- 29 april 2016

Aankondiging: webshop in MijnWebsite

Begin dit jaar hadden we het al aangekondigd: de mogelijkheid om een webshop te maken binnen MijnWebsite komt eraan! Aan de technische kant zijn we bijna klaar, we zetten nu nog de puntjes op de i. En natuurlijk testen we het nog goed voordat we het live zetten. Ik geef je nu alvast een teaser van de webshop in MijnWebsite!

Webshop instellen

De editor ziet er nog hetzelfde uit. Aan de werkbalk aan de linkerkant is een nieuwe knop toegevoegd, met het icoon van een winkelwagentje. Als je daar voor de eerste keer op klikt, vraagt het systeem eenmalig om je naam en e-mailadres die je voor je webwinkel wilt gebruiken.

Daarna wordt de webwinkel voor je aangemaakt en krijg je een aantal vragen die je helpen bij het opstarten van je nieuwe webshop. Daar kun je onder andere de taal instellen van je webshop, en de valuta aangeven waarin je wilt afrekenen. Ook kun je je eerste product toevoegen. Ik heb van dit proces wat screenshots gemaakt, waarin ik een T-shirtwinkel open.MijnWebsite Webshop

Op de screenshots lijkt het alsof je in een aparte omgeving zit, maar je blijft gewoon binnen MijnWebsite. Je hoeft dus niet te wisselen van scherm, alles blijft in één venster. Als je je webshop hebt ingesteld en producten hebt toegevoegd, dan kun je terug naar de editor. In mijn voorbeeld heb ik twee T-shirts toegevoegd aan mijn eigen webwinkel. Je kunt de T-shirts heel eenvoudig bestellen en afrekenen. Zodra je eerste product verkocht is, krijg je een e-mail van de MijnWebsite-webshop, zodat je de bestelde producten snel kunt uitleveren.Webshop MijnWebsite

Ik hoop dat ik je met deze uitleg en voorbeelden een mooie sneak preview heb gegeven. Wil je trouwens gebruik gaan maken van de webshop in MijnWebsite, dan heb je daar wel een MijnWebsite-pakket voor nodig (de MijnWebsite-pakketten worden binnenkort geïntroduceerd). Wanneer de webshopmogelijkheid precies live komt in MijnWebsite is helaas nog niet bekend, maar we hopen op eind mei!

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties op de screenshots en mijn uitleg. Heb je nog vragen over het product? Stel ze hieronder in het reactieformulier, ik beantwoord je vragen graag!

Samenvatting
Aankondiging: webshop in MijnWebsite
Naam artikel
Aankondiging: webshop in MijnWebsite
Beschrijving
Begin dit jaar hadden we het al aangekondigd: de mogelijkheid om een webshop te maken binnen MijnWebsite komt eraan! Aan de technische kant zijn we bijna klaar, we zetten nu nog de puntjes op de i.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

7 reacties

A.J. Niemeijer on 9 mei 2016

Ah, mooi!

Angela on 20 mei 2016

Super!! Wanneer is het actief?

Jeroen Peters on 20 mei 2016

Hoi Angela,

in het artikel staat 'we hopen op eind mei', het is inmiddels duidelijk dat het toch wel langer zal gaan duren. Ik denk persoonlijk dat het eind juni wordt, maar daar kun je me niet aan houden ;) Volg je ons al op Twitter of Facebook? Daar zullen we zeker een aankondiging doen als het zover is!

Hilde on 15 juli 2016

We zitten met smart op de webshop functionaliteit te wachten. Al iets meer bekend over een release datum?

Jeroen Peters on 16 juli 2016

Hoi Hilde, in het vorige bericht hoopte ik nog dat het eind juni zou worden. Ook nu moet ik voorzichtig zijn, maar we zijn een stuk dichterbij. We maken de interactie tussen deze nieuwe functie en Mijn Account wat beter nog en hopen dan echt in de eerste helft van augustus live te komen. De definitieve datum kan ik helaas niet noemen. We gaan er zeker aandacht aan geven per Twitter of het blog op het moment dat het er is, dus blijf ons in de gaten houden. Ik hoop dat je nog een paar weken kunt wachten.

Rob on 13 november 2016

Kan er een uitleg (overzicht) gegeven worden van de verschillende 'Layout Blokken'?
Welk blok kan ik het beste waar en om welke reden gebruiken.

Jeroen Peters on 13 november 2016

Hallo Rob, dat vind ik een goed idee! Het is wel beter dat ik dat door een deskundiger collega laat beoordelen of schrijven, ik ben zelf programmeur :) Ik ga het doorgeven! Dankje voor de tip!

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *