- 10 november 2022

eHerkenning wordt verplicht. Heb jij het al geregeld?

Wellicht heb je er al over gehoord: eHerkenning. Je kunt het zien als het DigiD voor bedrijven. eHerkenning is een veilig en betrouwbaar inlogmiddel. Organisaties maken hiermee hun diensten veilig online toegankelijk. Maak jij al gebruik van eHerkenning? Zodra de Wet Digitale Overheid ingaat wordt eHerkenning verplicht voor het inloggen bij overheidsinstanties. Snel regelen dus.

Waarvoor is eHerkenning?

Met eHerkenning regel je jouw online zaken extra veilig. Deze dienst zorgt voor een beveiliging waardoor alleen jij kunt inloggen. Met eHerkenning wordt de bevoegdheid gecontroleerd van de personen die een dienst willen afnemen. Het is dus persoonsgebonden en daarmee niet over te dragen aan iemand anders. Ook het delen van inloggegevens kan niet. Met deze online identificatie ben je er zeker van dat jouw gegevens veilig worden uitgewisseld. Andersom weten dienstverleners zeker wie je bent en dat je bevoegd bent bepaalde zaken te regelen. 

Je gebruikt eHerkenning om in te loggen bij meer dan 1000 dienstverleners. Je gebruikt het bijvoorbeeld bij de volgende organisaties: 

  • Belastingdienst
  • de Gemeente
  • Kamer van Koophandel
  • Pensioenfondsen en verzekeraars
  • UWV

Een handige bijkomstigheid is dat je slechts 1 inlogcode hoeft te onthouden. Wel zo makkelijk.

Voor wie is eHerkenning?

Eherkenning is dus een soort DigiD voor bedrijven. Met DigiD log je als burger veilig in op verschillende overheidsinstanties. Bedrijven doen dat met eHerkenning. Grote ondernemers, ZZP’ers, eenmanszaken, verenigingen of stichtingen: Als je een KvK nummer hebt, dan heb je al snel eHerkenning nodig.

Waarom wordt eHerkenning verplicht?

Bij steeds meer organisaties kun je straks alleen nog maar inloggen met eHerkenning. Wil je een werknemer ziekmelden? Heb je een nieuwe vergunning nodig? Of wil je een wijziging doorgeven aan de KvK? Voor al deze zaken heb je eHerkenning nodig. Dit heeft alles te maken met veiligheid en betrouwbaarheid.

eHerkenning van Reconi

Om eherkenning uit te mogen leveren moet je door de overheid erkend worden. Reconi is al jaren dé specialist in eHerkenning en wordt vertrouwd door ruim 200.000 Nederlandse organisaties. Al in 2010 is Reconi toegelaten als erkend aanbieder eHerkenning. Reconi is een betrouwbare en klantgerichte organisatie die zich inzet om onze klanten de nieuwste technologie en de beste producten en diensten te leveren.

De betrouwbaarheidsniveaus

Je kunt uit vier verschillende betrouwbaarheidsniveaus kiezen. Steeds meer dienstverleners eisen betrouwbaarheidsniveau EH3. Hiermee log je in met een gebruikersnaam, wachtwoorden en aanvullende sms-code/QR-code. We raden je daarom aan niveau EH3 te kiezen. Dan weet je dat je altijd goed zit en is ook steeds meer de standaard.

Je kunt gemakkelijk eHerkenning aanvragen via de website van Reconi. Het geoptimaliseerde aanvraagproces en de snelle levering zorgen ervoor dat eHerkenning snel door jou gebruikt kan worden. Het neemt ongeveer een kwartiertje in beslag. Dit heb je nodig tijdens je aanvraag:

  • Het KvK-nummer van jouw organisatie
  • Jouw persoonsgegevens
  • Jouw mobiele telefoon
  • Gegevens van tekeningsbevoegde van jouw organisatie

Iedereen mag eherkenning aanvragen, zolang de aanvraag wordt ondertekend door een bevoegd vertegenwoordiger. Wie dat is vind je op het KvK uittreksel.

De kosten van eHerkenning

Prijzen voor eHerkenning beginnen al vanaf €10 per jaar. Betrouwbaarheidsniveau EH3 van eHerkenning heb je vanaf €29,99 per jaar. 

Ga je eHerkenning enkel gebruiken om in te loggen bij de Belastingdienst? In dat geval kun je kiezen voor Belastingdienst EH3 inlogmiddel. Bijkomend voordeel is dat je compensatie kunt aanvragen voor dit type eHerkenning. Jouw kosten zijn hiermee volledig gecompenseerd.

Maak je nog geen gebruik van eHerkenning? We hebben een kortingscode voor je geregeld!

10% korting op eHerkenning van Reconi

Gebruik de code YOURHOSTING10 om jouw 10% korting te claimen. 

Let op: deze actie geldt tot 31 januari 2023. Je kunt de kortingscode gebruiken voor alle betrouwbaarheidsniveaus en iedere geldigheidsduur.

Bestel snel eHerkenning voor jouw onderneming

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *