- 29 september 2015

Exchange: lokaal of online, waar kies je voor?

Exchange-onlineVeel bedrijven maken gebruik van Exchange. Met Exchange kun je e-mail en agenda’s met iedereen binnen je bedrijf delen. De keuze voor Exchange wordt vaak gemaakt op grond van alle mogelijkheden en de uitgebreide manier van het beheren van al je gebruikers. Voor de bedrijven en de systeembeheerders zijn al deze mogelijkheden belangrijk om een goedwerkende en vooral ook veilige omgeving te bouwen. Maar kies je nu voor een lokale oplossing, of ga je voor de online variant?

Lokale lusten en lasten

Een groot deel van de bedrijven heeft een lokale Exchange-server. Zo’n lokale installatie van Exchange heeft een hoop voordelen. Je hebt de server binnen handbereik en bent vrij in het instellen van je omgeving. Je wilt dat de server altijd bereikbaar is en dat deze veilig blijft.

Om alles veilig te stellen maak je iedere dag een back-up. Je hebt verschillende tapes of harde schijven waarop de back-ups staan. Iedere dag wordt een kopie gemaakt en neemt iemand deze mee naar huis, of legt hem in een kluis.
Met een eigen Exchange-server komt het soms voor dat deze uitvalt. In het ergste geval gaat de hardware stuk. Heb je geen onderdelen op voorraad, dan zul je dus nieuwe hardware moeten bestellen.  Je zit dan misschien wel 24 uur zonder Exchange. In al die tijd ontvang je geen e-mails meer en je agenda is verloren.

Grote software-updates

En dan zijn er nog de grote software-updates. De grote updates waarbij je een avond uittrekt om alles in te stellen, klaar te zetten en over te gaan op de nieuwe versie van Exchange. De grote updates waarbij je zelfs met veel voorbereiding de eerste avond weer een stap terug moet doen, omdat een van de instellingen ineens niet goed samenwerkt met de nieuwe versie van Exchange.

Bij het implementeren en gebruiken van een eigen Exchange-server moet je dus rekening houden met de kosten, het updaten van je software en het bijhouden van back-ups.

Het gemak van Exchange Online

Exchange Online is de online variant van de lokaal geïnstalleerde Exchange. Exchange Online wordt door Microsoft aangeboden, is gemaakt door Microsoft en is ook bij Microsoft in beheer. Het geeft direct een veilig gevoel wanneer de makers van de software het ook zelf beheren. Zij kennen immers alle ins en outs en weten hoe het onderhoud van Exchange in elkaar steekt.

Exchange Online biedt voor iedereen de lusten, en laat de lasten over aan Microsoft. De Exchange Online-servers staan in de datacenters van Microsoft. Zij onderhouden de hardware, zorgen dat de Exchange-server altijd bereikbaar is en voeren de updates uit. De back-ups worden door Microsoft bijgehouden en zijn makkelijk te gebruiken.

Met Exchange Online heb je dus dezelfde uitgebreide beheer mogelijkheden, en hoef je je alleen druk te maken om de zaken die écht belangrijk zijn. Wel zo handig!

> Meer lezen over Exchange Online

Samenvatting
Exchange: lokaal of online, waar kies je voor?
Naam artikel
Exchange: lokaal of online, waar kies je voor?
Beschrijving
Met Exchange deel je eenvoudig je e-mail en agenda's. Maar kies je voor de lokale, of juist de online variant? In het blog van Yourhosting lees je meer.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *