Verkozen tot de snelste webhoster
Deskundige support
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Gratis website bij je domeinnaam
Verkozen tot de snelste webhoster

.dk logo domeinnaam van denemarken

.dk-domeinnaam voor Deense websites


Registreer .dk bij Yourhosting

Nu slechts € 24.60

www.
Binnen 1 minuut geregistreerd
Online support
Gratis website

Verover Denemarken met .dk voor slechts € 24.60

Er zijn veel overeenkomsten tussen Nederland en Denemarken. Het Deense landschap is zo plat als een dubbeltje, er wordt ook veel gefietst en er heerst een nuchtere mentaliteit. Is Nederland al veroverd door jouw bedrijf? Dan is Denemarken het perfecte land om ook zaken te doen. .dk is de domeinnaamextensie van Denemarken, dus daar hoort uiteraard wel een .dk-domeinnaam bij, zo laat zien dat jij je op Denemarken richt. 

Een .dk-domeinnaam is herkenbaar voor Denen en wekt meteen vertrouwen op bij Deense bezoekers. Het helpt ook bij de vindbaarheid in Deense zoekmachines. Google.dk houdt namelijk van lokale content en met dit domein laat jij meteen zien dat jouw content relevant is voor de inwoners van dit Scandinavische land. Met een .dk-domeinnaam ben jij klaar om Denemarken te veroveren!

Voordelen .dk

Geschikt voor bedrijven die zaken doen in Denemarken
Goed voor zoekmachineoptimalisatie in google.dk
Voelt direct vertrouwd voor Deense websitebezoekers

Voldoe aan de wetgeving, gebruik een SSL-certificaat!

Volgens de wet ben je verplicht een SSL-certificaat te hebben als je persoonsinformatie verwerkt met jouw website. Stuur je een nieuwsbrief, verzamel je e-mailadressen, heb je een webshop en een betaalomgeving? Dan is een SSL-certificaat noodzakelijk.

Kies je certificaat

Voordelen Yourhosting

6 dagen per week persoonlijke support
Gratis toegang tot handige website bouwer
Binnen een half uur is jouw .dk al online
 

Bouw een eigen website, net als Lego

Denemarken is het geboorteland van Lego. Vele generaties zijn opgegroeid met dit populaire plastic speelgoed. Een Lego-pakketje in elkaar zetten lukt de meeste mensen nog wel. Een website bouwen is vaak een ander verhaal en vereist een hoop technische kennis. Gelukkig kun je in dat geval gebruik maken van onze website builder. Met de handige editor van MijnWebsite klik-en-sleep je zo een mobielvriendelijke website in elkaar. Je krijgt gratis toegang tot MijnWebsite Lite bij jouw .dk-domeinnaam! Zo kun jij Denemarken snel veroveren met een eigen website, net als een Viking.

 

Deense e-mail met .dk

Als je zakelijk actief bent in Denemarken, is het ook handig om gebruik te maken van een .dk-domeinnaam voor het verzenden en ontvangen van e-mails. Een ontvanger van deze e-mails ziet dan meteen dat jouw organisatie zich focust op de lokale Deense markt. Een .dk e-mailadres voelt veel vertrouwder voor een Deen dan .nl of .eu. Bij Yourhosting heb je verschillende mogelijkheden om jouw .dk te benutten voor e-mail. Kies bijvoorbeeld voor één van onze e-mailpakketten of ga voor het gemak van Office 365.

Geschiedenis van .dk

Wist je dat de Deense vlag de oudste nationale vlag ter wereld is die nog steeds in gebruik is? Deze rode vlag met een wit Scandinavisch Kruis wordt al sinds de 14e eeuw gebruikt. Het .dk-domeinnaam werd geïntroduceerd in 1987 en is daarmee ook oud voor internetbegrippen, maar het is niet de oudste domeinnaam extensie. Die eer is toebedeeld aan de 8 originele domeinnaamextensies zoals .com.net en .org die al in 1985 het levenslicht zagen. De oudste nog in gebruik zijnde .dk-domeinnamen zijn dkuug.dk, diku.dk, bk.dk, ibt.dk, ifad.dk, mainz.dk, nordita.dk en natuurlijk lego.dk. Deze domeinnamen werden al in 1987 geregistreerd en zijn nog steeds actief..

Populair vanaf 1997

Aan het einde van 1996 waren er nog maar 6.500 .dk-domeinnamen. Om een .dk-domeinnaam te kunnen registreren moest je namelijk een valide reden hebben. Vanaf 1997 werden de voorwaarden voor .dk-registratie versoepeld en kon iedereen een .dk-domein registreren. Deze versoepeling heeft veel bijgedragen aan de populariteit van .dk. Eind 1997 waren er al 41.000 domeinnamen geclaimd. Inmiddels staat de teller op circa 1,3 miljoen .dk-domeinnamen. Het koninkrijk van Denemarken telt slechts 5,7 miljoen inwoners. Per vier inwoners is er dus circa één domeinnaam. De beheerder van alle .dk-domeinnamen is DK Hostmaster.

Registreer vandaag jouw .dk domeinnaam voor € 24.60

www.

Speciale karakters zijn toegestaan

De letter ø betekent eiland in het Deens. Dat is niet zo vreemd want Denemarken heeft meer dan 400 eilanden. Naast ø zijn ook æ en å officiële letters van het Deense alfabet. Alle 29 letters van het Deense alfabet zijn door DK Hostmaster toegestaan om gebruikt te worden als karakters in de domeinnaam. Daarnaast mag je ook gebruik maken van å, ö, ä, ü en é. Cijfers en het koppelteken zijn uiteraard ook toegestaan, je mag het koppelteken alleen niet als eerste of laatste teken gebruiken.

 

.dk-domein verhuizen

Heb je al een .dk-domeinnaam en wil je deze graag verhuizen naar Yourhosting? Een domeinnaam verhuizing kun je makkelijk in gang zetten via onze website. Wil je graag persoonlijke begeleiding bij het verhuisproces? Schakel dan onze verhuisservice voor domeinnamen in. Dan word je begeleid bij iedere stap van het proces.

Alternatieve domeinnamen

Is je gewenste .dk-domeinnaam al bezet? Via de database van DK Hostmaster kun je informatie achterhalen over de huidige registrant. Yourhosting heeft ook vele andere geschikte extensies voor jouw domeinnaam. Wil je een Deense webshop beginnen? Kijk dan bijvoorbeeld ook naar .shop of .store. Voor een Deense blog, is .blog zeer geschikt. Wist je trouwens dat het woordje ‘nu’ dezelfde betekenis heeft in het Deens als in het Nederlands? .nu is daarom erg geschikt voor actiegerichte website die gericht zijn op Denemarken. Voor iedere website kun je wel een goede extensie vinden bij Yourhosting. Kies uit meer dan 900 domeinnaamextensies. Heb je hulp nodig? Onze klantenservice staat voor je klaar.