- 03 mei 2018

PHP7: Je website versnellen in een paar klikken

Snel, sneller snelst… Of je nu blogt, een webshop runt of een website voor je bedrijf beheert, uiteindelijk draait jouw website om één ding: de bezoeker. Een snelle website zorgt ervoor dat je bezoekers een betere gebruikerservaring krijgen en tegelijkertijd helpt dit bij de vindbaarheid van je website in zoekmachines. De snelheid van de site is namelijk een belangrijke SEO-rankingfactor van Google. Sinds kort is PHP 7 beschikbaar op onze hostingpakketten en ook daarmee maak je je website nog sneller.

Om je website nog sneller te maken heb je de afgelopen maanden waarschijnlijk al gemerkt dat we onze hostingservers, en daarmee jouw website(s), een stuk sneller hebben gemaakt. We zullen je de details besparen, in het kort zijn alle schijven waarop de websites van onze klanten draaien een stuk sneller geworden. Ook zijn de hostingservers bijgewerkt qua software. Dit geeft je een mooie mogelijkheid om je website nog sneller te maken met PHP 7.

Versnel jouw website met PHP 7

Sinds kort wordt PHP 7 op alle shared hostingpakketten van Yourhosting ondersteund. PHP is een programmeertaal om softwarepakketten voor op het web (zoals WordPress en Joomla!) mee te maken. PHP wordt door meer dan 83% van alle websites wereldwijd gebruikt. PHP 7 is de opvolger van de huidige versie 5.6. Versie 6 van PHP is nooit uitgebracht vanwege moeilijkheden bij het ontwerp. Het grote voordeel van het gebruik van PHP 7 ten opzichte van 5.6 is dat de snelheid van je website nóg beter wordt. In sommige gevallen kan een upgrade van PHP 5.6 naar PHP 7 je website wel twee keer zo snel maken, maar dit is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Met tools als Pingdom Website Speed Test kun je zelf ervaren wat het verschil is voor en na de overstap naar de nieuwe PHP-versie.

PHP 7 staat nog niet standaard aan op je hostingpakket

De meest recente versies van softwarepakketten die je kunt installeren op je webhostingpakket kunnen al goed overweg met PHP 7. Naast WordPress en Joomla! kun je onder andere denken aan content management systemen als PrestaShop of Drupal. Maak je nog gebruik van oudere versies of een minder gangbaar CMS? Zorg er dan voor dat je jouw softwarepakket eerst updatetet en test vervolgens of jouw website werkt met PHP 7.

Ondanks dat versie 7 van PHP al een tijdje uit is, werken namelijk nog niet alle softwarepakketten hier helemaal goed mee. Ook zien we bijvoorbeeld dat de huidige versie van WordPress wel werkt met PHP 7, maar sommige plug-ins of extensies niet. Dat is de reden dat we PHP versie 5.6 nog als de standaardversie voor onze webhostingklanten aanbieden. Hierop werkt vrijwel alles (nog).

Activeer PHP 7 in drie eenvoudige stappen

Wil je weten of jouw website goed werkt met PHP 7? Dat kun je eenvoudig zelf testen! Via de Hostingmanager zet je je hostingpakket in drie stappen eenvoudig om naar deze nieuwe versie.

Stap 1: Log in op de Hostingmanager (dit kan via Mijn Account). Klik aan de linkerkant in het menu op “Instellingen”, dat staat onder het kopje “Website beheer”. Kies nu voor “PHP versie”.

Selecteer je PHP versie in de Hostingmanager
Stap 2: Op het volgende scherm kun je kiezen uit een aantal PHP-versies. Kies de nieuwste versie en klik op “Opslaan”. Na een aantal seconden draait je website al op PHP 7!

Stap 3: Test nu je website door deze te bezoeken. Log ook in op het beheergedeelte zodat ook dat getest is. Mocht je website niet goed werken, herhaal dan de keuze voor de PHP-versie, maar kies dan een andere (eerdere) versie.

Gefeliciteerd met een snellere website

Werkt je website wel goed met PHP 7? Gefeliciteerd, dan werkt je website sneller en dat is voor jou en je bezoekers een goede zaak!

Ben je misschien nog geen webhostingklant van Yourhosting maar wil je wel profiteren van de voordelen van PHP 7? Bekijk dan hier onze webhostingpakketten en ga vandaag ook aan de slag met PHP 7.

Dit artikel delen op social media

2 reacties

Kimberly on 9 mei 2018

Dank voor je bericht! De site is inderdaad een stukje sneller geworden https://www.allesoverbrillen.nl.

Jeroen on 9 mei 2018

Hoi Kimberly, graag gedaan! Fijn om te horen dat je site sneller is geworden met PHP7, al ben je geen klant bij ons ;-)

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *