- 22 november 2016

PHP Meetup 30 november: Event Storming

De mensen die ons blog of de PHP-community in Zwolle volgen weten dat we vorig jaar een PHP Meetup hebben gehost. Ook dit jaar hosten we in november weer een meetup. Net als vorig jaar is het thema vrij algemeen: Event Storming. Dat gaan we die avond in workshopvorm behandelen. We hopen natuurlijk weer op veel actieve deelnemers! Weten wat Event Storming is? Lees dan snel verder!

php-meetup-2016_resized

Event Storming

Op woensdagavond 30 november vindt de PHP Meetup Event Storming bij ons op kantoor plaats. Event Storming is een manier overzicht te creëren in complexe vraagstukken of problemen, en op die manier tot een oplossing te komen. We gaan die avond ook echt aan de slag met het uitvoeren van Event Storming. Een workshop, waarin je zelf met de materie aan het werk gaat.

Bij Event Storming zorg je dus voor overzicht binnen een probleem. Door het gebruiken van een domeinexpert (iemand die veel van het probleem of vraagstuk weet), ontdek je wat er allemaal bij het vraagstuk komt kijken. Vervolgens draag je vanuit je eigen expertise (programmeur, marketeer, helpdesk medewerker, etc.) ideeën aan. Door het er met elkaar over te hebben, ontstaat er een oplossing op een groot stuk papier met Post-its en lijntjes. Deze oplossing is goede input om mee te gaan bouwen, of om als startpunt te gebruiken van een plan van aanpak. Een handige manier om door directe interactie met alle betrokkenen snel toe te werken naar een oplossing.

Op de workshopavond zelf hebben we ruimte om een praktijkcase te doen, maar de organisatoren hebben ook wat voorbeeldcases om uit te werken. Welke dat zijn houden we natuurlijk nog even geheim, zodat alle deelnemers onvoorbereid aan de workshop beginnen.

Programma

19.00 – 19.30 Inloop
19.30 – 21.00 Workshops
21.00 – 22.00 Afsluiting en borrel

Aanmelden?

Lijkt het je leuk om deze techniek te oefenen? Meld je dan snel aan via http://www.meetup.com/PHP-Zwolle/ en hopelijk zien we je dan op 30 november! Je hoeft geen technische achtergrond te hebben om mee te kunnen doen. We sluiten de avond gezellig af met een borrel en een hapje.

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *