- 27 december 2019

Top 10 meest gelezen blogs van 2019

Het einde van het jaar is dé tijd voor terugblikken. Bijvoorbeeld op de blogs die we in 2019 schreven. Misschien heb je als trouwe volger de blogs allemaal voorbij zien komen, of heb je er een paar gemist. Hoe dan ook, we nemen de top 10 van de meest gelezen blogs van 2019 met je door. Veel lees plezier en alvast een gelukkig nieuw jaar!

1.      Voorkom e-mail-spoofing met het SPF-record

We kregen bij de klantenservice veel vragen over spoofing en SPF-records. Daarom hebben we dit blog geschreven. Met resultaat: het spoofing-blog is het best gelezen blog van alle blogs die we in 2019 publiceerden.

2.      Is een SSL-certificaat verplicht voor jouw website?

Als je deze lijst doorneemt, zie je dat veel mensen die jaar met de beveiliging van hun website bezig waren. De SSL-blogs waren favorieten onder de lezers in 2019. Niet gek ook, want zo lang is het nog niet geleden dat de AVG werd ingevoerd (2018). Op naar nog meer veilige websites in 2020! In dit blog leggen we je uit of een SSL-certificaat vanuit de AVG verplicht is voor jouw website.

3.      Het belang van een sterk wachtwoord (met 7 tips!)

Nog een blog dat laat zien dat we onze online veiligheid serieus nemen. Hackers vormen steeds meer een dreiging en daarom is het belangrijk dat je jouw accounts goed beschermt. In dit blog leggen we je uit hoe je ervoor zorgt dat jouw wachtwoord zo sterk mogelijk wordt.

4.      DNS: wat is het en hoe stel je het in?

Een andere technische vraag die we regelmatig kregen: hoe stel ik DNS in? Om onze klanten nog meer op weg te helpen, leek een blog ons geschikt.

5.      De impact van de AVG: een jaar later

Zoals ik al eerder aangaf is de AVG een vrij recentelijke happening die veel invloed heeft op ondernemers en website-eigenaren. In dit blog keken we terug op een jaar AVG. Wat hebben we ervan gemerkt? Zijn er al boetes gegeven? En hoe zit het eigenlijk met de e-Privacy Verordening?

6.      Je eigen WordPress-website maken: de basis

WordPress is een erg uitgebreid CMS met de vele plugins en mogelijkheden. Dit maakt een website maken met WordPress interessant, maar soms ook lastig. Daarom schreven we een blog waar we de basis van WordPress uitleggen en hoe jij zelf het beste een WordPress-website kunt maken.

7.      Handige en simpele WordPress-plugins in 2019

Dit blog gaat hand in hand met bovenstaande blog, dus het is ideaal dat ze onder elkaar staan in de lijst van meest gelezen blogs. We wilden klanten niet alleen advies geven over hoe je een WordPress-website maakt, maar ook welke laagdrempelige plugins wij aanbevelen.

8.      Welke SSL-certificaat heb ik nodig? Doe de SSL-test!

Daar is ‘ie weer: het SSL-certificaat. Als je je in SSL-certificaten verdiept, kom je verschillende soorten tegen. We besloten daarom een blog te schrijven die je op weg helpt bij de keuze voor het juiste SSL-certificaat. In het blog staat ook een link naar onze SSL-checker. Binnen een paar klikken weet je door middel van de checker welk SSL-certificaat jij nodig hebt.

9.      Welk SSL-certificaat heb ik nodig? [Infographic]

Naast het hiervoor genoemde blog hebben we ook een infographic gemaakt die helpt bij de keuze voor het juiste SSL-certificaat. Sommige mensen zijn wat meer visueel ingesteld en dan leest een infographic net wat fijner dan een blog.

Tip: wil je uitleg over SSL op een nog meer visuele manier? Kijk dan ook onze SSL-video.

10. Voordelen van een betaald SSL-certificaat

En ook het laatste blog van deze lijst gaat over, jawel, SSL. In dit blog geven we de voordelen van een betaald SSL-certificaat ten opzichte van een gratis variant. Als je voorgaande SSL-blogs ook gelezen hebt, dan ben je inmiddels een ware SSL-expert.

Dat was het dan! Het laatste blog van 2019. In 2020 hopen we je van nog meer inspirerende, informatieve en leuke blogs te voorzien. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze maandelijks nieuwsbrief. Hierin delen we de blogs van de afgelopen maand. Een fijne jaarwisseling en tot snel!

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reacties zijn gesloten.