Verkozen tot de snelste webhoster
Deskundige support
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Gratis website bij je domeinnaam
Verkozen tot de snelste webhoster

logo van .at domeinnaamextensie

Jouw Oostenrijkse .at-domeinnaam


Registreer binnen 1 minuut

Nu slechts € 18.45

www.
Binnen 1 minuut geregistreerd
Online support
Gratis website

Jouw .at-domeinnaam nu slechts € 18.45

Waar denk jij aan bij Oostenrijk? Waarschijnlijk aan zaken als Jodelen, apfelstrudel en de Weense Wals. Dit land in midden Europa heeft namelijk veel te bieden. Van de weidse Alpen tot de prachtige paleizen van Wenen. Voor Nederlandse bedrijven die al zakendoen in Duitsland is het met circa 8,7 miljoen inwoners ook het perfecte land om naar uit te breiden. 

Om succesvol zaken te doen is een Oostenrijks .at-domeinnaam, naast een .de-domeinnaam, echter wel aan te raden. Want ondanks het feit dat ze ook Duits spreken zijn Oostenrijkers erg trots op de eigen cultuur en gewoonten. Wist je dat het Oostenrijks-Duits andere woorden kent dan het Duits? Zo is Dirndl het Oostenrijkse woord voor Mädchen: meisje in het Nederlands. Door gebruik te maken van een .at-domein laat je zien aan de lokale bevolking dat jij je specifiek richt op Oostenrijk en dat wordt gewaardeerd.

 

Voordelen van .at

Laat zien dat jij je op Oostenrijk richt
Goed vindbaar in Oostenrijkse zoekmachines
Ook geschikt voor woorden eindigend op at

Voorkom Phishing!

Wist je dat veel phishing-sites gebruik maken van een gratis SSL-certificaat? Ook cybercrimininelen weten de eenvoudige weg naar een gratis SSL inmiddels goed te vinden. Dit maakt de betrouwbaarheid van een gratis SSL daarom ook een stuk minder. Vertrouwen uitstralen? Kies dan voor een Domain Validation SSL, waarbij er validatie op de domeinnaam plaatsvindt. 

Kies je certificaat

Bij Yourhosting krijg je meer:

Binnen een half uur is jouw .at-domeinnaam online
Ons supportteam staat 6 dagen per week voor je klaar
 

Gratis website zonder technische kennis

Technische kennis is niet langer vereist om een website te bouwen. Als je je domeinnaam registreert via Yourhosting krijg je namelijk ook gratis toegang tot MijnWebsite Lite. Met een paar simpele klikken staat jouw nieuwe website al online.


Creatieve domeinnamen met .at

.at is ook zeer geschikt voor originele domeinnamen. Gebruik .at bijvoorbeeld als domeinnaam voor meer dan 2180 woorden die eindigen op at zoals kopieerappara.at of veiligheidscertifica.at. Uiteraard is deze domeinnaam extensie ook bruikbaar voor Engelse woorden als aristocr.at en crabme.at.

Registreer vandaag jouw .at-domeinnaam voor € 18.45

www.

Geschiedenis .at-domeinnaam

.at is de extensie voor domeinnamen van Oostenrijk en sinds 1989 actief. Tussen 1989 en 2000 lag de administratie van de .at-domeinnaam in handen van de Universiteit van Wenen. Vanaf 1998 ligt de controle over .at bij NIC.at. Inmiddels zijn er circa 1,3 miljoen domeinnamen met een .at-extensie. Hiervan zijn circa 72% geregistreerd door inwoners of bedrijven uit Oostenrijk zelf. Gevolgd door Duitsland (16%) en Zwitserland (2%). Het is daarmee een domeinnaam die vooral erg populair is in Duitstalige gebieden.

Voorwaarden .at-domeinnaamregistratie

Een .at-domeinnaam mag gebruikt worden voor algemeen en commercieel gebruik. Iedereen ter wereld mag een domeinnaam met deze extensie registreren. Een .at-domeinnaam bestaat uit minimaal twee tekens en maximaal 63 tekens. Een domeinnaam met deze extensie mag ook niet beginnen of eindigen met een koppelteken ("-"). Een koppelteken op de derde en vierde positie is helaas ook niet toegestaan. De minimale registratieperiode is 1 jaar.

.at verhuizen

Heb je al een .at of een andere domeinnaam en wil je deze verhuizen naar Yourhosting? Dat is snel en eenvoudig. Heeft je verhuizing extra zorg nodig, maak dan gebruik van onze verhuisservice. Met deze service ondersteunen wij je bij elke stap in het proces.

 

Meer dan 900 domeinnaamextensies

In onze domeinwinkel heb je de keuze uit meer dan 900 domeinnaamextensies. Is jouw .at domeinnaam al geregistreerd door iemand anders? Via NIC.at check je de Whois om te zien wanneer de domeinnaam geregistreerd is. Een goed alternatief voor .at is bijvoorbeeld het internationale .eu. Maar ook voor specifieke doeleinden bieden we domeinnamen. Denk bijvoorbeeld aan .club voor een sportvereniging, .expert om jouw expertise te laten zien of .app voor applicatie ontwikkelaars. Voor ieder doel is er wel een geschikte domeinnaamextensie te vinden. Neem daarom snel een kijkje in onze domeinnaamwinkel.