- 27 oktober 2017

De mogelijkheden van Office 365 uitgelegd bij Microsoft

Yourhosting nodigt regelmatig klanten uit voor een Microsoft Customer Immersion Experience. Daar worden alle mogelijkheden die Office 365 te bieden heeft uitvoerig uit de doeken gedaan. Barry Meruma, advocaat en directeur van HABITAT advocaten en juristen woonde recentelijk zo’n sessie bij. Hier lees je zijn ervaring.

HABITAT is een landelijk advocatenkantoor dat zich heeft gespecialiseerd in het omgevingsrecht. Dat is een verzamelnaam voor alles wat te maken heeft met onze werk- en woonomgeving en de bescherming van de natuur. Zo zijn ze onder andere experts op het gebied van bestemmingsplannen en planologisch beleid, regelgeving met betrekking tot bouwen en verbouwen, handhaving door de overheid, en natuurbeschermingsrecht en de aanpak van overlastsituaties..

Een advocatenkantoor. Dat betekent een boel digitale dossiers…

Behoorlijk, ja! Alles draait om ingescande en digitaal ontvangen schriftelijke stukken. En gezien onze branche hebben we zoals je begrijpt strenge veiligheidseisen. We gaan immers met vertrouwelijke documenten om.

Hoe hebben jullie het nu geregeld?

We zijn in 2008 begonnen als digitaal kantoor. Nu zijn we aan het kijken of er een verdere optimalisatieslag gemaakt kan worden met een implementatie van Office 365. Ik ben zelf behoorlijk geïnteresseerd in IT, dus heb me stevig in de materie verdiept. Na wat rondkijken kwam ik op de site van Yourhosting terecht. Die had een goed verhaal en ik kon me inschrijven voor een proefpakket. Daarmee kon ik gratis gebruik maken van OneDrive voor Bedrijven, om er alvast een beetje gevoel bij te krijgen.

En het had potentie?

Ja, zeker! Maar ik wist dat er meer mogelijk was met Office 365 dan alleen Word en Excel online gebruiken. Daarom was ik erg blij toen Yourhosting me uitnodigde bij Microsoft een sessie bij te wonen over alle mogelijkheden van Office 365. Microsoft noemt dat een Customer Immersion Experience (CIE). Dat was zeer verhelderend. Het was een sessie die heel goed in elkaar zat. Er stond een specialist die echt alle hoekjes en gaatjes van Office 365 kent, en er waren mogelijkheden om zelf aan de knoppen te draaien.

Wat is je het meest bijgebleven van Microsoft CIE?

Nou, dat Office 365 echt de mogelijkheid biedt om vanuit één centrale plek online te werken – en dan met de specifieke eisen die wij hebben aan een online kantooromgeving. Met SharePoint is bijvoorbeeld te voorkomen dat dossiers op een apparaat gedownload worden. En een ander voorbeeld: we gebruiken beeldtelefoons om intern te communiceren als er wordt thuisgewerkt. Die kunnen worden geïntegreerd in Office 365. Ook het beveiligingsbeheer is top. Je kunt met één druk op de knop iemand toegang verlenen of ontzeggen tot bepaalde documenten, erg belangrijk in onze branche. Ik heb op CIE echt heel veel punten van ons lijstje afgevinkt!

Klinkt goed! En nu?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Dat is mooi, maar tegelijkertijd lastig: er moet een vertaalslag plaatsvinden naar onze specifieke behoeften. Die zijn we op dit moment aan het maken. Maar dat we overstappen op Office 365 staat zeker vast!

> Meer over Office 365 lees je op onze website

Samenvatting
De mogelijkheden van Office 365 uitgelegd bij Microsoft
Naam artikel
De mogelijkheden van Office 365 uitgelegd bij Microsoft
Beschrijving
Yourhosting nodigt regelmatig klanten uit voor een Microsoft Customer Immersion Experience. Daar worden alle mogelijkheden die Office 365 te bieden heeft uitvoerig uit de doeken gedaan.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *