- 22 juni 2015

Makkelijker samenwerken en informatie delen? Gebruik social media op kantoor!

Blogreeks: Week van Office 365, deel 1

 

Als ex-gebruiker van social media ken en mis ik soms de gemakken ervan. Even snel een tekstje delen over iets leuks wat ik vandaag heb meegemaakt. Je vrienden geven een reactie en delen hun belevenissen. Vooral als je een paar drukke dagen hebt, blijf je zo toch een beetje in contact. Nu ik geen social media meer gebruik komt het regelmatig voor dat mijn collega’s, of vrienden om iets lachen waar ik niks van heb meegekregen.

Op de werkvloer is het ook erg fijn om up-to-date te blijven en te weten waar je collega’s mee bezig zijn. Een overzicht van lopende projecten, verzoeken en vragen van klanten en niet werkgerelateerde dingen die leuk zijn om te weten, zoals een collega die vader of moeder is geworden. Al deze vragen, projecten en informatie worden vanuit allerlei verschillende programma’s bijgehouden. Een speciaal klantensysteem, een projectmap op een gedeelde schijf en in je inbox het mailtje van de vrolijke ouder.

Makkelijker

Toch denk ik dan altijd, kan dit niet veel makkelijker? De middelen zijn er, dus wat houdt ons tegen om social media binnen het kantoor te gebruiken? Binnen Office 365 is Yammer bijvoorbeeld een handige toepassing. Dit ‘microblog’ gebruik je net als de social media die je al kent. Vanuit Yammer deel je een leuke ervaring, maak je een groep voor je project aan en stuur je rechtstreeks een bericht naar een persoon, zodat deze je kan helpen met je vraag. Daarnaast kun je er je nieuwe ideeën kwijt en delen met je collega’s die er vervolgens op kunnen stemmen.

Net als op social media krijg je de nieuwste en populairste berichten te zien. Je kunt door de geschiedenis zoeken en persoonlijke pagina’s maken. Vertel zo wat over jezelf en laat zien waar je je vooral mee bezighoudt. Yammer is dus niet alleen handig om je werk te structureren en productiever te zijn, het geeft ook de gelegenheid om te bouwen aan de band met je collega’s. Of ze nu naast je op kantoor zitten of op afstand werken.

Lees ook:

Bespaar tijd met efficiëntere samenwerking 
Het gemak van e-mail en agenda
‘Even geduld, uw software-update wordt geïnstalleerd…’
Belangrijke bestanden buiten mijn controle
Licentie altijd bij de hand
3 redenen om te kiezen voor ‘Skype voor bedrijven’

Samenvatting
Naam artikel
Makkelijker samenwerken en informatie delen? Gebruik social media op kantoor!
Beschrijving
Op de werkvloer is het erg fijn om up-to-date te blijven en te weten waar je collega's mee bezig zijn. Binnen Office 365 is Yammer bijvoorbeeld een handige toepassing. Dit 'microblog' gebruik je net als de social media die je al kent.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

2 reacties

Michiel Overtoom on 25 januari 2016

Waarom gebruik je geen social media meer? Dit is nogal een schokkende onthulling in een tijd waarin iedereen gepushed wordt om meer en meer via 'social media' te doen, en je een soort maatschappelijke paria bent als je niet minstens veertig keer per dag tweet en vijf status updates op je Facebook doet. Oh, en is je LinkedIn al bijgewerkt? ;-)

Floris Jan on 27 januari 2016

Hey Michiel,

Ik hoop dat je inmiddels een beetje van de schokkende onthulling bij bent gekomen. Het kan op zijn tijd inderdaad erg lastig zijn om geen social media tot mijn beschikking te hebben. De omschrijving maatschappelijke paria, hoe extreem dan ook, past in sommige situaties wel thuis. Het niet kunnen inschrijven voor leuke acties, of het ontvreemden van iedereen die wel social media gebruikt klinkt misschien erg negatief.
Toch geeft het afsluiten en opzeggen van mijn persoonlijke social media-accounts een rust. Ik hoef nu gelukkig niet meer iedere minuut op mijn mobiel te kijken of ik een nieuwe like heb, of dat een berichtje is geretweet. Mijn grappige, of belangrijke opmerking deel ik nu gewoon op het moment dat ik naast iemand sta en ik krijg direct reactie! De uitvinding van de eeuw ;)

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *