- 29 juli 2015

Windows 10 en Office 365: een nieuw tijdperk

Windows 10 en Office 365Groot nieuws: Microsoft lanceert vandaag Windows 10! Heb je Windows 7 of 8.1 op je computer staan, dan kun je nu gratis naar Windows 10 overstappen. Met Windows 10 wordt een grote stap naar de cloud genomen en ligt de focus op het gebruiken van meerdere apparaten.

Bij de aankondiging van Windows 10 had ik een dubbel gevoel. Ik zie namelijk graag grote updates met nieuwe mogelijkheden, geleerde lessen en nieuwe kansen. Maar ik wil ook graag eerst zien, en dan pas geloven. Bij de afgelopen Windows-varianten was er veel kritiek op wijzigingen binnen het OS. Het startmenu was verdwenen en het overzicht binnen Windows was voor de gewende gebruiker helemaal weg.

Na de aankondiging van Windows 10 heb ik de ontwikkelingen hierover scherp in de gaten gehouden. Het startmenu komt terug (!) en er lijkt goed nagedacht te zijn over de toekomst van Windows 10.

Je computer en mobiele apparaten

Bij de ontwikkeling van Windows 10 is rekening gehouden met vaste én mobiele computers, de software wordt voor al je apparaten uitgebracht. Je krijgt dus één vertrouwde omgeving op je computer, tablet en smartphone.

Vanuit deze vertrouwde omgeving stelt Microsoft apps beschikbaar, waarmee je alle informatie op je verschillende apparaten kunt synchroniseren. Wil je foto’s, muziek, of andere media bijvoorbeeld niet alleen op je mobiel, maar ook op je computer hebben, dan kun je dit automatisch via een app laten synchroniseren. Zo werk je vanaf al je apparaten met al je gegevens en bestanden.

En er is nóg een voordeel. Naast de mediabestanden op je smartphone en computer, werkt Windows 10 namelijk ook beter samen met Office 365.

Windows 10 en Office 365

Wanneer ik denk aan een upgrade van mijn Windows, denk ik eigenlijk direct aan mijn Office-licentie. Hoe vaak kan ik deze nog gebruiken en kan ik mijn Office-licentie meenemen naar mijn nieuwe Windows-omgeving?

In veel blogs over Windows 10 las ik dat dit waarschijnlijk de laatste grote upgrade voor Windows is. Men verwacht dat Windows 10 dé standaard wordt en dat deze software, net als bij Office 365, nu verder doorontwikkeld wordt. De updates voor Windows 10 worden gratis voor iedereen beschikbaar gesteld. Het is nu dus tijd om goed na te denken over het inrichten van je systeem. Neem je de stap om te upgraden naar Windows 10, dan is het verstandig om ook te kijken naar de mogelijkheden voor een nieuwe Office-omgeving.

Met een Office 365-account kun je een volledige koppeling van al je Microsoft-producten maken. Je Office 365-account gebruik je op alle apparaten en blijft altijd up-to-date. Met de combinatie Windows 10 en Office 365 gebruik je op al je apparaten dezelfde software, deel je een cloud-omgeving en werk je altijd met de vertrouwde Microsoft-producten op dezelfde manier. Je hebt dus altijd alles bij de hand.

Samenvatting
Windows 10 en Office 365: een nieuw tijdperk
Naam artikel
Windows 10 en Office 365: een nieuw tijdperk
Beschrijving
Microsoft lanceert vandaag Windows 10! Heb je Windows 7 of 8.1 op je computer staan, dan kun je nu gratis naar Windows 10 overstappen. Met Windows 10 wordt een grote stap naar de cloud genomen en ligt de focus op het gebruiken van meerdere apparaten.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *