- 23 juli 2015

Warm welkom bij Yourhosting

bij yourhostingDe eerste indruk van Yourhosting kreeg ik tijdens mijn sollicitatie gesprek. Wat voor een indruk was dat precies? De koffiekopjes en de koekjestrommel. Dat klinkt raar en dat is het ook, maar ik leg het graag uit.

Als je aan het solliciteren bent drink je nog al wat koppen koffie; bij elk gesprek is het weer een vaste ijsbreker. Ik zeg koppen, maar eigenlijk gaat het meestal om een vingerhoedje. Een klein, hip kopje met het bedrijfslogo en een oortje waar je nauwelijks je pink doorheen krijgt. Klamme handen van de zenuwen en je bent bij elke slok bang dat je het ding op de grond zult laten vallen.

Niet bij Yourhosting. Royale mokken waar lekker veel koffie in gaat en die je makkelijk vasthoudt. Niet met een trendy bedrijfslogo maar gewoon een degelijke kop die je ook bij moeder thuis aan de keukentafel krijgt. Het gaf me meteen een goed gevoel: recht door zee, kwaliteit zonder opsmuk. Je zit direct wat gemakkelijker in je stoel.

En dan de koekjestrommel. Op een kast bij de receptie zag ik een trommel staan, vormgegeven als de mascotte van Android, het groene figuurtje met de antennes op z’n kop. “Bij dit bedrijf wil ik wel werken”, dacht ik direct. Er sprak een bepaalde liefhebberij uit, een waardering voor de materie waar je mee werkt. Of het nu Android was geweest, of Windows of OSX: die koekjestrommel toonde dat er bij Yourhosting meer was dan alleen maar het werk. Het werk werd gewaardeerd: “Hier zijn ze fan van wat ze doen”, zei ik bij mezelf.

Aan de slag

Dat ‘Android-koekjestrommelgevoel’ bleef toen ik eenmaal aan het werk ging. In de eerste dagen schoof ik vaak aan bij nieuwe collega’s om gesprekken mee te luisteren. “Kom je vandaag bij mij zitten, Dmitri? Gezellig!” De reactie was altijd positief. Bij vorige werkgevers proefde je nog wel eens tegenzin. Weer zo’n groentje die mee moet kijken. Bij Yourhosting kreeg ik continu de bevestiging dat iedereen blij was dat ik er was en er plezier in had me alles te leren.

Wat ik in het begin ook moest leren, zoals vaak als je ergens nieuw bent, waren alle namen en gezichten. Maar ik leerde nieuwe collega’s niet eens zo zeer kennen door hun functie maar door de persoon achter die functie. “Oh de Algemeen Directeur is Bart, daar was ik laatst mee aan het praten over z’n nieuwe PS4-games”, en “Ah dus die collega die me bij de vrijdagmiddagborrel z’n futuristische nieuwe gadget liet zien, dat is dus Valentijn, de CEO.” Een mooi voorbeeld van hoe informeel en prettig je met leidinggevenden omgaat bij ons.

Die borrel en de PS4 zijn trouwens ook belangrijke elementen gebleken in de bedrijfscultuur, want een partijtje FIFA in de pauze en een gezellig drankje met collega’s op vrijdagmiddag maakt de sfeer er zo veel beter op. Net als de warme maaltijd, die vers wordt bereid door onze eigen chef-kok als je avonddienst hebt. Persoonlijke aandacht en tijd voor ontspanning, want diezelfde chef-kok mag ik graag uitdagen voor een wedstrijdje virtueel voetbal.

Leuk en professioneel

En een minuut later nadat ik weer eens van het veld ben geveegd sta ik met een collega in alle ernst een businesscase te bespreken. Want dat is de andere kant van de ontspanning en de gezelligheid: weer kundig en professioneel zijn wanneer het nodig is. Kundig én flexibel, zo snel als we kunnen schakelen tussen ontspanning en hard werken, zo snel kan er bij Yourhosting gezorgd worden dat dingen veranderen en verbeteren. Geen procespolitiek en bureaucratie maar pragmatisch denken en dynamisch handelen. Ik kan hier mijn ideeën kwijt, en ik weet dat ze niet in een bodemloze put vallen. Ik kan hier zelf onderdeel zijn van de verandering en de verbetering.

Tenslotte

Werken bij Yourhosting is voor mij als die grote kop koffie: het betekent dat er goed voor me wordt gezorgd en ik goed uit de voeten kan. En Yourhosting is ook die Android-koekjestrommel, namelijk werken aan iets wat ik leuk vind. Het betekent werken met professionele, gedreven collega’s die beter willen worden en me daarbij willen helpen. Een klant helpen aan de beste oplossing en na afloop met een collega een koud biertje op het dakterras drinken om het samen te vieren.

Samenvatting
Warm welkom bij Yourhosting
Naam artikel
Warm welkom bij Yourhosting
Beschrijving
Werken bij Yourhosting is voor mij als die grote kop koffie: het betekent dat er goed voor me wordt gezorgd en ik goed uit de voeten kan.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Één reactie

Vincent van Asperen on 17 augustus 2015

Hear hear. Mooi beschreven. Daar sluit ik me helemaal bij aan. :-)

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *