- 24 augustus 2017

Nieuwsupdate Azure Stack: het komt er aan!

Microsoft Inspire is inmiddels alweer een maand geleden en de ontwikkelmachine van de Amerikanen heeft ondertussen niet gehaperd. In deze update de belangrijkste nieuwtjes en ontwikkelingen op het gebied van Azure en Azure Stack op een rij.

Azure Stack komt er aan!

De lancering van Azure Stack was het grote nieuws op Microsoft Inspire 2017. Deze hybrid cloudtechnologie van Microsoft stelt bedrijven in staat om hun data in een datacenter van hun eigen keuze te hosten. De technologie is daarbij naadloos geïntegreerd met public Azure. Bedrijven hebben met Azure Stack dus de zekerheid over de locatie van hun data en applicaties, en het biedt tegelijk de schaalvoordelen van public Azure.

Tijdens Microsoft Inspire was Azure Stack ‘ready to order’. Dat betekent dat hardwareleveranciers nog geen appliances kunnen leveren, maar dat je ze al wel kunt aanschaffen.

Omdat we vanaf het eerste uur betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van Azure Stack, is Yourhosting een van de eerste aanbieders in West-Europa bij wie Azure Stack live gaat. Ons streven is om Azure Stack vanaf 21 september beschikbaar te hebben. Daarna kunnen we starten met de uitrol voor onze klanten. Houd onze updates dus in de gaten!

> Lees meer over Azure Stack bij Yourhosting

Nieuwe Experience Centers voor Microsoft Azure Stack

Een aantal maanden geleden lanceerden we een Azure Stack Experience Center op ons hoofdkantoor in Zwolle. Bezoekers kunnen daar zelf de bètaversie van Azure Stack bekijken en ervaren.

Het Azure Stack Experience Center wordt inmiddels druk bezocht en daarom gaan we nieuwe centers openen. Als eerste zal datacenterpartner Interxion eind september een eigen Azure Stack Experience Center van Yourhosting in Schiphol Rijk operationeel hebben. En ons eigen Experience Center in Zwolle wordt ook vernieuwd.

Azure tech update: ACI voor Linux en meer

Microsoft werkt op de achtergrond continu door aan het Azure-platform en sinds Inspire zijn er weer de nodige vernieuwingen geweest. In het oog springt onder andere de Azure Container Instance (ACI) voor Linux. ACI is een containerdienst waarbij gebruikers bijzonder nauwkeurig kunnen vaststellen hoeveel geheugen en vCPU’s ze verbruiken. Ze kunnen hierdoor het eigen verbruik beter in de hand houden en betalen daardoor niet meer dan nodig is. ACI werkt samen met Docker en Kubernetes en is momenteel beschikbaar als public preview voor Linux Containers. In de komende weken zal ondersteuning van Windows containers volgen.

Andere relevante tech updates:

  • Instant file recovery voor Azure VM backups is nu algemeen beschikbaar.
  • Logic Apps is nu compliant met diverse internationale regelstandaarden: ISO, HIPAA, CSA STAR, PCI DSS, SOC en EU Model Causes.
  • Azure SQL Data Warehouse: er is een upgrade uitgebracht voor de resource health check in Azure SQL Data Warehouse. Deze stelt in staat sneller en makkelijker te troubleshooten.
  • Azure SQL DB: Microsoft heeft de mssql-scripter beschikbaar gemaakt, een opensource commandline interface waarmee je databasescripts kunt genereren. Mssql-scripter is een alternatief voor het wijdverbreid gebruikte Generate en Publish Scripts Wizard in SQL Server Management Studio.
  • Azure Data Lake Analytics beschikt over nieuwe beheerpolicy’s die bedrijven in staat stellen de verbruikte rekenkracht te beheersen. Het gaat daarbij speciaal om scenario’s waarbij bedrijfskritische applicaties te maken krijgen met rekenbehoefte van experimentele, vaak ad hoc uitgevoerde, jobs.

Goede kwartaalcijfers Microsoft

Tot slot: Microsoft heeft na het Inspire-evenement in Washington ook de kwartaalcijfers bekendgemaakt. Microsoft overtrof daarbij de verwachtingen met een recordwinst van 6,5 miljard dollar. Met name de groei van het Azure-platform was hier debet aan. Microsoft is met 11 procent marktaandeel de tweede grootste cloudaanbieder ter wereld.

Samenvatting
Nieuwsupdate Azure Stack: het komt er aan!
Naam artikel
Nieuwsupdate Azure Stack: het komt er aan!
Beschrijving
Microsoft Inspire is alweer een maand geleden en de ontwikkelmachine van de Amerikanen heeft ondertussen niet gehaperd. In deze update de belangrijkste nieuwtjes op het gebied van Azure en Azure Stack op een rij.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *