- 28 september 2017

Microsoft Ignite 2017: eerste Azure Stack-systemen uitgeleverd

Afgelopen maandag ging Microsoft Ignite van start, hét ontwikkelaarscongres van Microsoft. Uiteraard is Yourhosting aanwezig en zetten we de belangrijkste updates voor je op een rij. Want na de inspirerende keynote van Microsoft CEO Satya Nadella is er veel nieuws bekend gemaakt over Azure en Azure Stack.

Azure Stack-systemen worden geleverd aan datacenters

Na de lancering van Azure Stack op Microsoft Inspire in juli 2017 werd op deze Microsoft Ignite een volgende ‘milestone’ aangekondigd: de eerste Azure Stack hardwareleveranciers (Dell EMC, HPE en Lenovo) gaan vanaf heden systemen uitleveren aan datacentra en partners over de hele wereld. De eerste systemen zijn ondertussen uitgeleverd, de rest volgt snel. Naast de huidige drie hardwareleveranciers kunnen vanaf nu ook Azure Stack geïntegreerde systemen worden besteld bij Cisco. Wortmann verwacht eind dit jaar ook te kunnen leveren.

Azure Migrate

Microsoft heeft een nieuwe clouddienst toegevoegd aan zijn portfolio: Azure Migrate. De dienst richt zich op bedrijven die een cloudstrategie aan het opzetten zijn of overwegen om de stap naar de cloud te maken. Het is vooral een middel om de transitie makkelijk te maken. Met Azure Migrate krijgen bedrijven ondersteuning, inzichten en mechanismes om gemakkelijk naar Azure te migreren.

Azure Migrate ondersteunt onder andere het herkennen en onderzoeken van on premises virtual machines, bevat compatibility reporting en regelt integraties met Azure Database Management Services voor het vinden en migreren van databases.

> Meer informatie en aanmelden voor de preview van Azure Migrate

Azure DDoS Protection

DDoS-aanvallen zijn een vervelende plaag en komen nog steeds veel voor. Bovendien worden ze ook steeds krachtiger en verfijnder. Microsoft heeft daarom nu voor enterprises een eigen anti DDoS-dienst ontwikkeld: DDoS Protection Standard.

Deze nieuwe dienst is geïntegreerd met virtuele netwerken en biedt DDoS-bescherming voor Azure applicaties. Overigens gebruikte Microsoft de dienst al langer voor eigen gebruik en was het bedrijf hierdoor succesvol bij het afslaan van de grootste DDoS-aanval ooit die onlangs plaatsvond op Xbox Live.

> Meer informatie over Azure DDos Protection

Azure Data Box aankondiging op Microsoft Ignite

De vierde grote aankondiging tijdens Microsoft Ignite, Azure Data Box, richt zich op de problematiek rond het verplaatsen van extreme hoeveelheden data richting Azure. De Azure Data Box is een systeem die in het netwerk gehangen kan worden om vervolgens data hiernaar toe te repliceren versleutelt op basis van AES-256, zodat deze vervolgens veilig getransporteerd kan worden naar het dichtstbijzijnde Microsoft datacenter. Azure Data Box integreert momenteel onder andere met CommVault, Netapp, Veritas en Veeam. Er is momenteel nog geen variant voor Azure Stack, maar die volgt waarschijnlijk snel.

Azure Cost Management

Wat kost de cloud eigenlijk? Het is een vraag die veel IT-managers en CEO’s bezighoudt. Om clouduitgaven inzichtelijk te maken heeft Microsoft Azure Cost Management Services gelanceerd, een gratis tool die inzicht geeft in je gebruik en verbruik van Microsoft Azure diensten. De dienst is gebaseerd op de Cost Management technologie van Cloudyn, een bedrijf dat Microsoft begin dit jaar overnam.

Meer updates over Azure? Bekijk het blog van Microsoft

> Lees het artikel op Computable over Microsoft Ignite

Samenvatting
Microsoft Ignite 2017: eerste Azure Stack-systemen uitgeleverd
Naam artikel
Microsoft Ignite 2017: eerste Azure Stack-systemen uitgeleverd
Beschrijving
Afgelopen maandag ging Microsoft Ignite van start, hét ontwikkelaarscongres van Microsoft. Uiteraard is Yourhosting aanwezig en zetten we de belangrijkste updates voor je op een rij.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *