- 24 november 2015

Online opslag van je foto’s en andere bestanden

OneDriveIk kom thuis van een festival en heb een paar mooie filmpjes op mijn mobiele telefoon gemaakt. Ik wil de filmpjes graag met mijn vrienden delen. De filmpjes per e-mail versturen lukt niet. Ze zijn net iets te groot. Via WhatsApp kost het iedereen al zijn dataverkeer. Hoe kan ik dit anders oplossen?

OneDrive voor Bedrijven

Met online opslag kan ik grote bestanden online zetten en heb ik deze overal beschikbaar. Of ik nu mijn eigen mobiele telefoon in de hand heb, of thuis met mijn laptop op schoot. Ik kan de bestanden zien, bewerken en gebruiken. Wil ik mijn filmpje van het festival met mijn vrienden delen, dan laat ik mijn OneDrive voor Bedrijven een linkje per e-mail toesturen. Alleen de uitgenodigde mensen krijgen de link en mogen de bestanden zien. Zo kunnen mijn vrienden de filmpjes bekijken wanneer ze thuis met een heerlijke bak popcorn klaar zitten voor de actie en goede muziek.

OneDrive voor Bedrijven is een persoonlijke plek om online bestanden op te slaan. Microsoft biedt twee varianten. OneDrive en OneDrive voor Bedrijven. Wat zijn de verschillen en hoe kies je welke OneDrive het beste bij jou past?

Wat zijn de verschillen

Met een korte blik op OneDrive en OneDrive voor Bedrijven lijken beide producten op elkaar. Je kunt je bestanden online opslaan. De bestanden kun je via een link in de e-mail met anderen delen. Ook kun je beide varianten automatisch met al je apparaten laten synchroniseren. Maar wat zijn dan wel de verschillen tussen de twee?

Uitgebreid beheer

Je kunt met OneDrive voor Bedrijven de rechten en instellingen uitgebreider beheren. De basis werkt hetzelfde, wil je meer dan geeft OneDrive voor Bedrijven jou die mogelijkheid.
Wanneer we praten over OneDrive voor Bedrijven, hebben we het over een product wat binnen Office 365 valt. Dit betekent dat je OneDrive voor Bedrijven makkelijk kunt uitbreiden met alle andere opties van Office 365. Sterker nog, bij OneDrive voor Bedrijven krijg je automatisch al alle online Office producten. Je kunt online al je Word-, Excel-, PowerPoint-documenten maken en bewerken. Dit kun je zelfs tegelijk met iemand anders doen. Door ook dit met je vrienden en collega’s te delen werk je met dezelfde informatie en kun je snel en overal je documenten bijwerken.

Opslagruimte en online Office

Praat je over OneDrive, dan heb je het over een gratis variant van OneDrive voor Bedrijven. Deze is vaak gekoppeld aan je Hotmail-/Live-/Outlook-adres. OneDrive is niet uit te breiden met Office 365 producten.

Voor beide varianten is een poos sprake geweest van een oneindig grote opslag. Voor OneDrive is aangekondigd dat de opslag terug wordt gezet naar 5 GB. Hierna moet je ook voor de extra opslag in je OneDrive gaan betalen. Voor OneDrive voor Bedrijven betaal je maandelijks. Hier staat tegenover dat je 1 TB ( 1000 GB!) aan opslag hebt. En je krijgt daarnaast dus ook nog eens de online Office-producten tot je beschikking.

Keuze gemaakt

Ik kies voor OneDrive voor Bedrijven. Dit product geeft mij meer mogelijkheden om rechten en instellingen te beheren. Ook gebruik ik mijn OneDrive graag in combinatie met mijn Microsoft Office-producten en houd ik graag al mijn zaken aan elkaar gekoppeld. Ik heb genoeg ruimte om mijn foto’s, video’s en documenten in één online omgeving te zetten.

Het kiezen tussen OneDrive en OneDrive voor Bedrijven kan lastig zijn. Bij het maken van de keuze kan de naam voor extra verwarring zorgen. De gedachte is al snel: “Ik wil mijn OneDrive alleen voor persoonlijke bestanden gebruiken, dus ik kies niet voor OneDrive voor Bedrijven.” Laat hier de naam je niet voor de gek houden. OneDrive voor Bedrijven past hier niet alleen in het plaatje van bedrijven, maar ook in het plaatje van je goede herinneringen en een makkelijke omgeving om in te werken.

Er zijn veel overwegingen die je kunt maken. Uiteindelijk maak je de beslissing toch zelf. Heb je een specifieke situatie en wil je hulp bij je keuze, laat dan een reactie achter of zoek contact met onze klantenservice. We denken graag met je mee! 🙂

Samenvatting
Online opslag van je foto's en andere bestanden
Naam artikel
Online opslag van je foto's en andere bestanden
Beschrijving
Je kunt je bestanden online opslaan. De bestanden kun je via een link in de e-mail met anderen delen. Ook kun je beide varianten automatisch met al je apparaten laten synchroniseren.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *