Dé domeinnaam voor het Verenigd Koninkrijk
Nu slechts € 24,99
Fish en chips, rode dubbeldekkers en rijden aan de linkerkant van de weg. Dit zijn slechts een paar typische kenmerken van onze buren aan de overkant van de Noordzee. Jaarlijks exporteren we voor meer dan 30 miljard pond naar Het Verenigd Koninkrijk en daarmee is dit land een zeer belangrijke handelspartner. Ben jij al actief in de UK of ben je dit van plan? Claim dan jouw co.uk.
Als jij je met jouw website richt op het Verenigd Koninkrijk, is een .co.uk-domeinnaam onmisbaar. De afkorting UK in deze domeinnaam staat uiteraard voor de United Kingdom. Met een .co-uk-domein kun jij jezelf onder de aandacht brengen bij meer dan 65 miljoen inwoners uit Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland. Daarnaast helpt deze extensie ook bij de vindbaarheid in google.co.uk.
Wist je dat veel phishing-sites gebruik maken van een gratis SSL-certificaat? Ook cybercrimininelen weten de eenvoudige weg naar een gratis SSL inmiddels goed te vinden. Dit maakt de betrouwbaarheid van een gratis SSL daarom ook een stuk minder. Vertrouwen uitstralen? Kies dan voor een Domain Validation SSL, waarbij er validatie op de domeinnaam plaatsvindt.
Groot Brittannië wordt volledig omringd door water en sinds Willem de veroveraar in 1066 is geen enkele (militaire) invasie succesvol geweest. Wil jij het Britse eiland veroveren met jouw producten of diensten? Gelukkig is dit wel mogelijk dankzij het internet. Je hebt alleen een eigen website nodig. Een .co.uk is daar de perfecte domeinextensie voor!
Wil jij de inwoners van de UK bereiken? Dan wil je er uiteraard voor zorgen dat de pagina’s van jouw website goed vindbaar zijn via zoekmachines als google.co.uk. Door gebruik te maken van een .co-uk-domeinnaam geef je het signaal aan Google dat jouw website zich richt op inwoners van het Verenigd Koninkrijk. Google houdt van content met een lokale focus en een .co.uk-domein kan jou helpen bij de vindbaarheid in google.co.uk. De keuze voor deze extensie is de eerste SEO-stap. Zorg er daarnaast ook voor dat je content in Brits in plaats van Amerikaans Engels geschreven is en dat de teksten relevante keywords bevatten. Zoekmachineoptimalisatie hangt ook af van vele andere factoren, maar alle beetjes helpen om bovenaan te staan in de resultaten van de Britse versie van Google.
Op kentekenplaten van Britse auto’s zie je de afkorting GB in plaats van UK. Dit komt omdat GB eigenlijk de officiële landcode is van Groot Brittannië op basis van de ISO-lijst (Organization for Standardization). In de jaren 80 werden domeinnaamextensies voor landen aangemaakt op basis van de gestandaardiseerde ISO-codes, zoals .nl voor Nederland en .de voor Duitsland. De extensie met de afkorting voor United Kingdom (UK) was echter al een paar maanden eerder aangevraagd door een groepje Britten. Als gevolg hiervan is .gb nooit populair geworden bij het grote publiek en is het inmiddels ook niet meer mogelijk om domeinen met de .gb-extensie te registreren.
De letters co in deze extensie staan voor commercieel. Deze extensie was initieel voornamelijk bedoeld voor zakelijke en commerciële websites. Inmiddels wordt deze domeinnaamextensie echter voor allerlei type websites gebruikt. Je kunt deze extensie dus ook voor algemeen gebruik registreren. Wil je een Britse website oprichten voor een goed doel of een non-profit organisatie, dan is .org.uk ook een zeer goede optie. Wil je liever een domeinnaam voor organisaties zonder winstoogmerk die ook buiten Groot-Brittannië bruikbaar is, ga dan voor een universele .org-domeinnaam.
Co.uk is een ‘second-level’ domein (SLD) van het topleveldomein (TLD) .uk. Dit houdt in dat er een tweede domeinnaamniveau is geïntroduceerd om duidelijker te maken voor welk type websites deze domeinnaam is bestemd. Naast co.uk voor commerciële doeleinden en org.uk voor non-profits bestaan er nog 10 andere second-level domeinen zoals me.uk voor persoonlijk gebruik, .ltd.uk voor private limited companies, .plc.uk voor public limited companies en.net.uk voor internet providers.
Sinds 2014 is het ook mogelijk om een domeinnaam te registreren die alleen maar gebruik maakt van het .uk-topleveldomein. Keuze tussen co.uk en .uk komt vooral neer op persoonlijke voorkeur. Zowel .co.uk als .uk zijn beide populaire en gangbare domeinnamen binnen het Verenigd Koninkrijk. Ze worden ook allebei beheerd door dezelfde instantie: Nominet. Inmiddels zijn er circa 12 miljoen domeinnamen die gebruikmaken van het toplevel- of een secondleveldomein van de .uk domeinextensie. Hiermee staat de extensie van het Verenigd Koninkrijk wereldwijd op de 6e plek van alle domeinnaamextensies en op de 4e plek van domeinnamen voor landen.
Volgens de voorwaarden van Nominet mag iedereen een .co.uk domeinnaam registreren. .co.uk is in principe bedoeld voor commerciële websites maar kan ook zeer goed worden gebruikt voor algemene toepassingen. Zowel organisaties als consumenten kunnen een .co.uk-domein aanvragen. De domeinnaam dient te bestaan uit minimaal 3 en maximaal 63 tekens. Maak hierbij gebruik van letters uit het alfabet, cijfers en het koppelteken. Het koppelteken mag je niet als eerste of laatste teken van een domeinnaam gebruiken.
Is de gewenste domeinnaam al bezet of is .co.uk toch niet helemaal jouw cup of tea? Dat is helemaal geen probleem want bij Yourhosting kun je kiezen uit meer dan 900 verschillende domeinnaamextensies. Is het jouw droom om een (online) )winkel te beginnen in het Verenigd Koninkrijk? Dan is .store een goede optie. Ben je van plan om de inwoners van Groot Brittannië te informeren over lichaamsbeweging en gezondheidstips? Kies dan voor .fit of .fitness. Wil je je vanwege de Brexit toch liever richten op Europa? Kijk dan naar een internationale domeinnaam als .eu. Zo is er voor ieder type website altijd wel een geschikte extensie te vinden. Vind hier jouw geschikte domeinnaam.