- 09 februari 2016

Eerste live demo Microsoft Azure Stack daverend succes!

Afgelopen 3 februari is bij Yourhosting de eerste live demo wereldwijd van Microsoft Azure Stack getoond. Dit gebeurde tijdens het Windows Masters-event, dat dit keer bij ons op kantoor plaatsvond. Met zo’n 80 bezoekers en bijna 300 online kijkers was de belangstelling groot, en mogen we het een succes noemen!

Consistent Cloudplatform

Consistentie was het woord van de avond. Alle nieuwe software die Microsoft uitbrengt is volledig gebouwd vanuit de CloudOS-visie. Azure Stack is een belangrijk onderdeel van deze visie. Eén consistent cloud platform waar Azure Stack, on-premises en Azure Public naadloos op elkaar aansluiten door een uniforme wijze van deployment en management ervaring.

De demo van Azure Stack werd gegeven door Louis Jenema. Louis is medeoprichter van de Windows Masters-community, en versterkt ons sinds enkele weken met zijn Microsoft-kennis.

Louis Jenema: “Vanuit mijn werkzaamheden als consultant bij grote organisaties zie ik dat de stap tussen on-premise omgevingen en de public cloud momenteel nog wel wat uitdagingen kent. Het wordt daardoor soms nog als een te groot risico gezien. De komst van Azure Stack is een ‘cloud enabler’ voor deze partijen, op weg naar een seamless hybride cloud wereld.”

Hybride is een trend die we de komende jaren voornamelijk gaan zien, mede door de opkomst van de vele cloudproducten. Een deel van de applicaties draait intern bij de klant, een ander deel bij de provider en weer een deel bestaat uit diensten als Office 365 in de Microsoft-cloud.

In de tweede sessie van de avond kwam consistentie opnieuw terug. Frank Kurvers, ook een van de Windows Masters-leden, vertelde meer over Microsoft Operations Management Suite, een volledige hybride cloudbeheerervaring ongeacht waar de workloads zich bevinden. Dit toonde hij aan in een demo van Operations Management Suite, waarin hij zowel Azure Cloud, Azure Stack als on-premise vanuit één dashboard kon monitoren.

Azure Stack bij Yourhosting

Door onze jarenlange ervaring in het hosten van applicaties en klantomgevingen, sluit het Azure Stack-platform perfect aan op ons productportfolio. Daarnaast is Yourhosting sterk groeiend als strategisch partner van Microsoft. Vanuit die samenwerking zijn we sinds een aantal maanden onderdeel van het Azure Stack Bèta-programma. We hebben regelmatig conference calls met het Azure Stack-developmentteam om de ontwikkelingen te bespreken en te discussiëren over nieuwe features. De bèta-releases van Azure Stack zijn hierdoor al vroegtijdig voor ons beschikbaar, om ze als eerste uitvoerig te kunnen testen en uitproberen. Zo werken we mee aan een solide oplossing, en kunnen we naar verwachting ook vroegtijdig live gaan met het Azure Stack-platform. Op dit moment lijkt het erop dat we nog wel een aantal maanden flink aan het sleutelen zijn. We verwachten dat de livegang eind dit jaar plaatsvindt, we houden je op de hoogte!

Meer weten over Azure Stack bij Yourhosting? Kijk dan op onze website.

Heb je vragen over dit blog? Laat het me dan even weten in een reactie hieronder, ik beantwoord ze graag!

Samenvatting
Eerste live demo Microsoft Azure Stack daverend succes!
Naam artikel
Eerste live demo Microsoft Azure Stack daverend succes!
Beschrijving
Consistentie was het woord van de avond. Alle nieuwe software die Microsoft uitbrengt is volledig gebouwd vanuit de CloudOS-visie. Azure Stack is een belangrijk onderdeel van deze visie.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *