- 20 november 2017

Waarom .nl nog steeds een goede keuze is voor jouw website

De .nl-domeinnaam is nog steeds de populairste domeinnaamextensie van Nederland. In dit blog vertel ik je meer over de .nl-domeinnaam en waarom het nog steeds een goede keuze is voor jouw website.

SIDN – de beheerder van de .nl-domeinnaam

De allereerste .nl-domeinnaam werd al in 1986 geregistreerd, door het Centrum voor Wiskunde en Informatie. Dit was de domeinnaam cwi.nl. Op dat moment was dat het eerste actieve landdomein buiten de Verenigde Staten. In de jaren erna is SIDN opgericht om ervoor te zorgen dat het registreren van domeinnamen soepel verliep. Vanaf 2003 kon iedereen een .nl-domeinnaam registreren en toen ging het hard met de registraties. In dat jaar was de miljoenste .nl-registratie een feit en op dit moment is .nl het vijfde grootste landdomein ter wereld!

Ondernemers en particulieren kiezen nog steeds voor .nl

Met meer dan 5,7 miljoen registraties is .nl onverminderd populair. Uit een onderzoek in opdracht van SIDN blijkt dat 74% van de ondernemers een voorkeur heeft voor .nl als extensie. Van de particulieren is dat 70%. Een .nl-domeinnaam wordt met 82% ook nog steeds het hoogst beoordeeld op betrouwbaarheid. Volgens ondernemers roept een .nl-domeinnaam de woorden ‘serieus’, ‘vertrouwd’, ‘veilig’ en ‘bekend’ op.

Een .nl is dus een uitstekende keuze voor jouw website. Bovendien word je met een .nl ook goed gevonden. De zichtbaarheid van een .nl-extensie is maar liefst 61,5%, tegenover 25,1% van .com.

Tips voor jouw .nl-domeinnaam:
– Maak van jouw domein een herkenbare, korte naam (bv. bol.com)
– Kies een domeinnaam die eenvoudig te begrijpen is (bv. snoepwinkel.nl)
– Probeer een domeinnaam te bedenken die makkelijk te onthouden is (bv. post.nl)

Registreer nu jouw .nl-domeinnaam

Tot 29 december registreer je jouw .nl-domeinnaam voor maar € 1.-. Elke volgende .nl die je in deze periode registreert, kost slechts € 4.-. De beste tijd om jouw .nl-domeinnaam vast te leggen is dus nu!

> Kijk direct of jouw .nl-domeinnaam nog beschikbaar is

Samenvatting
Waarom .nl nog steeds een goede keuze is voor jouw website
Naam artikel
Waarom .nl nog steeds een goede keuze is voor jouw website
Beschrijving
De .nl-domeinnaam is nog steeds de populairste domeinnaamextensie van Nederland. Bovendien word je met een .nl ook goed gevonden. De zichtbaarheid van een .nl-extensie is maar liefst 61,5%, tegenover 25,1% van .com.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Één reactie

Delano on 24 september 2019

Ik wil ook zo graag de .nl domainnaam gebruiken. Om te registreren, kost het nogsteeds euro 4?

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *