code en koffie, een prima combinatie…
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

6 reacties

Sanne on 14 augustus 2015

Kan je ook developer worden als je geen koffie drinkt? :-)

J. Wesseling on 15 augustus 2015

Hey Jeroen,

interessant om te lezen hoe een gemiddelde werkdag van jou eruit ziet. Vooral het feit dat jullie zoveel vrijheid krijgen om te werken aan je "eigen" project ter ondersteuning van Yourhosting vond ik interessant. De opgesomde voorbeelden waren ook welkom.

Spreek je!

Jeroen Peters on 3 november 2015

Helemaal vergeten te vermelden, de uitwerking van DevDag is er alweer een tijdje: https://www.yourhosting.nl/blog/de-ontwikkelingen-op-dev-dag-bij-yourhosting/

Jeroen Peters on 17 augustus 2015

Sanne en Jan, bedankt voor jullie reacties!

@Sanne: tuurlijk, als je maar af en toe meeloopt naar het koffieapparaat om af en toe achter de computer vandaan te komen.

@Jan: Ja, de DevDag is erg leuk. Ik zal daar nog een apart artikel over schrijven :)

Michiel Overtoom on 25 januari 2016

Hoi Jeroen, je schrijft: "geen problemen in Mijn Account, de uitlevering draait lekker snel". Op wat voor uitlevering doel je hier?

Jeroen on 25 januari 2016

Ik bedoel in mijn verhaald de uitlevering van hostingpakketten, domeinnamen, vpsen en up- en downgrades.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *