- 24 november 2021

Welk Microsoft 365 abonnement past bij jou?

Met Microsoft 365 (voorheen Office 365) kan je de productiviteit en efficiƫntie binnen je bedrijf verbeteren. In dit blogartikel lees je meer over wat Microsoft 365 precies is en welk abonnement het beste bij jou past.

Het grote voordeel van Microsoft 365 is: Alles zit in de cloud, zodat je overal toegang hebt tot je bestanden en altijd de verschillende Office applicaties bij de hand hebt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om professionele e-mailadressen te gebruiken en zorg je er met Microsoft Teams voor dat je effectief kan blijven communiceren binnen het team. Of werknemers nou op kantoor werken, thuis of zelfs onderweg, het is allemaal mogelijk.

Maar welk abonnement past het beste bij jouw bedrijfssituatie? In dit artikel helpen we je met het kiezen van het juiste abonnement.

Welke samenwerkingshulpmiddelen zijn er nodig?

De abonnementen van Microsoft 365 zijn zodanig opgebouwd dat ieder abonnement een combinatie van hulpmiddelen heeft.

Ieder abonnement is sowieso voorzien van 1000GB OneDrive cloudopslag, zodat je bestanden overal toegankelijk zijn.Het is dus vooral belangrijk om te bepalen of je belangrijke hulpmiddelen nodig hebt zoals bijvoorbeeld:

  • Professionele e-mail
  • Agenda
  • Online chatten
  • Vergaderen

Als je deze hulpmiddelen niet nodig hebt, zou het Apps for Business abonnement geschikt voor je kunnen zijn. Je hebt dan zowel de online als desktop versies van de Office applicaties inclusief 1000GB OneDrive cloudopslag en Microsoft Outlook licentie.

Mocht je wel professionele e-mail en agenda willen, of kunnen online chatten en vergaderen via Microsoft Teams, dan kan je kiezen uit het Business Basic of Business Standard abonnement.

Het enige verschil waar je dan nog naar hoeft te kijken is of je voldoende hebt aan de online versies van de Office applicaties of dat je ook de desktop versies nodig hebt.

Alleen online versies van Office applicaties of ook desktop versies?

Om dit te bepalen, is het handig om te kijken hoe en waar gewerkt wordt. Als werknemers bijvoorbeeld vaak onderweg zijn en daardoor alleen op een telefoon of tablet werken, zouden de online Office applicaties voldoende kunnen zijn. In dat geval is het Business Basic abonnement de ideale keus voor jouw situatie.

Als er juist vaak op kantoor of thuis wordt gewerkt, zouden de desktop versies van de Office applicaties wel handig kunnen zijn. Als je besluit de desktop versies erbij te nemen, heb je het Business Standard abonnement nodig.

Zijn er onduidelijkheden of heb je een vraag?

Heb je nog een vraag over een Microsoft 365 abonnement of is er iets niet duidelijk? Geen probleem! Onze Microsoft 365-specialisten helpen je graag verder, dus neem gerust contact op.

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *