- 17 september 2015

To do: e-mail verhuizen

Easymove

Ken je dat? Je gebruikt al jarenlang hetzelfde e-mailprogramma, je bent best tevreden, maar irriteert je ook elke dag aan de beperkingen. Stiekem heb je allang een nieuw programma gespot dat veel beter bij je aansluit. Maar je moet er niet aan denken om over te stappen, want dat is best spannend. Toch wordt het tijd om dit punt van mijn to-do-lijstje te strepen.


Berichten van vroeger

Ik scroll door mijn oude e-mail en kom van alles tegen, berichtjes van vriendinnen toen we elkaar net kenden, opdrachten van mijn werkgever van vijf jaar terug. Oh, en een soort telegram van mijn moeder, toen ze net had geleerd hoe ze een e-mail kon sturen (trots!).

Al mijn e-mail staat netjes gearchiveerd – want zo gestructureerd ben ik – in mapjes met namen als ‘bestellingen’, ‘werk’ en ‘vriendinnen’. Het belangrijkste mapje is ‘zakelijke meuk’, hier staat alle belangrijke e-mail in over huizen, cursussen, het Donorregister en al dat soort administratieve zaken. Elk mailtje dat aan mijn e-mailadres hangt is belangrijk voor me. De één is een kostbare herinnering aan iemand die er niet meer is, de ander staat vol informatie die ik ooit nog een keer nodig heb. Ik wil dit nooit kwijtraken. Ik vertrouw dit digitale wolkje, maar ik durf er niet van af.

Tijd om over te stappen

Mijn vertrouwde e-mailprogramma waarmee ik ben opgegroeid kan eigenlijk niet zo veel. Het is gewoon basic, niet zo bijzonder. Ik ben toe aan een e-mailprogramma dat aansluit bij het nu. Een druk sociaal leven gecombineerd met een uitdagende baan. Ik heb een perfect programma gevonden dat mij helpt mijn drukke leventje te managen, alleen nu nog overstappen.

Gelukkig werk ik bij een IT-bedrijf en weten ze hier nog wel eens wat. Onlangs hebben we Easymove geïntroduceerd. Hiermee kun je zelf al je data verhuizen van het ene programma naar het andere, gewoon online zonder een installatie van een verhuisprogrammaatje. Dat betekent dat ik dus zelf binnen no time mijn o-zo-belangrijke e-mail, contactpersonen, taken en notities kan verhuizen. Dat klinkt best goed.

Verhuisdag

Ik plan mijn verhuizing in voor de volgende dag zodat mijn collega’s mij kunnen bijstaan, mocht het helemaal misgaan. Ze drukken mij op het hart dat het echt allemaal wel goed komt en dat zelfs ik het kan… (en bedankt ;)). “Maar wat als de verbinding verbreekt?” en “Dan kopiëren jullie zeker stiekem mijn e-mail” slinger ik mijn behulpzame collega’s om het hoofd. Ze beloven me dat echt alles goed komt en dat het programma hartstikke veilig is en al helemaal geen data van mij steelt. En voordat ik het weet is het zover. Ik vul wat gegevens in en met enkele klikken start het proces. Daar gaan ze, mijn e-mails gaan op reis.

Oké, ik heb me dus weer helemaal druk gemaakt om niks. Zonder een kink in de kabel kan ik al vlot beginnen in mijn nieuwe e-mailprogramma, en daar staan mijn geliefde mailtjes al trouw op me te wachten. Bedankt Easymove!

Meer lezen over Easymove

Samenvatting
To do: e-mail verhuizen
Naam artikel
To do: e-mail verhuizen
Beschrijving
Onlangs hebben we Easymove geïntroduceerd. Hiermee kun je zelf al je data verhuizen van het ene programma naar het andere, gewoon online zonder een installatie van een verhuisprogrammaatje.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *