- 09 augustus 2018

Snelste webhosting van 2018!

Bezoekers willen graag een snelle website en verwachten dit ook als ze jouw website bezoeken. Een snellere website zorgt voor een hogere conversie en een betere gebruikerservaring. Daarnaast speelt het ook een belangrijke rol bij zoekmachineoptimalisatie. Google geeft namelijk een hogere waardering aan snelle websites. Laadtijd is een belangrijke factor voor het succes van jouw website. Om deze redenen besteden wij veel aandacht aan snelle webhosting en dat loont. Yourhosting is uit 10 webhosters gekozen als snelste webhoster 2018!

Waarom is snelheid belangrijk?

Iedere bezoeker wil een snelle website, ongeacht of ze een website via een desktop of mobiel apparaat bezoeken. Uit onderzoek van Google blijkt dat de gemiddelde laadtijd van 70% van mobiele pagina’s hoger is dan 5 seconden. De kans dat een bezoeker meteen vertrekt neemt ook toe met 106% als de laadtijd meer dan 5 seconden is. Een verbetering van een paar seconden kan dus al een enorme invloed hebben op de waarschijnlijkheid dat een bezoeker op de website blijft.

Webhosting is basis voor snelheid

De snelheid van jouw website is afhankelijk van vele verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan optimalisatietechnieken, de bestandsgrootte van afbeeldingen of de keuze voor een bepaald type content managementsysteem (CMS). De keuze voor een snelle webhoster speelt een zeer belangrijke rol bij de snelheid. Jouw website draait namelijk op een server in een datacenter. Als je website volledig is geoptimaliseerd terwijl de onderliggende hostinginfrastructuur langzaam is, merken je bezoekers dit in de laadtijd. Een snelle website begint daarom bij snelle hosting.

Onderzoek 10 webhosters

Om de snelheid tussen Nederlandse webhosters te vergelijken heeft de vergelijkingssite Webhosters.nl een onderzoek uitgevoerd onder 10 webhosters. Per webhoster is een standaard hostingpakket met een .nl-domeinnaam gebruikt. Vervolgens is hier een kale versie van het populaire WordPress CMS op geïnstalleerd zonder enige vorm van optimalisatie. Om de invloed van uitschieters te voorkomen en valide testresultaten te garanderen, heeft Webhosters.nl de gemiddelde laadtijd 14 dagen lang elke 15 minuten gemeten.

De testresultaten

snelste webhosting 2018 testresultaten gemiddelde laadtijd

Gemiddelde laadtijd van 10 Nederlandse webhosters (Bron: Webhosters.nl)

Yourhosting komt met een gemiddelde laadtijd van slechts 0,39 seconden als snelste webhoster uit de bus! Alle geteste webhostingpartijen vallen binnen de norm van 2 seconden. De snelste webhosters van deze lijst zijn echter wel vier keer zo snel als de langzaamste webhosters uit deze test.

Nog geen klant van de snelste webhoster?

Ben je nog geen klant bij Yourhosting en wil je ook profiteren van snelle webhosting? Bekijk dan het aanbod van onze hostingpakketten. Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze, neem dan contact op met onze klantenservice. We staan 6 dagen per week voor je klaar om je te helpen!

Maak je website nog sneller met PHP 7

Ben je al klant bij Yourhosting en wil jij jouw website bij Yourhosting nog sneller maken? We hebben PHP 7 geïntroduceerd voor onze shared hostingpakketten. PHP is een programmeertaal voor vele gangbare softwarepakketten zoals WordPress, Joomla! en OpenCart. Deze nieuwe versie maakt jouw website nóg sneller. Maak je nog gebruik van PHP 5.6, dan is het zeker de moeite waard om PHP 7 gratis te activeren.

Samenvatting
Snelste webhosting van 2018!
Naam artikel
Snelste webhosting van 2018!
Beschrijving
Een snelle website zorgt voor een goede gebruikerservaring, hogere conversie en betere vindbaarheid. Uit onderzoek onder 10 webhosters blijkt dat Yourhosting de snelste webhoster van 2018 is! Bekijk de testresultaten.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

4 reacties

Rob on 9 augustus 2018

Van harte gefeliciteerd met dit zeer goede resultaat.
Een meer dan tevreden klant.

Suzanne Duijndam on 9 augustus 2018

Dankjewel Rob, goed om te horen!

Wesley van der Linde on 13 maart 2019

Dus mijn website zou nog sneller kunnen laden?
Bekijk me website: https://www.groennieuws.nl

Wegter on 4 januari 2020

Proef zaterdag

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *