Verkozen tot de snelste webhoster
Deskundige support
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Gratis website bij je domeinnaam
Verkozen tot de snelste webhoster

logo van .ch tld domeinnaam van zwitserland

.ch voor een Zwitserse website


Dé domeinnaam voor Zwitserland

Nu slechts € 24,60

www.
Binnen 1 minuut geregistreerd
Online support
Gratis website

Registreer jouw .ch-domeinnaam voor slechts € 24,60

Waar denk jij aan bij Zwitserland? Waarschijnlijk aan weelderige alpenweiden, Milka koeien in de bergen of skiën tijdens wintersport. Zwitserland is een prachtig land en behoort tot één van de meest ontwikkelde landen ter wereld met een zeer hoog welvaartsniveau. Als jij je met je bedrijf richt op dit land in de alpen, dan is het aan te raden om een eigen .ch-domeinnaam te registeren. 

Ook voor bedrijven die al actief zijn in Duitsland, Frankrijk of Italië, is een .ch-domein een goede keuze. Zowel het Duits, Frans als Italiaans zijn officiële talen en Zwitserland is daarom een logisch land om naar uit te breiden. Met een .ch-domeinnaam laat jij zien aan bezoekers dat jij je specifiek richt op Zwitserland en dit helpt ook bij de zoekmachineoptimalisatie in google.ch.

Voordelen .ch

Dé domeinnaam als jij actief bent in Zwitserland
Verhoog de vindbaarheid in google.ch
Herkenbaar en vertrouwd voor Zwitserse bezoekers
Geschikt voor Franse, Duitse en Italiaanse websites

Waarom Yourhosting?

Gratis toegang tot handige website bouwer
7 dagen per week deskundige support
Binnen een half uur al online!
 

Verwerk je persoonsgegevens met je website?

Dan is een SSL-certificaat verplicht. Met SSL zorg je voor een versleutelde verbinding waardoor je privacygevoelige informatie beschermd. Heb jij een contactformulier, een betaalomgeving, een webshop, of bijvoorbeeld een aanmeldformulier voor een nieuwsbrief? Bestel dan nu een SSL-certificaat.

Bekijk de voordelen van SSL

Gratis website bij .ch-domeinnaam

Om jouw product of dienst onder de aandacht te brengen in Zwitserland, heb je uiteraard ook een website nodig. Voorheen was het bouwen van een website een lastige klus. Als je jouw .ch-domeinnaam bij Yourhosting registreert, krijg je ook gratis toegang tot MijnWebsite Lite. Dit is een handige websitebuilder waarmee je zeer snel een eigen website in elkaar zet. Hiermee ben jij klaar om de Zwitserse alpen te veroveren.

Confoederatio Helvetica

De afkorting .CH staat voor Confoederatio Helvetica. Dit is de Latijnse naam van de Zwitserse confederatie sinds de oprichting in 1848. Er is gekozen voor Latijn als neutrale taal omdat er maar liefst vier verschillende officiële talen worden gesproken. Circa 63% van de bevolking is Duitstalig, Frans wordt door 23% van de Zwitsers gesproken en meer dan 8% gebruikt Italiaans als moedertaal. Daarnaast is er ook nog een kleine minderheid die Reto-Romaans spreekt. Je hebt dus een brede keuze aan bruikbare talen voor jouw Zwitserse website.

Geschiedenis van .ch

.ch is een ccTLD, oftewel een country code topleveldomein en werd al op 20 mei 1987 geïntroduceerd door een professor van ETH Zürich: Dr. Bernhard Plattner. Inmiddels bestaan er al circa 2,1 miljoen domeinnamen met de .ch extensie. De domeinnaamextensie wordt momenteel beheerd door Switch. Dit is ook de beheerder van de extensie van het naburige bergstaatje Liechtenstein, .li. Volgens de voorwaarden van Switch mag iedereen een .ch-domeinnaam registeren. De domeinnaam moet echter wel bestaan uit minimaal drie en maximaal 63 tekens.

 

Zwitserse zoekmachineoptimalisatie

Om jouw product of dienst in Zwitserland aan de man te brengen, wil je ook verkeer naar je website leiden. Zoekmachines spelen hierbij een belangrijke rol. Om hoger in de resultaten te verschijnen kun je gebruik maken van gelokaliseerde zoekmachineoptimalisatie. Schrijf bijvoorbeeld relevante websiteteksten in de lokale taal en gebruik zoekwoorden voor een Zwitsers publiek. Een .ch-domeinnaam helpt ook bij SEO voor Zwitserse zoekmachines. Google.ch houdt namelijk van lokale content en met een .ch-domein laat jij meteen weten aan Google dat jouw website gericht is op Zwitserland.

Registreer vandaag jouw .ch-domeinnaam voor € 24,60

www.

Bescherm jouw merknaam voor de toekomst

Als je al zaken doet in Italië, Duitsland of Frankrijk, is uitbreiding naar Zwitserland een logische volgende stap. Misschien ben je echter nu nog niet van plan om dit te doen. Zorg er dan wel voor dat je alvast een domeinnaam met jouw bedrijfsnaam vastlegt. Hierdoor weet je zeker dat je in de toekomst niet achter het net vist en voorkom je dat iemand anders met jouw bedrijfsnaam actief wordt op de Zwitserse markt. Zorg ervoor dat jij de regie houdt en registreer vandaag een .ch-domeinnaam met jouw bedrijfsnaam.

 

Verhuizen naar Yourhosting?

Heb je al een .ch-domeinnaam? Je kunt jouw huidige domeinnamen makkelijk verhuizen naar Yourhosting. Dan kun je direct profiteren van onze voordelen, zoals de gratis websitebuilder en onze behulpzame klantenservice. Je kunt de verhuizing zelf in gang zetten of je kunt gebruik maken van onze domeinnaam verhuisservice. Dan word je persoonlijk geholpen van a tot z.

Zwitsers zakmes voor domeinnamen

Is jouw gewenste .ch-domeinnaam niet meer beschikbaar of wil je graag alternatieve opties bekijken? Bij Yourhosting kun een grote diversiteit aan domeinnamen registreren. Registreer bijvoorbeeld extensies voor de buurlanden van Zwitserland zoals .at voor Oostenrijk, .de voor Duitsland of .fr voor Frankrijk. Je kunt ook kiezen voor extensies die precies aansluiten bij het doel van jouw website, bijvoorbeeld .store als je een winkel hebt of .training als je trainingen aanbiedt. Yourhosting is als een Zwitsers zakmes, voor iedere toepassing is wel een geschikte domeinnaamextensie te vinden. Bekijk de 900+ domeinnaamextensies.