- 14 mei 2012

Een eigen website? Ja graag, maar…

Je wilt dolgraag een eigen website starten, maar elke keer bedenk je wel weer een excuus om het niet te doen. Waarom niet? Haak je af omdat je denkt dat het te duur is? Of te technisch? Misschien heb je er wel helemaal geen tijd voor (of je hebt er geen tijd voor over). In dit artikel geef ik aan dat dit niet altijd waar hoeft te zijn. Wat is jouw excuus waarom je nog geen eigen website hebt?

Te duur!

Heb je geen duizenden euro’s te besteden voor een eigen website? Geen nood, tegen een klein bedrag maak je al een mooie website.

Het begint allemaal met een domeinnaam. Tegenwoordig heb je al voor een paar euro per jaar een domeinnaam. Daarnaast hanteren veel bedrijven een welkomsttarief, zo kun je een jaar ervaring opdoen met je website tegen een laag tarief.

De meeste kosten zitten in het hostingpakket. Al vallen die kosten reuze mee als je je er even in verdiept. Bouw je een basiswebsite (vooral tekst en een aantal foto’s) en heb je weinig verstand van websites maken, gebruik dan de SiteBuilder. Dit programma is bij Yourhosting bij elk pakket inbegrepen.

Wil je een website met meer opties, ga dan voor een CMS-programma als Joomla! of WordPress. Vanaf een Small-pakket maak je gratis gebruik van deze programma’s.

Daarnaast kun je je hostingpakket altijd gratis upgraden! Begin dus met een klein pakket, doe wat ervaring op, kijk hoe je website loopt en beslis dan of je wilt upgraden naar een pakket met meer ruimte en mogelijkheden.

Een eigen website, dat is me te technisch!

Ben je technisch minder goed aangelegd, maak dan een eigen website met de SiteBuilder. In een paar eenvoudige stappen bouw je je eigen website. De mogelijkheden zijn beperkter, maar je website ziet er nog steeds professioneel uit. Heb je iets meer ervaring met het maken van een website, kies dan voor een CMS-programma als Joomla! of WordPress.

Daarnaast staat er natuurlijk altijd een team van specialisten voor je klaar. Kom je ergens niet uit, neem dan gerust contact met ons op.

Te tijdrovend!

Dit is het enige punt dat ik niet kan tegenspreken. Op het woordje ‘te’ na dan. Want ja, het kost even tijd om een eigen website te maken. Weet je eenmaal wat je op je website wilt melden, welke kleuren je wilt gebruiken en hoe je menu eruit komt te zien, dan is het vaak alleen nog een kwestie van invullen.

De ervaring leert echter dat als je begint met het vullen van je website, je niet meer kunt stoppen! Je wordt enthousiaster en leert het programma steeds beter kennen. Door de vele mogelijkheden wil je meer en meer. En ja, voor je het weet is het dan toch nachtwerk geworden.

Besef wel dat je website ook een keer klaar is. Zet je website op een gegeven moment gewoon live en kijk wat er gebeurt. Je website zal namelijk nog vaak genoeg veranderen.

Ik hoop dat ik met dit artikel je tegenargumenten heb weggenomen en je over de streep trek om je eigen website te bouwen.

Rest mij nog om je veel plezier te wensen bij het maken van je eigen website! Heb je nog een tegenargument die ik hier niet noem? Of heeft dit artikel je juist overgehaald om je website te realiseren? Laat het mij weten via een reactie op dit blog (een linkje plaatsen naar je website mag natuurlijk altijd)!

Samenvatting
Een eigen website? Ja graag, maar...
Naam artikel
Een eigen website? Ja graag, maar...
Beschrijving
Je wilt dolgraag een eigen website starten, maar elke keer bedenk je wel weer een excuus om het niet te doen. Waarom niet? In dit artikel geef ik aan dat er eigen helemaal geen excuses zijn om geen eigen website te starten.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

2 reacties

Veelkantie on 15 mei 2012

Het zou echter wel fijn zijn als hosts, zoals YourHosting, de pakketten flexibeler zou kunnen maken. Zo heb ik geen tig emailadressen en een inbox van tig MB nodig, maar wel meer web- dan wel serverspace om foto's te uploaden. Wat zijn de ontwikkelingen momenteel bij YourHosting om dat te realiseren zodat ik nog een jaartje voort kan bij u met hetzelfde pakket?

Willemijn on 16 mei 2012

We zijn bij Yourhosting continu bezig met ontwikkelingen. Zo hebben we straks een nieuwe webmail en zijn we druk bezig met het verder verbeteren van onze klantenservice en systemen. Het flexibel maken van pakketten is ook zeker een wens. Ondanks dat je bij ons nog niet de pakketten zelf kan indelen, hopen we dat je het komende jaar ook voor ons kiest met een pakket die zo goed mogelijk bij jouw wensen aansluit. Blijf onze website, blog, Facebook en Twitter goed in de gaten houden om zo altijd op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en acties.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *