- 30 november 2015

PHP Meetup op 25 november 2015 geslaagd

PHP-meetup-succesVorige week woensdag was het zover: de PHP Meetup over Scrum in het Yourhosting-pand. Met meer dan 40 aanmeldingen via de website van PHP Zwolle beloofde het een drukbezochte avond te worden, en we hebben het met veel enthousiasme voorbereid. Voldoende stoelen, koffiemokken en natuurlijk hapjes voor bij het napraten.

Tussen 19.00 en 19.30 liep het gezellig vol met mensen die kwamen voor de presentatie van Jeroen Boersma over Scrum. Nadat alle 36 aanwezigen waren voorzien van een warme bak koffie of thee opende Anton de avond. Ik heb kort iets over Yourhosting verteld waarna Jeroen zijn presentatie over Scrum startte.

Aanwezigen PHP Meetup 25 november 2015 (Foto door Johannes Konst)

Presentatie in Scrum

In een notendop is Scrum een framework dat je in staat stelt je werk goed te organiseren. Je maakt een inschatting van de belangrijkste werkzaamheden, vervolgens bepaal je hoeveel van dat werk je als team kunt doen in de komende periode (sprint). En daarna ga je aan de slag. Zo bracht Jeroen zijn presentatie ook. Elk onderwerp dat hij behandelde was omschreven als losse taak, in prints van een kwartier. Hij hield het bij in Trello, een online hulpmiddel voor het werken met Scrum.

Evalueren

Na elk kwartier evalueerde Jeroen of zijn sprint gelukt was, om eventueel bij te sturen voor de volgende sprint. Een handige methode om direct een praktijkvoorbeeld te zien. Jeroen lichtte daarnaast de termen die binnen scrum gebruikt worden toe, zoals een Scrummaster, de Productowner, timeboxen en natuurlijk planningpoker (een manier om in teamverband een ureninschatting van het werk te maken).

Naast hoe je als team met Scrum werkt, legde Jeroen ook uit wat het voordeel is voor de klant. Op deze manier werken geeft een hoop transparantie. Iedereen die je proces volgt kan zien hoe ver je bent, of je gaat uitlopen maar ook of je misschien tijd hebt voor iets extra’s.

Na de presentatie was het tijd voor napraten onder het genot van een hapje en een drankje. We spraken natuurlijk met elkaar over de presentatie en hoe we zelf omgaan met Scrum, maar ook over onderwerpen zoals WordPress, andere programmeertalen en creatieve ideeën. Zo was het erg leuk om ook te spreken met de mensen van onder andere versionmate.com, SuperBuddy en Yoast. Omstreeks 22.00 uur zijn we gaan afronden en ging ieder weer zijn eigen weg naar huis.

We hebben als host, maar zeker ook als gast/bezoeker, een erg leuke en leerzame avond gehad. Heb je ook interesse om eens bij een PHP Meetup aanwezig te zijn? Houd dan pagina van de PHP Meetup Zwolle in de gaten.

Alle organisatoren en aanwezigen nogmaals hartelijk bedankt voor de leuke avond!

Samenvatting
PHP Meetup op 25 november 2015 geslaagd
Naam artikel
PHP Meetup op 25 november 2015 geslaagd
Beschrijving
PHP Meetup over Scrum in het Yourhosting-pand. Met meer dan 40 aanmeldingen via de website van PHP Zwolle beloofde het een drukbezochte avond te worden, en we hebben het met veel enthousiasme voorbereid.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *