- 03 mei 2018

PHP7: Je website versnellen in een paar klikken

Snel, sneller snelst… Of je nu blogt, een webshop runt of een website voor je bedrijf beheert, uiteindelijk draait jouw website om één ding: de bezoeker. Een snelle website zorgt ervoor dat je bezoekers een betere gebruikerservaring krijgen en tegelijkertijd helpt dit bij de vindbaarheid van je website in zoekmachines. De snelheid van de site is namelijk een belangrijke SEO-rankingfactor van Google. Sinds kort is PHP 7 beschikbaar op onze hostingpakketten en ook daarmee maak je je website nog sneller. Maak je gebruik van MijnWebsite, dan hoef je niets te doen.

Om je website nog sneller te maken heb je de afgelopen maanden waarschijnlijk al gemerkt dat we onze hostingservers, en daarmee jouw website(s), een stuk sneller hebben gemaakt. We zullen je de details besparen, in het kort zijn alle schijven waarop de websites van onze klanten draaien een stuk sneller geworden. Ook zijn de hostingservers bijgewerkt qua software. Dit geeft je een mooie mogelijkheid om je website nog sneller te maken met PHP 7.

Versnel jouw website met PHP 7

Sinds kort wordt PHP 7 op alle shared hostingpakketten van Yourhosting ondersteund. PHP is een programmeertaal om softwarepakketten voor op het web (zoals WordPress en Joomla!) mee te maken. PHP wordt door meer dan 83% van alle websites wereldwijd gebruikt. PHP 7 is de opvolger van de huidige versie 5.6. Versie 6 van PHP is nooit uitgebracht vanwege moeilijkheden bij het ontwerp. Het grote voordeel van het gebruik van PHP 7 ten opzichte van 5.6 is dat de snelheid van je website nóg beter wordt. In sommige gevallen kan een upgrade van PHP 5.6 naar PHP 7 je website wel twee keer zo snel maken, maar dit is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Met tools als Pingdom Website Speed Test kun je zelf ervaren wat het verschil is voor en na de overstap naar de nieuwe PHP-versie.

PHP 7 staat nog niet standaard aan op je hostingpakket

De meest recente versies van softwarepakketten die je kunt installeren op je webhostingpakket kunnen al goed overweg met PHP 7. Naast WordPress en Joomla! kun je onder andere denken aan content management systemen als PrestaShop of Drupal. Maak je nog gebruik van oudere versies of een minder gangbaar CMS? Zorg er dan voor dat je jouw softwarepakket eerst updatetet en test vervolgens of jouw website werkt met PHP 7.

Ondanks dat versie 7 van PHP al een tijdje uit is, werken namelijk nog niet alle softwarepakketten hier helemaal goed mee. Ook zien we bijvoorbeeld dat de huidige versie van WordPress wel werkt met PHP 7, maar sommige plug-ins of extensies niet. Dat is de reden dat we PHP versie 5.6 nog als de standaardversie voor onze webhostingklanten aanbieden. Hierop werkt vrijwel alles (nog).

Activeer PHP 7 in drie eenvoudige stappen

Wil je weten of jouw website goed werkt met PHP 7? Dat kun je eenvoudig zelf testen! Via de Hostingmanager zet je je hostingpakket in drie stappen eenvoudig om naar deze nieuwe versie.

Stap 1: Log in op de Hostingmanager (dit kan via Mijn Account). Klik aan de linkerkant in het menu op “Instellingen”, dat staat onder het kopje “Website beheer”. Kies nu voor “PHP versie”.

Selecteer je PHP versie in de Hostingmanager
Stap 2: Op het volgende scherm kun je kiezen uit een aantal PHP-versies. Kies de nieuwste versie en klik op “Opslaan”. Na een aantal seconden draait je website al op PHP 7!

Stap 3: Test nu je website door deze te bezoeken. Log ook in op het beheergedeelte zodat ook dat getest is. Mocht je website niet goed werken, herhaal dan de keuze voor de PHP-versie, maar kies dan een andere (eerdere) versie.

Gefeliciteerd met een snellere website

Werkt je website wel goed met PHP 7? Gefeliciteerd, dan werkt je website sneller en dat is voor jou en je bezoekers een goede zaak!

Ben je misschien nog geen webhostingklant van Yourhosting maar wil je wel profiteren van de voordelen van PHP 7? Bekijk dan hier onze webhostingpakketten en ga vandaag ook aan de slag met PHP 7.

Samenvatting
PHP7: Je website versnellen in een paar klikken
Naam artikel
PHP7: Je website versnellen in een paar klikken
Beschrijving
Een snelle website zorgt ervoor dat je bezoekers een betere gebruikerservaring krijgen en tegelijkertijd helpt dit bij de vindbaarheid van je website in zoekmachines.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

11 reacties

Kimberly on 9 mei 2018

Dank voor je bericht! De site is inderdaad een stukje sneller geworden https://www.allesoverbrillen.nl.

Jeroen on 9 mei 2018

Hoi Kimberly, graag gedaan! Fijn om te horen dat je site sneller is geworden met PHP7, al ben je geen klant bij ons ;-)

Lo van Beers on 7 juni 2018

Super, heel blij mee, bedankt!

Diana den Boon on 7 juni 2018

Moet het verhogen naar de php versie ook als je een wbsite hebt via mijn website?

Jeroen Peters on 8 juni 2018

Hoi Lo, graag gedaan! We zullen ook weer nieuwe versies toevoegen aan het einde van het jaar :-)

Jeroen Peters on 8 juni 2018

Hoi Diana,

Goede vraag! als je MijnWebsite hebt is dit niet nodig, ik zal dat in het blog verduidelijken.

Leo Robbemond on 8 juni 2018

Als blijkt dat je website niet (meer) werkt onder PHP7, zijn er dan tools beschikbaar om uit te zoeken wat er dan niet goed werkt. Ik krijg nu b.v. een foutmelding:
Deze pagina werkt niet
www.autisme-spiegel.nl kan dit verzoek momenteel niet verwerken.
HTTP ERROR 500

Jeroen Peters on 14 juni 2018

Hoi Leo, dat is mogelijk! Je kunt zien wat de foutmeldingen zijn in de logfiles. Dat ging me voor dit artikel iets te ver maar ik leg het graag uit.


Op je pakket staat je website in de map "public_html", maar er bestaat ook een map met de naam "logs". Als je daar kijkt in de "error.log" kun je foutmeldingen zien, daar worden de fouten van PHP in gelogd. Er staan ook andere meldingen in van de webserver


Kleine tip, je kunt dit ook vinden via de Bestandsbeheer & editor in de Hostingmanager, als je daar toch bent voor het wisselen van de PHP versie :-)


WordPress zelf werkt goed op PHP7, maar soms de plug-ins nog niet. Als het niet werkt kun je eerst proberen om al je plug-ins te updaten. Soms is dat al genoeg :-)


Hopelijk kom je eruit!

Edwin van Zuiden on 5 augustus 2018

Ik ben een voormalige klant van Starthosting, in mijn hostingmanager kan ik niet kiezen voor een update van PHP. Hoe kan dit worden opgelost?

Ik heb al geprobeerd om een melding te maken via Support, maar dit formulier kan ik ook niet openen (HTTP 403 error)

Met vriendelijke groet,
Edwin van Zuiden

Jeroen Peters on 8 augustus 2018

Hoi Edwin,

op de servers van Starthosting is dit (nog) niet beschikbaar en daar is ook geen tijdlijn voor, voor zover ik weet. Wat je kunt doen is een email sturen naar helpdesk@yourhosting.nl, of telefonisch contact met ons opnemen. Je kunt wel overstappen naar een Yourhosting pakket, daar kunnen mijn collega's je ook bij helpen.

Groeten, Jeroen Peters

Monique on 11 december 2018

Ook de website www.britskorthaarkitten.nl is wat sneller geworden. Bedankt voor de tips!

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *