logo van .FR domeinnaam van frankrijk

.fr-domeinnaam registreren voor Franse websites


Vive la France met .fr

Nu slechts € 29,99

www.
Binnen 1 minuut geregistreerd
Online support
Telefonische helpdesk

Registreer een .fr-domein voor slechts € 29,99

.fr is de domeinnaamextensie van Frankrijk. Iedere zomervakantie rijden duizenden Nederlandse auto’s met caravans richting het zuiden. Frankrijk heeft voor iedereen wat te bieden en staat daarom al decennialang stipt op de eerste plaats als vakantiebestemming. Heb jij ook iets te bieden aan Frankrijk met jouw bedrijf of organisatie? Registreer dan vandaag een .fr-domeinnaam.

Met deze extensie is het voor bezoekers direct duidelijk dat jij je richt op inwoners van de Franse Republiek. Daarnaast wordt Frans gesproken in meer dan 30 landen en is daarmee een echte wereldtaal te noemen. .FR is het perfecte domein om wereldwijd te laten zien dat jouw website Franstalig is. Een .fr-domein helpt ook nog eens bij de vindbaarheid in google.fr.

Voordelen .fr

Voor websites die zich richten op Frankrijk
Herkenbaar voor Franse bezoekers
Verhoog de vindbaarheid in Google.fr
Ook voor internationale Franstalige websites

Kies voor groen!

Met een SSL-certificaat, herkenbaar aan het groene slotje, is de verbinding tussen de browser van de websitebezoeker en de server beveiligd. Met https en het slotje in de URL straalt je website vertrouwen uit wat zorgt voor extra resultaat!

Kies je certificaat

Voordelen bij Yourhosting

Gratis telefonische helpdesk
6 dagen per week uitstekende support
Al binnen 30 minuten online
 

Maak je website met jouw .fr domein

Om een Frans publiek te bereiken vanuit Nederland heb je vanzelfsprekend ook een website nodig. Je kunt hiervoor zelf aan de slag gaan met softwarepakketten zoals Joomla! En WordPress. Is jouw technische kennis niet toereikend om deze content managementsystemen volledig in te richten naar jouw smaak? Goed nieuws, bij Yourhosting kun je ook gebruik maken van onze handige website builder YourWebsite. Gebruik de simpele drag-en-drop editor om snel een eigen website te bouwen. Jij hoeft je alleen meer druk te maken om de inhoud, wij zorgen ervoor dat de technische kant werkt.

Registreer vandaag jouw .fr domeinnaam voor  € 29,99

www.

Goed vindbaar in Google.fr

Wil je dat Fransen jouw website kunnen vinden, dan is het ook belangrijk om rekening te houden met zoekmachineoptimalisatie. Google toont gelokaliseerde Franse resultaten in de zoekresultaten van Google.fr. Wil jij jouw website vertonen aan het Franse publiek, dan helpt het dus om gelokaliseerde content te schrijven. Dit doe je ten eerste door Franstalige teksten te gebruiken, maar ook door een .fr-domeinnaam te registreren. Hiermee geef jij een seintje aan Google dat jouw pagina’s zich richten op Frankrijk en daarom thuis horen in de Franse zoekresultaten van google.fr.

Afnic: beheerder van .FR

Jouw .fr-domeinnaam dient te bestaan uit minimaal 3 en maximaal 63 tekens. Je mag het alfabet (a-z), cijfers (0-9) en het koppelteken gebruiken. Het koppelteken mag je alleen niet op de eerste, derde, vierde of laatste plek plaatsen. Deze voorwaarden zijn vastgesteld door de beheerder van .fr: Afnic. Dit is de Franse afkorting van Association Française pour le Nommage Internet en Coopération. Deze organisatie zonder winstoogmerk bestaat sinds 1997. Afnic is ontstaan als een afgeleide van het Franse nationale onderzoeksinstituut voor informatica en de toegepaste wiskunde (INRIA). Sinds medio jaren ’80 was INRIA namelijk al verantwoordelijk voor het beheer van .fr.

Opkomst van de .fr-domeinnaam

Liberté, égalité, fraternité, in het Nederlands Vrijheid, blijheid, broederschap, is het officiële motto van Frankrijk. Deze leus werd al geïntroduceerd tijdens de Franse revolutie. Er was echter lange tijd weinig vrijheid te bekennen op het gebied van .fr-domeinregistraties. Tussen 1987 en 2004 was het voor organisaties noodzakelijk om te bewijzen dat ze in het bezit waren van de (handels)rechten van een merk via officiële documenten. Daarnaast kunnen (volwassen) individuen pas sinds 2006 een eigen .fr te registreren. Het was ook lange tijd verplicht om een adres te hebben in Frankrijk. Sinds 2011 kan echter ieder Europees individu, bedrijf of organisatie een .fr-domein registreren. Hierdoor is een .fr-domein ook beschikbaar voor Nederlandse organisaties en individuen.

 

3 miljoen .fr-domeinen: nog voldoende keuze

Deze beperkingen hebben de groei van .fr lange tijd enorm tegengehouden. Inmiddels zijn er circa 3,2 miljoen domeinnamen geregistreerd. Dit is veel minder in vergelijking met de 5,8 miljoen .nl-domeinnamen. Zeker als je je beseft dat Frankrijk met meer dan 62 miljoen inwoners ongeveer 3,5 keer zo groot is dan Nederland. Het voordeel van dit lage aantal is wel dat er nog voldoende keuze is om jouw gewenste .fr-domeinnaam te registreren. Dus sla je slag.

Frans is een wereldtaal

Tegenwoordig wordt Frans niet alleen in Frankrijk gesproken, maar is het ook een officiële taal in meer dan 30 andere landen waaronder Zwitserland, Canada, België en diverse Afrikaanse landen zoals Senegal en Ivoorkust. Frans is een echte wereldtaal en is dus ook zeer geschikt voor websites met een internationaal publiek. Heb jij een internationale website waarvan de voertaal Frans is? Dan is een .fr perfect om aan Franstalige bezoekers vanuit de hele wereld direct te laten zien dat jouw website Franstalig is.

Frans is lingua franca

Lingua franca is een gemeenschappelijke taal die door mensen met verschillende talen wordt gebruikt om met elkaar te kunnen communiceren. Letterlijk betekent dit taal van de Franken, dit is de Germaanse stam waar Frankrijk haar naam aan te danken heeft. Frans werd eeuwenlang gebruikt als Lingua Franca omdat dit de gebruikelijke taal was onder Europese vorstenhuizen en diplomaten. Tegenwoordig is Frans ook nog steeds één van de zes officiële werktalen van de Verenigde Naties.

Registreer vandaag jouw .fr domeinnaam voor  € 29,99

www.

.fr verhuizen naar Yourhosting

Zijn jouw domeinnamen elders geregistreerd maar wil je wel profiteren van onze website builder en de andere voordelen? Dan kun je jouw domeinnamen eenvoudig verhuizennaar Yourhosting. Heb je toch wat hulp nodig? Dan is onze verhuisservice voor domeinnamen beschikbaar. Onze experts zorgen er dan persoonlijk voor dat de verhuizing vlekkeloos verloopt.

Alternatieven voor .FR

Bij Yourhosting heb je de keuze uit meer dan 900 domeinnaamextensies. Is jouw gewenste .fr al bezet? Pas de problème. Probeer een alternatieve naam door een extra relevant keyword toe te voegen of koppeltekens tussen de woorden. Je kunt ook kiezen voor een universele domeinnaam zoals .online of .website of een specifieke domeinnaam zoals .club. Wist je dat een croissant trouwens helemaal niet uit Frankrijk komt maar uit Oostenrijk? Een Oostenrijkse .at-domeinnaam is bij Yourhosting ook beschikbaar, net als vele andere domeinnamen voor landen zoals .de voor Duitsland en .es voor Spanje. Wat je ook wilt bereiken met jouw website, bij Yourhosting kun je altijd wel een relevante domeinnaam vinden. Bekijk meer dan 900+ extensies in onze domeinnaam shop.