- 20 juni 2018

Een eigen favicon instellen in MijnWebsite

In het verleden hebben wel al eens een blog geschreven over het maken van een eigen website icoontje bovenin het tabblad van je browser; een favicon. Inmiddels werken veel van onze klanten ook met MijnWebsite. Met deze website builder kun je ook gemakkelijk een eigen favicon toevoegen. Ik vertel je in dit artikel graag hoe je dit instelt voor jouw website van MijnWebsite.

Wat is een favicon?

Een icoontje voor je website wordt ook wel ‘favicon’ genoemd. Tegenwoordig zie je deze icoontjes in de tabbladen van je browser, in het begin werden ze (alleen) gebruikt voor de favorieten/bladwijzers. Het icoontje is erg populair geworden en is echt een herkenningspunt geworden op ieder tabje. Het is daarmee een belangrijk onderdeel van de identiteit en branding van jouw website. Een favicon bevat maximaal 16 kleuren en kan bestaan uit verschillende formaten zoals 16×16, 32×32 of 64×64 pixels.

eigen favicon voorbeelden Yourhosting Joomla SharePoint Acronis
Voorbeelden van favicons: Yourhosting, Joomla!, MijnWebsite, Sharepoint en Acronis 

Een eigen favicon in 4 stappen

Stap 1: Creëer een .ico-bestand
Via websites zoals www.favicon.cc kun je gemakkelijk een eigen website-icoontje maken. Upload een geschikte afbeelding of leef je uit via de online editor door iedere pixel een voor een in te kleuren. Als je tevreden bent met het uiteindelijke resultaat, download je het ico-bestand en onthoud je waar je hem opslaat op je computer.

Stap 2: Navigeer naar de juiste locatie in MijnWebsite
Log nu in op de editor van MijnWebsite, dat kan via Mijn Account. Als je ingelogd bent zie je aan de linkerkant het menu van de MijnWebsite-editor. Klik daar op de knop ‘Instellen’. Er wordt dan een nieuw schermpje getoond waarin je een aantal instellingen ziet, zoals je e-mailadres en de mogelijkheid om statistieken bij te houden. Iets verder naar onder staat ‘Favicon’, met daarachter een zwart icoontje van MijnWebsite. Klik daarop en de Mediabibliotheek van MijnWebsite wordt geopend.

Selecteer favicon bij site instellingen MijnWebsite

Stap 3: Upload jouw eigen favicon
Om je eigen icoontje te uploaden klik je in het venster rechtsonder op ‘Upload..’, dat is de knop met het plusteken. Er verschijnt nu een venster waarin je jouw gewenste favicon kunt selecteren. Als het goed is weet je waar je deze hebt opgeslagen en kun je deze snel vinden. Als je het bestand gevonden hebt, klik er dan dubbel op en je ico-bestand wordt geüpload naar de MijnWebsite-editor.

Stap 4: Publiceer je website
Je kunt nu al een voorbeeld van je icoontje zien en je bent bijna klaar. Het enige dat je nog hoeft te doen is het opnieuw publiceren van je website. Vanaf dit moment staat je eigen favicon op je website en kunnen bezoekers het nieuwe icoontje ook zien.

Ik ben benieuwd of het je gelukt is! Laat je het weten in een reactie hieronder?

Samenvatting
Een eigen favicon instellen in MijnWebsite
Naam artikel
Een eigen favicon instellen in MijnWebsite
Beschrijving
Een favicon is het icoontje dat wordt gebruikt in de tabbladen van je browsers. Via onze website builder MijnWebsite kun je ook een eigen favicon instellen. In deze blog leggen we uit hoe je dit doet.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *