Voordelig domein bij Yourhosting


Met een domein maak je een goede start met een eigen website! Check direct of jouw domein nog vrij is in de checker op deze pagina. Een domein kopen kost je nog geen 5 minuten, daarna kun je gelijk aan de slag. Is je domein geregistreerd? Start dan gelijk met je webshop of website en kies je webhosting, op deze pagina vind je allerlei nuttige informatie voor een goede start met je domein.  

www.
Binnen 1 minuut geregistreerd
Deskundige support
Keuze uit 900+ domeinnaamextensies

Een domein bij Yourhosting

Wil je gevonden worden op het internet, dan heb je een domein nodig. Dit is je adres op het internet. Heb je een idee voor een blog, website, onderneming of shop? Leg dan zo snel mogelijk je domein vast. Check eerst of jouw gewenste domein nog vrij is.

Alles voor een goede website

Heb je een domein op het oog en wil je een website beginnen? We helpen je graag op weg! We hebben meerdere artikelen, hand-outs, blogs en whitepapers geschreven waar je een goede basis mee hebt om te starten: 

Tips voor je domein

Houd het kort, dit is beter te onthouden
Kies voor uniek, dit maakt je domein herkenbaar
Kies een eenvoudig domein, dit is makkelijker te onthouden
Gebruik als het kan een zoekwoord
Een merk- of bedrijfsnaam gebruiken zorgt voor herkenbaarheid

Welk domein kies jij?

Bij Yourhosting heb je keuze uit heel veel verschillende domeinen. Kies je domein en registreer deze direct in de shop!

.NL-domein


Met een .NL-domein maak je direct duidelijk dat je een Nederlandse website hebt. Het is een van de meest gekozen domeinen ter wereld! 

€ 0,99

.COM-domein


Niet voor niets de meest gekozen domein ter wereld. Heb je internationale ambities, dan is een .com domein naast je .NL een goed idee.

 

€ 9,99

populair

.SHOP-domein


Ga je een webshop beginnen? Denk dan eens aan een .shop of een .store domein. Dan maak je de intentie van je website direct duidelijk! 

 

€ 2,99

.TECH-domein


Voor de ICT en techniek is een .tech perfect. Het is een opvallende domeinextensie waardoor je opvalt in de zoekmachine. 

 

€ 4,99

maak jouw website tot een succes

Op naar een topwebsite!

We helpen je graag met jouw online succes. Dat begint met een goede website. Daarom doen we veel om ervoor te zorgen dat je precies weet welke stappen nodig zijn om jouw website of webshop tot een succes te maken. heb je vragen over je producten of loop te ergens tegenaan? Schroom dan niet om contact op te nemen. We denken graag met je mee.

Meer dan 900 extensies

Door een ruime keuze uit domeinextensies weet je zeker dat je altijd een passende domeinnaam vindt. Is jouw gewenste domein niet meer vrij? Dan is de kans groot dat deze dat wel is in een andere extensie! Een domeinextensie is het laatste deel van een domein, bijvoorbeeld .com, .nl of .store. Ook de wat minder gangbare opties zijn een goede keuze, bijvoorbeeld een .cc domein.

maak keuze uit verschillende domeinextensies

Standaard bij je domein

Bij alle domeinnen is standaard inbegrepen:

Domein

Bijvoorbeeld jouwbedrijfsnaam.nl

Beste support

Chat, social of bellen, we staan 6 dagen in de week voor je klaar.

Handige hulpmiddelen

Trots op je website! Met onze whitepapers, checklists, blogs en video’s haal je het beste uit je website.

domeinnaam met het thema koffie

Een domeinextensie met een thema

Natuurlijk heb je de standaard domeinen .nl of .com, maar er zijn veel meer extensies beschikbaar. Heb je een bedrijf, website hobby of project een bepaald thema? Dan kun je hier ook vaak een passende extensie bij kiezen!

Per land 
Voor zo’n beetje elk land in de wereld is er wel een land-TLD. De meest bekende hier is natuurlijk een .nl, maar ook .be, .de en .fr zijn veel gekozen extensies 

Per bedrijfssector
Onderneming in de ICT of Techniek? Kies dan een .tech. Ook voor de gezondheid en zorg (.care, .dental, .diet), bouw en transport (.autos, .bike, .engineer), horeca (.bar of .cooking) en onderwijs heb je verschillende extensies waar je uit kunt kiezen. 

Ga je een koffiezaak beginnen? Hoe leuk is het dan om de extensie .coffee te registreren bijvoorbeeld. Of .courses als je online cursussen gaat aanbieden. 

Voor je hobby 
Helemaal idolaat van honden? Kies een .dog domein. Zie je toch meer in dansen? Kies Een .dance! maar ook voor .fashion, .blog of .game is er een domeinextensie beschikbaar. 

Meer over een domeinen:

Een domein is een onlineadres, de naam van je website. Het is vergelijkbare met je fysieke adres, alleen dan online, het is namelijk het adres dat iemand intypt in de browser om op je website te komen. Elke domein is uniek en verwijst naar een IP-adres van de server.

Hoe je een domein kiest is afhankelijk van je online plannen. Ga je een blog beginnen of heb je een advocatenkantoor, dan is de naam al heel anders. Je kunt ervoor kiezen om je bedrijfsnaam te registreren als domeinnaam, of je persoonlijke naam als blog of cv. Probeer in ieder geval een domein te registreren die niet al te moeilijk is en herkenbaar voor wat je doet..

Gebruik daarvoor de domeinchecker op onze website. Als je domeinnaam vrij zie je in de knop achter het domein ‘Registreren’ staan. Is het domein al bezet, dan zie je ‘verhuizen’ staan en kun je deze domein niet registreren.

Een extensie is het laatste deel van het domein. Dus de .nl, .com of .site bijvoorbeeld.

Tuurlijk! Wil je alleen e-mailen met je domein, kies dan voor e-mailhosting. Wil je een website? Kies dan voor een hostingpakket of onze website maker. Hiermee kun je natuurlijk ook je eigen e-mailadres maken en mailen.

Als je nog geen plannen hebt met je domeinnaam en dus kiest voor de ‘alleen-registreren’ optie, dan parkeer je je domeinnaam voor later gebruik. Dit betekent dat je (nu nog) niets doet met je domeinnaam.

Alles begint met het registreren van een domein. Kies in de domeincheck op deze pagina en check of deze nog vrij is. Vervolgens kies je een hostingpakket, waarmee je een website kunt maken met bijvoorbeeld WordPress of Joomla!. Ook MijnWebsite is een optie, dit is de gebruiksvriendelijke sitebuilder die je gratis bij je hostingpakket krijgt. Wil je wat meer lezen over hosting, dan kan dat natuurlijk ook op de hostingpagina. Belangrijk is ook om je website met een SSL-certificaat te beveiligen. Deze is zelfs verplicht als je persoonsgegevens verwerkt op je website, bijvoorbeeld met een contactformulier. De volgende stap is het maken van je website.
 

Een domein bestellen

Domein gekozen? Gebruik dan de checker om te kijken of je domein of domeinen nog vrij zijn en registreer ze gelijk via onze website. Dit werkt supermakkelijk en snel, je domein is vrijwel direct al te gebruiken. Nadat wij je domeinaanvraag hebben gekregen wordt deze direct automatisch aangevraagd bij de betreffende registar. Dit zijn de uitgevers van de domeinextensie. 

Domeinnaam registreren

Dit gaat het kosten

De kosten voor je domein zijn afhankelijk van de extensie die je kiest. Een van de meest gekozen domeinen en ook nog eens een van de goedkoopste is een .NL-domein. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Naar Yourhosting verhuizen
.shop .tech domeinnaam zonder hosting

Een domein zonder hosting

Heb je alleen een domein nodig en heb je daar niet direct plannen voor? Dan kun je je domein registreren zonder dat je daar hosting bij afneemt. Kies dan voor geen aanvullende dienst in de shop. Je kunt dus ook prima alleen een domein registreren.

 

Dit zeggen onze klanten

Bij Yourhosting heb je keuze uit heel veel verschillende domeinen. Kies je domein en registreer deze direct in de shop!

Een webwinkel beginnen

Wist je dat er voor je webshop ook specifieke domeinextensies beschikbaar zijn? Dit zijn de extensies .shop en .store. Het voordeel van deze domein en is dat ze vaak nog vrij zijn om dat ze minder worden gebruikt dan bijvoorbeeld .nl. Ga je een webshop beginnen? Denk dan eens aan deze domeinextensies!

Trouwens, hoe je een webshop maakt in WordPress lees je hier!  

Begin nu je webshop

Een bestaande website?

Heb je al een bestaande website en wil je deze verhuizen naar Yourhosting? Dat kan! Je wilt dat je website altijd bereikbaar is, dat je geen data verliest en alles geruisloos blijft werken. Daarom is een goede verhuisservice belangrijk. Zo weet je zeker dat je geen klanten verliest. Gebruik daarom de migratieservice van Yourhosting. Daarmee zetten wij je instellingen, databases, websites en meer zorgvuldig over. 

De migratieservice

Meer over DNS

DNS is de koppeling tussen jouw browser en de website die je bezoekt. DNS werkt als een vertaalsysteem dat een domeinnaam zoals yourhosting.nl omzet naar een reeks nummers: een IP-adres. Elke website heeft een IP-adres. Jouw computer leest deze IP-adressen en toont zo de juiste website. Zo hoef je dus niet het IP-adres als ‘5.157.86.209’ te onthouden om onze website te bezoeken, maar typ je gewoon yourhosting.nl in. Vergelijk het met een soort telefoonboek. We onthouden de namen, niet de nummers.  

DNS heb je nodig als je ergens anders een domeinnaam hebt geregistreerd en deze wilt koppelen aan een domeinnaam die je wel bij Yourhosting hebt geregistreerd. Makkelijker is wel om alles op een plek te hosten voor het overzicht en stabiliteit

DNS

We helpen je graag met het maken van je website

Maak je website met ’s werelds populairste website builder! Lees op onze ‘WordPress website maken’-pagina precies hoe je stap-voor-stap een WordPress-website maakt. Of neem een kijkje op onze WordPress-supportpagina’s voor alle vragen rondom het CMS.

Stappenplan WordPress website maken

Wil je een webshop maken? Ga aan de slag met de Webshop Weekly! via handige mails leer je alle ins en outs voor het maken van een webshop in WordPress WooCommerce. Schrijf je in voor de Webshop Weekly

 

Als je voor het eerst een website maakt, is het fijn om precies te weten waar je moet beginnen. Met onze beginnersgids voor het maken van een website, helpen wij je op weg. We leggen je uit wat je nu precies nodig hebt en geven je een stappenplan zodat jij zelf je website kunt maken.

Ik wil de ‘Website maken’-beginnersgids