- 15 oktober 2019

Behind the website: MijnWebsite als online portfolio

Om onze klanten meer inzicht te geven in de mogelijkheden die onze producten bieden, starten we een nieuwe serie op ons blog genaamd: ‘Behind the website’. Hierin nemen we een kijkje achter de schermen bij onze medewerkers en klanten. In dit blog nemen we de website van onze collega Marjolein met je door. Zij gebruikt haar MijnWebsite-website www.marjoleinolsder.nl als online portfolio.

Even voorstellen

Marjolein is Content Beheerder bij Yourhosting. Dit houdt in dat zij verantwoordelijk is voor alle teksten voor de klantenservice. Denk aan de handleidingen, veelgestelde vragen, e-mailtemplates en onze chatbot Yar. Naast haar werk bij Yourhosting mag Marjolein graag tekenen en schilderen. Op dit moment is het inktober en staat er elke dag een nieuwe inkttekening op haar Instagram.

MijnWebsite als online portfolio voor kunstwerken

Marjolein gebruikt haar MijnWebsite als online portfolio voor het tonen van haar tekeningen en schilderijen. Daarnaast verkoopt ze via Etsy een aantal van haar kunstwerken, deze linkt ze door op haar website. Marjolein: “Ik hou heel erg van websites maken. Meestal deed ik dit in WordPress. Het maken vond ik erg leuk, maar de updates niet. In MijnWebsite is je site makkelijk bij te houden. Je beheert het vanuit je klantomgeving en je kunt makkelijk slepen en toevoegen. Je hoeft niet naar updates om te kijken.” Wil jij ook aan de slag met MijnWebsite? Probeer de demo op onze productpagina:

Het design van de website

Voor haar website gebruikt Marjolein het ‘Clothes’-template. Deze heeft een grote afbeelding, waar Marjolein haar logo in heeft gezet. Voor het bouwen van de website geeft Marjolein als tip: “Kijk eerst goed naar de designs en speel met wat je mooi vindt. Je kunt altijd nog dingen verslepen.” Als je op Marjoleins website kijkt, zie je dat haar tekeningen/schilderijen in blokken staan. “Dit heb ik gedaan met het lay-out-blok ‘Rooster 4 cel’. Het lijkt een beetje alsof het polaroids zijn, dat vond ik wel een leuk effect.”

Tips voor MijnWebsite-gebruikers

“De afstandhouder raad ik echt aan! Deze sleep je overal gemakkelijk tussen om ruimte te creëren. Oh, en de buttons. Ik houd van buttons,” zegt Marjolein. Daarnaast raad ze ook de SEO-functie van MijnWebsite aan. Je kunt per pagina gemakkelijk SEO instellen, zonder dat je veel kennis nodig hebt. Dit is goed voor de positie van jouw website in de zoekresultaten van Google. “En wat ik ook heel fijn vind aan MijnWebsite, is dat je overzichtelijk ziet hoe je website er op andere apparaten uitziet.” Uiteraard geeft Marjolein ook als tip om een kijkje te nemen bij de meestgestelde vragen over MijnWebsite. Deze gaan dieper in op de functionaliteiten van het CMS. Ben jij enthousiast geworden over MijnWebsite en wil je net als Marjolein jouw website met deze tool bouwen? Op onze productpagina vind je de verschillende pakketten.

MijnWebsite-pakketten

Samenvatting
Behind the website: MijnWebsite als online portfolio
Naam artikel
Behind the website: MijnWebsite als online portfolio
Beschrijving
De MijnWebsite-builder kun je voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Onze collega Marjolein gebruikt MijnWebsite als online portfolio voor haar kunstwerken. Waarom en haar tips voor MijnWebsite lees je in dit blog.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *