Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een uniek adres op het internet. Met dit adres zorg je ervoor dat je website en e-mail bereikbaar is. Vaak kies je voor een goed te onthouden en herkenbare naam, wat het makkelijker maakt voor bezoekers om je internetadres te vinden. Domeinnamen zorgen ervoor dat je geen ingewikkeld IP-adres hoeft te gebruiken om een website te bereiken.

Hoe ziet een domeinnaam eruit?

Een domeinnaam is opgebouwd uit twee delen:

  • De naam, in vaktermen 'Second Level Domain (SLD)'
    • Bijvoorbeeld; je bedrijfsnaam
  • De extensie, in vaktermen 'Top Level Domain (TLD)'
    • Bijvoorbeeld; .NL, .BE, .COM

Bij het kiezen van je domeinnaam heb je de vrijheid om zelf de 'naam' te bepalen en de 'extensie'. De prijs van je domeinnaam is afhankelijk van de extensie die je kiest.

Een domeinnaam zoeken

Heb je interesse om voor je bedrijf een domeinnaam te gaan zoeken? Gebruik dan de speciale domeinnaam checker. Door de checker te gebruiken zie je precies of de naam waar je naar op zoek bent nog beschikbaar is. Je hebt keuze uit veel verschillende domeinextensies, dus er is altijd een domeinnaam die bij jou past!

Kies de juiste domeinnaam

Voor de herkenbaarheid van je website kan het helpen om precies te vertellen wat je doet in je domeinnaam, bijvoorbeeld als je een schildersbedrijf hebt, of een kapper bent in Zwolle. In het laatste geval zou je dan kapperzwolle.nl kunnen registreren. Heb je een bedrijf? Probeer dan je bedrijfsnaam als domein te registreren, zoals wij bij Yourhosting bijvoorbeeld hebben gedaan. 

 

Wat is een domeinnaam? - Domeinnaam registreren bij Yourhosting
www.
Aantrekkelijke welkomsttarieven
Telefonische support
6 dagen per week bereikbaar
Populaire extensies

Kosten van een domeinnaam

De kosten van een domeinnaam zijn afhankelijk van de extensie die je kiest. Ook de naam kan uitmaken voor de prijs, dit is het geval bij zogenaamde 'premium' domeinnamen. In de meeste gevallen is de .nl extensie de beste keuze. Je registreert een .nl domeinnaam het eerste jaar voor een aantrekkelijke prijs. Bekijk onze pagina over domeinnaam registreren.

Waarde van een domeinnaam

De waarde van een domeinnaam is afhankelijk van veel factoren. Domeinen die slechts 2 karakters of een generieke naam hebben kunnen veel geld waard zijn. Een domein bouwt ook waarde op naarmate hij meer bezoekers krijgt en meer websites naar er naartoe linken. Zeg dus nooit zomaar je domeinnaam op! Hiermee voorkom je dat je potentieel een domeinnaam met veel waarde weggooit.

Wat kun je met een domeinnaam?

Er zijn veel dingen die je kunt doen na het registreren van een domeinnaam. We vertellen je over twee van de belangrijkste dingen waarvoor klanten ze gebruiken.

Een website

Een van de mogelijkheden is het koppelen van een hostingpakket aan je domein. Je kiest voor een hostingpakket als je een eigen website gaat maken. Met een website zorg je ervoor dat je bedrijf online zichtbaar is.

Kies voor een webhosting-pakket als je aan de slag wilt gaan met WordPress. Of kies voor een YourWebsite pakket waarmee een website maken zo gedaan is! Met YourWebsite klik en sleep je een website zo in elkaar. Technische kennis is niet nodig. 

Bekijk onze hostingpakketten

Doorlinken

Ben je niet direct van plan een website te gaan bouwen, maar heb je ergens anders wel online zichtbaarheid met je bedrijf? Of wil je jouw nieuwe internetadres doorsturen naar je bestaande website? Na de aanschaf van je domeinnaam kun je bezoekers van je domein doorlinken naar bijvoorbeeld je Facebook, Twitter, LinkedIn, een Pinterest account of andere website.

Het voordeel van doorlinken is dat je wel de domeinnaam hebt, maar niet de moeite hoeft te doen om hier een losse website op te maken.

Meer over het doorlinken van je domeinnaam

Veelgestelde vragen over domeinnamen

Je kiest voor een domeinnaam op het moment dat je van plan bent een bedrijf te beginnen. Een domein stelt je in staat om online vindbaar te zijn met een website en door het gebruik van e-mail met één of meerdere e-mailadressen. Het registreren van een naam is één van de eerste stappen bij het opzetten van een nieuw bedrijf.

Is de domeinnaam met jouw gewenste bedrijfsnaam niet meer beschikbaar? Vraag dan ons team van experts om advies. We helpen je graag.

Nadat je voor de eerste keer je domeinnaam via het bestelsysteem van Yourhosting hebt besteld, ontvang je inloggegevens voor Mijn Yourhosting. Mijn Yourhosting is je persoonlijke klantomgeving waar je eenvoudig je diensten beheerd en snel nieuwe producten toevoegt aan je account.

Ga in Mijn Yourhosting naar 'Domeinnamen'. Klik vervolgens op je domeinnaam om alle instellingen van je domeinnaam te beheren.

Ben je van plan een website te bouwen voor je bedrijf? Dan is het belangrijk om eerst een domeinnaam te registreren. Door eerst je domeinnaam te registreren ben je verzekerd dat de domeinnaam van jou is.

Het is daarnaast bij populaire CMS-systemen zoals WordPress verplicht een domeinnaam op te geven bij de installatie. Het is niet mogelijk om zonder domeinnaam jouw website te gaan bouwen met een hostingpakket bij Yourhosting.

Heb je een goed idee voor een domeinnaam en ben je benieuwd of deze nog vrij is? Bekijk dan snel de beschikbaarheid via onze domeinchecker. In de checker bekijk je eenvoudig of jouw domeinnaam nog vrij is en registreer je hem direct tegen een aantrekkelijke prijs.

www.
Aantrekkelijke welkomsttarieven
Telefonische support
6 dagen per week bereikbaar