- 27 juni 2015

Licentie altijd bij de hand

Blogreeks: Week van Office 365, deel 6

Je hebt een afspraak bij een klant. Het is ’s ochtends vroeg en je bent rechtstreeks vanuit huis naar de klant gereden. Je bent tien minuten te vroeg, en voordat je in gesprek gaat met de klant wil je graag nog een keer doornemen wat je allemaal wilt bespreken. En nu heb je net die uitgewerkte documenten op kantoor laten liggen. Je baalt als een stekker en moet eigenlijk eerst langs het kantoor.

Binnen handbereik

Met Office 365 heb ik de documenten nu altijd binnen handbereik. Alle documenten staan in de cloud, ik kan ze zelfs vanaf mijn telefoon en tablet openen, doorlezen en bijwerken.
Ik blijf nog even in de auto zitten om de uitgewerkte documenten door te nemen.

In gesprek met de klant worden afspraken vaak wat aangepast, ontstaan er nieuwe ideeën en wordt alles gedetailleerder besproken. Tijdens de gesprekken maak je op je documenten, of in een e-mail aantekening van alles wat je bespreekt. De documenten wil je uiteindelijk natuurlijk zo aanpassen dat alle besproken onderwerpen weer overeen komen. Je gaat vaak weg met onduidelijk geschreven kantnotities, of kryptische e-mails gericht aan jezelf.

Nu, met alle documenten in de palm van mijn hand, werk ik de originele bestanden direct bij. Zo vergeet je niks en kun je de nieuwe documenten direct delen met je klant. En als ik de documenten vergeten ben, hoef ik niet eerst langs kantoor. Dat levert me weer kostbare tijd op.

Lees ook:

Makkelijker samenwerken in informatie delen? Gebruik social media op kantoor!
Bespaar tijd met efficiëntere samenwerking
Het gemak van e-mail en agenda
‘Even geduld, uw software-update wordt geïnstalleerd…’
Belangrijke bestanden buiten mijn controle
3 redenen om te kiezen voor ‘Skype voor bedrijven’

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *