Je wil een website beginnen als hobby, of je bent startende ondernemer. De kosten voor een website kunnen dan afschrikken, omdat je er niet te veel geld aan uit wil geven. Een website maken kan behoorlijk duur zijn, maar heb je echt dat grote hostingpakket nodig? En is een betaald template zoveel beter dan een gratis variant? Wij geven je in dit blog tips waarmee jij makkelijker een goedkope website maakt.
Heb je nog geen domeinnaam? Check dan gelijk of je domeinnaam nog vrij is.
Als je een website gaat maken, is het altijd handig om van tevoren een duidelijk idee te hebben van wat je wil. Maar het kan ook nog eens kosten besparen, want als je goed weet wat jouw wensen zijn, dan is de kans groter dat je alleen producten aanschaft die je ook daadwerkelijk nodig hebt. Denk in ieder geval over de volgende punten na:
Meestal kun je op deze vraag wel gemakkelijk antwoord geven. Over het algemeen brengt een webshop meer kosten met zich mee, doordat je meer ruimte en dus een groter hostingpakket nodig hebt. En bij voordeelacties in jouw webshop, komt er waarschijnlijk meer verkeer op de website. Ook hier houd je rekening mee bij het kiezen van hosting.
Je kunt je website zo mooi maken als dat je zelf wil, maar misschien kost de website die je voor ogen hebt meer dan gedacht. Wil je bijvoorbeeld professionele foto’s op je website? Of wil je een WordPress-template dat meer mogelijkheden biedt qua design? Deze overwegingen hebben impact op het totaalplaatje aan kosten.
Natuurlijk wil je dat je een mooie website hebt, dus het is niet zo dat je een mooi design maar achterwege moet laten. Maar daarom is het goed om eerst voor jezelf te bepalen hoeveel je wil uitgeven aan het design, of dat je het (eerst) liever bij gratis templates en stockfoto’s houdt.
Raak jij lichtelijk in paniek bij het idee dat je zelf een website moet maken? Relax, je kunt het! Niet iedereen heeft html-kennis of kan met WordPress overweg. Maar daarom zijn er builders waar je alleen maar hoeft te weten hoe je klikt en sleept met je muis.
Een voorbeeld van zo’n builder is YourWebsite. Met YourWebsite bouw je gemakkelijk zelf je website en heb je toegang tot veel templates en functies. WordPress is wel uitgebreider door de vele plugins, maar voor beginners maak je met YourWebsite gemakkelijk mooie en professionele websites.
Naast dat zelf je website maken een stuk voordeliger is dan dat je het laat doen, is het ook efficiënt. Als er iets op jouw website aangepast moet worden, dan weet je zelf precies hoe de website in elkaar zit en ben je niet afhankelijk van een ander.
Een eigen domeinnaam straalt professionaliteit uit. Helemaal als je een onderneming hebt, wil je het liefst je eigen domeinnaam in plaats van bijvoorbeeld wordpress.jouwdomeinnaam.nl. Maar met bijvoorbeeld een .COM domeinnaamextensie betaal je bij ons op dit moment meer (€10,- het eerste jaar) dan bij bijvoorbeeld een .NL of .SITE domeinnaamextensie. Deze kosten het eerste jaar maar €1,-.
Het is de vraag of je op de domeinnaamextensie wil besparen, want de domeinnaam is iets wat je eigenlijk niet wil veranderen en waar je dus lange tijd tegenaan kijkt. Maar het is wel goed om te weten dat je er op kunt besparen als je openstaat voor een andere domeinnaamextensie.
Meteen voor het Plus pakket gaan geeft je ruimte voor je website om te groeien, maar soms betaal je voor meer dan wat je nodig hebt. De meeste beginnende websites zijn eerst prima af met Start pakket. Webshops vragen wel om een groter pakket, omdat je hier vaak veel bestanden in zet.
Ben je bang dat het Start pakket niet groot genoeg is? Chat met onze klantenservice, zij geven je advies over het pakket dat het beste bij jouw situatie past. En mocht het pakket te klein blijken, dan upgrade je jouw hostingpakket gemakkelijk zelf via de ‘Mijn Account’-omgeving van Yourhosting.
Als je al een hostingpakket hebt, is het misschien mogelijk om deze wat op te schonen zodat je minder snel hoeft te upgraden en dus geld bespaart. Kijk bijvoorbeeld naar de afbeeldingen op je website. Verklein jij je afbeeldingen voordat je ze plaatst? Het is niet nodig om hele grote afbeeldingen op je website te zetten, zolang ze maar scherp zijn. De grootte hoeft vaak niet meer dan 1920 pixels breed te zijn. Grote afbeeldingen zijn alleen relevant als je ze bijvoorbeeld laat afdrukken.
Via de website www.fotoverkleinen.nl kun je gemakkelijk een afbeelding verkleinen op een formaat dat geschikt is voor schermen. Door het verkleinen van je afbeeldingen, maak je ruimte vrij op je hostingpakket.
Wil je video’s op je website plaatsen? Zet ze eerst op YouTube. Bij MijnWebsite hoef je dan alleen het videoblok in je website te slepen en de URL in dat blok te zetten, dan is de video ingesloten en neemt deze geen ruimte in op je hostingpakket. Als je WordPress hebt, zal je toch even “de code in moeten duiken”. Klik dan bij de YouTube-video op ‘Delen’ en vervolgens op ‘Insluiten’. De html-code kopieer je vervolgens in de html van de pagina of het bericht waar je wil dat de video zichtbaar is.
MijnWebsite is een door Yourhosting ontworpen sitebuilder die nog net even iets makkelijker werkt dan WordPress.. Kies een thema en klik en sleep je website eenvoudig in elkaar. Geen gedoe met HTML of andere ingewikkelde code. Binnen 5 minuten staat jou website online.
Twijfel of de MijnWebsite builder wel bij jou past? Probeer het voordat je koopt! Als je al een domeinnaam bij ons hebt, maar nog geen hosting, dan kun je met MijnWebsite Lite één pagina maken. Heb je nog helemaal geen producten bij ons afgenomen? Probeer dan eerst de MijnWebsite-demo.
MijnWebsite is inbegrepen bij al onze hostingpakketten.
Je krijgt bij de hostingpakketten zowel toegang tot MijnWebsite als WordPress. MijnWebsite-builder is een speciaal door Yourhosting ontworpen sitebuilder die nog net even iets makkelijker werkt dan WordPress. Ideaal als je
Op onze website zie je verschillende hostingpakketten. Bij de MijnWebsite-pakketten krijg je ook hosting, maar kun je alleen de MijnWebsite-builder gebruiken. Als je zeker weet dat je hier je website mee wil maken, is dat voordeliger dan een gewoon hostingpakket. Als je twijfelt tussen MijnWebsite of WordPress bijvoorbeeld, dan kun je beter een regulier hostingpakket afnemen. Je krijgt bij de hostingpakketten zowel toegang tot MijnWebsite als WordPress.
Je hebt gratis en betaalde SSL-certificaten. Klinkt als een makkelijke besparing als je een goedkope website wil, want dan ga je toch gewoon voor gratis SSL? Dat kan, maar als je op jouw website om persoonsgegevens vraagt bij je bezoekers, dan kun je ook een Domain Validation SSL-certificaat overwegen.
Waarom? Omdat je jouw website dan nog beter onderscheidt van die van cybercriminelen. Let’s Encrypt (de uitgever van gratis SSL-certificaten) is een erg betrouwbare organisatie, maar het is voor cybercriminelen makkelijk om ook deze SSL-certificaten aan te vragen. Ergens voor betalen doen cybercriminelen over het algemeen niet, want dan zijn ze via het betaalverkeer traceerbaar.
Een Domain Validation SSL-certificaat van Sectigo kost een kopje koffie per maand en met de Secured by Sectigo trust seal (logo) straal jij meer vertrouwen uit.
Heb jij tips gevonden waarmee je kosten bespaart voor jouw website? Fijn! Twijfel je of je het juiste hostingpakket hebt? Neem dan even contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag verder.
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.