- 03 november 2015

Hoe maak ik een contactformulier in MijnWebsite?

MijnWebsite-formulierIn een eerder blogartikel gaf ik je tips over hoe je eenvoudig van start kunt met MijnWebsite. Ik leg je nu graag uit hoe je makkelijk een contactformulier maakt, zodat bezoekers je direct een bericht kunnen sturen.

Een contactformulier publiceren is mogelijk vanaf een DNS-/redirectservice. Heb je een domeinnaam met Alleen registreren, upgrade dan eerst naar een DNS-/redirectservice. Kom je daar niet uit, dan helpen we je graag.

Inloggen

Laten we beginnen door via Mijn Account naar de editor van MijnWebsite te gaan. Log daarvoor in met je klantnummer en wachtwoord, klik vervolgens in het menu aan de linkerkant op ‘MijnWebsite’ en selecteer de domeinnaam waarop je een contactformulier wilt maken.

mijnwebsite-balk
Maak een contactformulier in MijnWebsite

De zwarte werkbalk aan de linkerkant laat alle beschikbare acties zien. Klik daar op Pages. Heb je al een pagina gemaakt met contactgegevens, selecteer deze dan. Zo niet, maak dan een nieuwe pagina aan via de knop ‘Add Page’ (onderaan), en geef deze de naam ‘contact’. Klik vervolgens op het ‘opslaan’-icoon (diskette) om de pagina aan te maken en direct te bewerken.

Nu je de contactpagina voor je hebt, klik je in de werkbalk op ‘Content’ waarna de werkbalk uitschuift. Sleep het blokje ‘Form’ in de contactpagina (sleep dus naar rechts). Zodra je het blokje geplaatst hebt, verschijnt er een formulier met daarboven een paar opties. Geef hier de titel van het formulier op en het berichtje dat je bezoeker krijgt zodra hij het formulier verstuurd heeft. Klik op ‘configure your e-mail address’ om je e-mailadres in te stellen.

Als je dat gedaan hebt, kun je de velden en de volgorde aanpassen. Door de invulvelden omhoog of omlaag te slepen verander je de volgorde. Het ‘captcha’-veld kan niet verwijderd worden. Dit veld zorgt ervoor dat er geen spam via jouw website verstuurd kan worden. Dat is wel zo prettig.

Als je contactformulier naar wens is sla je hem op via de knop ‘Save’. Vergeet niet om je website te publiceren en daarna natuurlijk even je formulier te testen.

 

 

Binnenkort vertel ik je meer over de mogelijkheden binnen MijnWebsite. Laat je hieronder nog even weten of het je gelukt is om een contactformulier in MijnWebsite aan te maken?

Meer blogartikelen over MijnWebsite:

> Eenvoudig starten met MijnWebsite

Samenvatting
Hoe maak ik een contactformulier in MijnWebsite?
Naam artikel
Hoe maak ik een contactformulier in MijnWebsite?
Beschrijving
Benieuwd hoe je met succes een contactformulier op jouw MijnWebsite site zet? In dit artikel staat beschreven hoe je gemakkelijk een contactformulier toevoegt.

Dit artikel delen op social media

3 reacties

John den Haan on 9 november 2015

Jeroen,

Graag zou ik in het contact een keuze menu maken?
Onze bezoekers willen kiezen uit een overzicht van de te volgen trainingen die wij verzorgen.

Jeroen on 9 november 2015

Hoi John,

allereerste leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Binnen MijnWebsite kun je niet werken met een keuzemenu (dropdown). Wel kun je werken met checkboxen, dat zou wel eens een passende oplossing voor jouw website kunnen zijn (zodat mensen ook meerdere cursussen aan kunnen vinken).

Wil je een uitgebreider formulier en heb je al een webhostingpakket (Extra Small of hoger) bij ons? Dan vindt je een uitgebreidere oplossing in Formgenerator, daarvoor kun je meer lezen op https://www.yourhosting.nl/website-maken/contact-formulieren/ Je kunt formgenerator direct testen op https://www.formgenerator.nl/user/guest/ om te kijken of dit iets voor jou is.

Ik hoop dat je aan één van deze tips iets zult hebben.

Ineke Hendriks on 10 juli 2019

Kun je een invulveld van het formulier ook breder maken?

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *