- 26 september 2016

Van .amsterdam tot .shop

De mogelijkheden van nieuwe domeinnamen voor jouw winkel

Online shoppen. Ik kan het niet meer wegdenken uit mijn leven. Heerlijk vind ik het om urenlang te zoeken naar nieuwe sneakers om ze vervolgens online of toch gewoon in de winkel te kopen. En met de decembermaand voor de deur ben ik helemaal blij met een online shop, zodat ik geen uren in de rij hoef te staan of in de stress zit welke koopavond ik nog even snel de stad in kan. Nee, ik kan nu gewoon wanneer het mij uitkomt op zoek naar de leukste cadeautjes voor mijn lieve meiden.

Voor het eerst online shoppen, de allereerste bestelling…… Pizza!

Toch is het best gek dat online shoppen nu zo gewoon is. Ik wil niet als een oma klinken, maar zelfs ik kan me nog de tijd herinneren dat ik op zaterdag naar de stad ging om kleren te kopen. En dat is ook niet zo gek voor iemand die in de jaren ‘80 is geboren. Want ‘pas’ in 1994 vond de eerste beveiligde online transactie plaats en wel een overheerlijke pizza. Pizza Hut begon toen namelijk met het online verkopen van pizza’s. Meteen daarna opende Amazon.com haar online shop in 1995 en werd ook eBay geïntroduceerd.

Ook in Nederland begonnen in 1995 de eerste online winkels. Zo kwam wehkamp.nl die startte met het verkopen van kleding van de eigen website. Ook al kon je daar toen nog niet online shoppen, het was wel de plek om je te oriënteren.

Sinds de komst van Google in 1998 is het hard gegaan met de groei van online winkels. Zo is het internet sinds 2002 het belangrijkste kooporiëntatiemedium en vond in 2010 de honderd miljoenste iDEAL-betaling plaats.

Online bestelling Pizza Hut

 

Verzadiging zorgt voor bezette domeinnamen

Dat tegenwoordig veel mensen online oriënteren en online shoppen is vast jou niet ontgaan. Want als jij een winkel hebt, wil je natuurlijk ook online aanwezig zijn. Maar hoe zorg je er nu voor dat klanten jouw website en webshop vinden? Want door de vele online winkels ontstaat er verzadiging en zijn veel .nl-domeinnamen inmiddels bezet. Wat als jouw domeinnaam nu ook bezet is?

De oplossing: nieuwe domeinnamen

Met de komst van nieuwe domeinnamen als .online, .amsterdam en .website zijn de mogelijkheden eindeloos. Want nu kies je een domeinnaam die bij jou past. Zit je winkel in Amsterdam, kies dan voor .amsterdam. Verkoop je wijn, ga voor .wine. Voor iedereen is er wel een domeinnaam. En omdat de domeinnaam die jij kiest al zegt wat je doet, kan jij jouw domeinnaam altijd kort en krachtig houden.

Zijn die domeinnamen niet gewoon een marketingtrucje?

Nu hoor ik je deze vraag ik gedachten zeggen. En nee, het is echt niet zo. Een korte en duidelijke domeinnaam is makkelijker te onthouden voor je bezoekers, waardoor ze eerder jouw website of webshop bezoeken. Bovendien kun je met de nieuwe domeinnamen kiezen uit veel meer domeinnamen. Dat de nieuwe domeinnamen veel toevoegen blijkt ook uit de verkoopcijfers. Want deze domeinnamen worden al behoorlijk veel afgenomen. In totaal zijn er al meer dan 84.000 van deze domeinnamen besteld in Nederland. In Nederland (en wereldwijd) is .xyz de best verkochte domeinnaam van alle nieuwe domeinnamen. Met ruime afstand staat .amsterdam op nummer 2 en .frl op nummer 3.

Jouw perfecte domeinnaam

Doordat steeds meer mensen gebruik maken van de nieuwe domeinnamen, is het belangrijk om goed in de gaten te houden welke domeinnaam er nieuw bijkomt. Want als hij net beschikbaar is, heb je de grootste kans om de beste domeinnaam te registreren. Daarom geef ik je nu alvast de tip dat vandaag om 17.00 uur .shop algemeen beschikbaar is. Dus zorg ervoor dat je er snel bij bent, zodat jij straks de perfecte domeinnaam hebt voor jouw winkel. Want wat voor winkel je ook hebt, .shop past altijd!

Je registreert je .shop nu extra voordelig bij Yourhosting. Voor slechts € 24,- per jaar is deze voor jou. Bovendien krijg je er ook nog een gratis MijnWebsite Lite bij. Hiermee maak je een mooie onepage-website, waar je jouw winkel kan presenteren. Mocht je een online shop willen, klik dan op ‘webshop’ in de MijnWebsite editor en probeer 30 dagen gratis de webshop van MijnWebsite. Als het bevalt kan je een MijnWebsite Winkel-pakket afnemen. Zo ben je niet alleen in de oriënterende fase voor de online zoeker beschikbaar, maar kan deze ook direct online bij jou kopen!

3 Tips voor jouw online shop

  • Zorg dat je goed vindbaar bent met een herkenbare en korte domeinnaam. De nieuwe domeinnamen zoals .shop zijn hiervoor ideaal.
  • Zorg voor een duidelijke en betrouwbare website met een ‘over ons’-pagina, logo’s van betaalmogelijkheden zoals iDEAL of eventuele keurmerken.
  • Zorg voor een veilige omgeving voor jouw klanten met een SSL-certificaat, zodat het versturen van contactgegevens en betalingen veilig verlopen.

Ik wens je veel plezier met jouw .shop en misschien kom ik wel een keertje (virtueel) langs! Wil je jouw webshop promoten? Zet dan jouw domeinnaam hieronder en deel je tips over hoe je bent begonnen en wat je ervaringen zijn, zodat anderen van jou kunnen leren!

 

Samenvatting
Van .amsterdam tot .shop
Naam artikel
Van .amsterdam tot .shop
Beschrijving
Met de komst van nieuwe domeinnamen als .online, .amsterdam en .website zijn de mogelijkheden eindeloos. Want nu kies je een domeinnaam die bij jou past. Je registreert je .shop nu extra voordelig bij Yourhosting.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *