- 25 juni 2015

‘Even geduld, uw software-update wordt geïnstalleerd…’

Blogreeks: Week van Office 365, deel 4

 

Iedereen heeft het weleens meegemaakt; je ontvangt een Excel-bestand van iemand buiten je organisatie en je kunt het niet openen. De boosdoener: je hebt een andere versie van de software dan degene die jou het bestand heeft gestuurd. De beste oplossing is om de software te updaten. Alleen dit is zeker niet de snelste manier om met het bestand aan de slag te kunnen.

Waarom is deze situatie zo herkenbaar en komt deze nog zo vaak voor in de praktijk, terwijl het zoveel makkelijker kan? Door gebruik te maken van software in de cloud voorkom je verschillen in versies. Gebruik je Office 365, dan zorgt Microsoft voor een altijd up-to-date versie van de software. Gebruikt iemand anders een oudere versie, dan kun je ook deze bestanden nog openen. Vanuit de cloud is je software dus altijd bereikbaar en ook nog eens up-to-date. Het is niet langer nodig om je software op je pc te updaten en vervolgens geduldig te wachten totdat deze opnieuw is opgestart om de software te installeren en verder te kunnen.

Rompslomp

Een cloudsoftwarepakket zoals Microsoft Office 365 biedt niet alleen altijd de nieuwste versie en functionaliteit, maar scheelt je door het eenvoudige beheer ook een boel tijd die je liever aan je werk besteedt. Waarom zitten we dan niet allemaal in de cloud? Ik denk dat het een kwestie van tijd is. Vergelijk het met de ontwikkeling dat steeds meer mensen een auto leasen, omdat het bezitten ervan de nodige rompslomp met zich meebrengt. Dit is in veel gevallen voordeliger en zorgelozer dan er eentje kopen. Zeker als je geen goede monteur in huis hebt.

> Lees meer over Office 365

Lees ook:

Makkelijker samenwerken in informatie delen? Gebruik social media op kantoor!
Bespaar tijd met efficiëntere samenwerking
Het gemak van e-mail en agenda
Belangrijke bestanden buiten mijn controle
Licentie altijd bij de hand
3 redenen om te kiezen voor ‘Skype voor bedrijven’

Samenvatting
Even geduld, uw software-update wordt geïnstalleerd...
Naam artikel
Even geduld, uw software-update wordt geïnstalleerd...
Beschrijving
Gebruik je Office 365, dan zorgt Microsoft voor een altijd up-to-date versie van de software. Gebruikt iemand anders een oudere versie, dan kun je ook deze bestanden nog openen. Vanuit de cloud is je software dus altijd bereikbaar en ook nog eens up-to-date.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

4 reacties

martintoelenoutlook.com on 24 mei 2016

priema

Gijs Verbeeten on 11 juli 2016

Ik kan geen verbinding maken via outlook.

R.C.Fernando on 24 maart 2017

Ik krijg geen email.

FZ Vastgoed on 24 maart 2017

Ik krijg geen email.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *