Verkozen tot de snelste webhoster
Deskundige support
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Gratis website bij je domeinnaam
Verkozen tot de snelste webhoster

het logo van .fm domeinnaam voor radio

Registreer je .FM-domeinnaam


Voor websites over radio of muziek

Nu slechts € 100,-

www.
Binnen 1 minuut geregistreerd
Online support
Gratis website

Hét domein voor online streamingdiensten

.fm is het domein van de Federale Staten van Micronesia, een onafhankelijke eilandengroep in de Grote Oceaan. Deze extensie wordt slechts beperkt gebruikt door inwoners uit dit land, maar voornamelijk voor websites die iets te maken hebben met radio- en muziek streamingdiensten.

FM is naast een afkorting voor Micronesia ook een frequentieband voor radio-uitzendingen. Ben jij actief in de radio- of muziekindustrie en wil je een goed klinkende domeinnaam? Kies dan voor .FM. Hierdoor weten jouw bezoekers meteen dat jouw website te maken heeft met radio en muziek.

Waarom kiezen voor .FM?

Perfect voor online en offline radiostations
Hét domein voor online streamingdiensten en podcasts
Laat zien dat jij iets te maken hebt met radio
Uiteraard ook geschikt als jij je richt op Micronesia

Verwerk je persoonsgegevens met je website?

Dan is een SSL-certificaat verplicht. Met SSL zorg je voor een versleutelde verbinding waardoor je privacygevoelige informatie beschermd. Heb jij een contactformulier, een betaalomgeving, een webshop, of bijvoorbeeld een aanmeldformulier voor een nieuwsbrief? Bestel dan nu een SSL-certificaat.

Bekijk de voordelen van SSL

Waarom .FM bij Yourhosting?

Registreer jouw .fm voor slechts € 100,-
Gratis toegang tot handige website builder
6 dagen per week uitstekende support
 

Historie van .fm

.FM werd geïntroduceerd als domeinnaamextensie in 1995. Eigenlijk behoort .fm tot de categorie van country code topleveldomeinen (ccTLD), in de praktijk wordt deze extensie echter voornamelijk voor radiostations en de muziekindustrie gebruikt. Ben jij bijvoorbeeld een (aspirerende) radio-DJ? Kies dan voor .fm om jezelf op de kaart te zetten. Tegenwoordig wordt de extensie beheerd door dotFM.

Gratis websitebuilder bij Yourhosting

Als je een .fm-domeinnaam bij Yourhosting registreert, krijg je ook meteen toegang tot MijnWebsite Lite. Dit is een handige website builder om zelf makkelijk een website in elkaar te klikken. Technische kennis is niet vereist. Zo bouw jij in een handomdraai een eigen website over jouw radiostation of online streamingdienst. Zo kun jij je tijd en energie stoppen in datgene wat je echt leuk vindt om te doen, zoals radio uitzenden.

Federale Staten van Micronesia

.FM is de afkorting van de Federale Staten van Micronesia. Het land bestaat uit meer dan 600 eilanden in de Grote Oceaan en is ingedeeld in vier deelstaten. Op de eilanden wonen gezamenlijk circa 100.000 inwoners. Engels wordt gebruikt als officiële en gemeenschappelijke taal. Er worden echter ook vele andere talen, zoals Chuukees, Kapingamarangi en Nukuoro, gesproken. Iedere staat binnen Micronesia kent eigen culturele kenmerken en tradities. Familie speelt echter op alle eilanden een zeer belangrijke rol. Vertegenwoordigers van de families worden gekozen in het parlement.

Registreer vandaag jouw .fm domeinnaam voor € 100,-

www.

Voorwaarden van .fm

Wereldwijd kan iedereen een .fm-domeinnaam registreren. Een domeinnaam met een .fm-extensie bestaat uit minimaal drie en maximaal 63 karakters. Hierbij mag je gebruik maken van letters (a tot z), cijfers (0 tot 9) en het koppelteken. Dit koppelteken mag je echter niet aan het begin of het einde van de domeinnaam plaatsen.

.fm-domeinnaam verhuizen?

Heb je al een .fm-domeinnaam geregistreerd bij een andere partij? Dan kun je deze domeinnaam eenvoudig verhuizen naar Yourhosting. Als klant van Yourhosting kun je dan meteen gebruik maken van onze voordelen zoals de website builder en onze deskundige support. Heb je iets meer hulp nodig bij de verhuizing of wil je op grotere schaal domeinnamen verhuizen, dan kun je ook onze verhuisservice voor domeinnamen inschakelen. Onze experts begeleiden je dan door het volledige proces. Zo weet je zeker dat de verhuizing op rolletjes verloopt.

Alternatieven voor .FM

Is jouw .fm-domeinnaam al bezet, dan is de .am-extensie een goede optie. AM is namelijk ook een frequentieband voor radio-uitzendingen. Richt jouw radiostation zich op een specifieke regio? Laat dit dan zien met een regionale domeinnaam zoals .FRL voor Friesland en .amsterdam voor inwoners uit onze hoofdstad. Zo weet jouw luisterend publiek dat ze lokale uitzendingen kunnen verwachten. Bij Yourhosting is er altijd wel een geschikte domeinnaam te vinden. Bekijk vandaag onze 900+ domeinnaamextensies.