- 11 juli 2017

Microsoft Inspire: Azure Stack en meer

Tussen 9 en 13 juli vindt Microsoft Inspire plaats, het grote jaarlijkse partnerevent van Microsoft. Yourhosting is erbij en houdt je dagelijks op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van Azure en Azure Stack. Zo’n 17.000 bezoekers van over de hele wereld zijn afgereisd naar Washington om te horen over alle nieuwe productlanceringen en de kansen die Microsoft hen te bieden heeft. Onder hen zo’n 600 Nederlanders. En ze werden na een weekend acclimatiseren direct getrakteerd op de keynote van Microsoft CEO Satya Nadella.

Nadella begon met het schetsen van wat volgens hem momenteel de drie belangrijkste ontwikkelingen zijn waar Microsoft mee te maken heeft:

  • De gebruikerservaring van applicaties wordt multi-device en multi-sense. Als applicaties succesvol willen zijn, moeten zij tegenwoordig een gebruikerservaring geven die past bij alle mogelijke type devices, of het nu een desktopcomputer is, een smartphone of een tablet.
  • Kunstmatige intelligentie wordt onderdeel van elke applicatie. Rekenkracht en intelligentie zijn met behulp van de cloud naar elk device te verplaatsen. Hierdoor is het mogelijk om de data die op devices verzameld wordt te analyseren en te ondersteunen met kunstmatige intelligentie, zoals bijvoorbeeld een slimme assistent.
  • Serverless wordt mainstream. Beheer van on premises serveromgevingen gaat verdwijnen en wordt vervangen door flexibele cloudomgevingen die weinig onderhoud vereisen. De applicaties die op die omgevingen draaien moeten echter nog steeds beheerd worden. Een hele nieuwe generatie beheertechnologieën is hierdoor in opkomst, zoals containertechnologie.

Al deze ontwikkelingen gaan ertoe leiden dat de manieren waarop bedrijven werknemers ondersteunen sterk gaan veranderen. Er is een ongekende digitale transformatie aan de gang waar Microsoft met behulp van zijn partners op in wil spelen.

Nadella (en collega’s) sprak daarnaast vooral ook over alle grote productlanceringen die tijdens Inspire worden gedaan: Microsoft 365, de integratie van Dynamics en LinkedIn Sales Navigator en het door ons lang verwachtte Azure Stack!

Azure Stack

Yourhosting is samen met Resello een van de zeven bedrijven wereldwijd die nauw samenwerken met Microsoft voor de lancering van Azure Stack. Microsoft heeft gisteren bekend gemaakt dat Azure Stack nu ook beschikbaar is voor andere bedrijven zodat ze zich kunnen voorbereiden op de wereldwijde lancering van Azure Stack. In het najaar wordt de wereldwijde uitrol van Azure Stack verwacht. Resello en Yourhosting zijn een van de eerste bedrijven die een volledig operationele stack hebben waarop klanten hun hybride Azure Stack-oplossing kunnen draaien.

Azure Stack biedt een aantal voordelen. Microsoft zelf benadrukt bijvoorbeeld dat je gebruik kunt maken van Azure op plekken met slechte of onbetrouwbare internettoegang, zoals cruiseschepen of mijnschachten. Azure Stack is daarnaast een oplossing voor compliancy problematiek rond de locatie van data. Met de oplossing kan je bijvoorbeeld garanderen dat data niet buiten de eigen landsgrenzen worden opgeslagen. En tot slot maakt Azure Stack nieuwe partnermodellen mogelijk. Resello werd bijvoorbeeld genoemd als mooi voorbeeld van een partner die op basis van Azure Stack resellers in staat stelt extra diensten te verkopen.

Microsoft Inspire Azure Stack event

Microsoft 365

Microsoft 365 is een nieuwe geïntegreerde commerciële propositie van Microsoft en is een combinatie van Office 365-diensten, Windows 10, en Enterprise Mobility en Security. Er zijn twee smaken: Microsoft 365 Enterprise en Microsoft 365 Business. De Enterprise-variant bevat Office 365 Enterprise, Windows 10 Enterprise en Enterprise Mobility + Security en is direct beschikbaar.  Microsoft 365 Business is gericht op het mkb. De public preview hiervan start 2 augustus. Microsoft 365 Business omvat Office 365 Business Premium en geeft ook extra beveiligings- en beheerfuncties voor Office-apps en Windows 10-apparaten. Bovendien krijgt de beheerder de beschikking over een eenvoudig bruikbare managementconsole.

Microsoft 365 maakt het productaanbod met Microsoft 365 vooral eenvoudiger. Klanten hoeven niet een groot aantal verschillende diensten af te nemen voor Windows 10 en Office 365, maar kunnen ook slechts één product aanschaffen.

Microsoft Dynamics en LinkedIn Sales Navigator

De laatste belangrijke productlancering was de integratie van Microsoft Dynamics en de LinkedIn Sales Navigator. Data uit LinkedIn en Dynamics wordt hierbij slim gecombineerd, wat bedrijven bijvoorbeeld in staat stelt inzicht te krijgen in het gehele dienstverband van personeel, van indiensttreding tot payrolling. De oplossing is een mooi voorbeeld van Nadella’s visie op de toekomst van IT. De cloud zorgt er daarbij voor dat data en intelligentie samen worden gebracht, zodat gebruikers slimme oplossingen tot hun beschikking krijgen.

ISV Cloud Embed en Azure co-sell

Microsoft kondigde aan dat het 250 miljoen dollar investeert om partnersales te promoten. Het bedrijf graat reorganiseren om dit mogelijk te maken. Microsoft gaat partners speciaal ondersteunen bij de verkoop van Azure en gaat mee naar klanten als dit moet (co-selling). Daarnaast gaat Microsoft cloudpartners ondersteunen met het ‘ISV Cloud Embed’-programma. Partners kunnen met 50 procent korting Dynamics 365, Power BI, Powers Apps en Microsoft Flow-bouwblokken kopen en deze invoegen in maatwerkoplossingen voor klanten. De partners scheelt dat ontwikkeltijd en goede nieuwe oplossingen worden zo beter gebruikt voor meerdere eindgebruikers.

Samenvatting
Microsoft Inspire: Azure Stack en meer
Naam artikel
Microsoft Inspire: Azure Stack en meer
Beschrijving
Tussen 9 en 13 juli vindt Microsoft Inspire plaats, het grote jaarlijkse partnerevent van Microsoft. Yourhosting is erbij en houdt je dagelijks op de hoogte.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *