Meer dan 15 jaar betrouwbare webhosting
Live support via telefoon en chat
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Live support via telefoon en chat

IP-adressen omwisselenWaar vind ik mijn nieuwe IP-adres

Je vindt je nieuwe IP-adres door de volgende stappen te doorlopen:

 

Stap 1: Log in op Mijn Account

Log in op Mijn Account

Log in op Mijn Account

 

Stap 2: Ga naar 'Mijn VPS';

Klik in het menu aan de linkerkant op de knop ‘Mijn VPS’;

Ga in Mijn Account naar Mijn VPS

 

Stap 3: Klik op je VPS

Klik op de VPS waarvoor het IP-adres verandert.

Klik in het VPS-menu op de juiste VPS

 

Stap 4: Bekijk je Extra IP-adres

Scroll naar je IP-adressen en zoek daar het Extra IP-adres dat begint met 5.157.

Zoek het nieuwe IP-adres van je VPS

 


Waar moet ik op letten?

Voordat je het IP-adres van je VPS aanpast, is het belangrijk om goed te controleren waar jij je VPS voor gebruikt en of deze onderdelen ook gebruik maken van een IP-adres. Let bijvoorbeeld goed op de volgende punten:

 

De DNS van domeinnamen die je naar je VPS verwijst

Verwijs je domeinnamen naar jouw VPS, dan gebeurt dit waarschijnlijk aan de hand van A-records. Een A-record maakt gebruik van een IP-adres om de juiste server aan te wijzen. Pas het IP-adres in de A-records aan naar het nieuwe IP-adres.

Webservers en database-applicaties

Webservers, database-applicaties en andere applicaties maken vaak gebruik van IP-adressen in de configuratiebestanden. Heb je een applicatie als apache, nginx, of MySQL geïnstalleerd. Controleer de configuratie van deze applicaties en pas eventuele IP-adressen aan naar het nieuwe IP-adres.

Firewall regels op je VPS of in je thuisnetwerk

Maak je gebruik van een firewall op je VPS, of heb je thuis een firewall om je internetverkeer te beheren, controleer deze firewalls dan op het IP-adres van je VPS en vernieuw hier het IP-adres ook.

Gebruik jij je VPS voor andere doeleinden?

Ook wanneer je geen websites op je VPS host is het belangrijk om na te gaan waar je de VPS voor gebruikt. Heb je applicaties geïnstalleerd, of verwijs je bezoekers/gebruikers aan de hand van een IP-adres door naar je VPS, doorloop dan ook deze mogelijkheden.


Hoe wijzig ik het IP-adres van mijn VPS

 

Let op: Voordat je het IP-adres voor je VPS wijzigt, is het verstandig om na te gaan waar dit IP-adres voor wordt gebruikt. Lees eerst de vraag “Waar moet ik op letten?”.

Heb je de configuratie van je server nagelopen en weet je zeker dat je alle IP-adressen hebt vervangen met je nieuwe IP-adres, doorloop dan de volgende stappen:

 

Stap 1: Log in op Mijn Account

Log in op Mijn Account

Log in op Mijn Account

 

Stap 2: Ga naar 'Mijn VPS';

Klik in het menu aan de linkerkant op de knop ‘Mijn VPS’;

Ga in Mijn Account naar Mijn VPS

 

Stap 3: Klik op je VPS

Klik op de VPS waarvoor het IP-adres verandert.

Klik in het VPS-menu op de juiste VPS

 

Stap 4: Controleer de status

Controleer of het IP-adres voor je VPS klaar staat om omgewisseld te worden. Zie je onderstaand scherm niet, dan kun je het IP-adres van je VPS niet omwisselen. Het omwisselen van IP-adressen is mogelijk vanaf 28-01-2019 en tot maximaal 11-02-2019.

Zie je onderstaand scherm niet, terwijl deze er wel hoort te staan, controleer dan of je de juiste VPS hebt aangeklikt en neem anders contact met ons op.

Controleer of je nieuwe IP-adres klaarstaat om omgewisseld te worden

 

Stap 5: Sluit je VPS af

Staat er een IP-adres klaar om omgewisseld te worden, klik dan op de knop ‘Afsluiten’ om je VPS uit te schakelen.

Schakel de VPS uit

 

Stap 6: Bevestig het uitschakelen van je VPS

Klik op de knop ‘Uitvoeren’ om je VPS uit te schakelen.

Bevestig het uitschakelen van je VPS door op uitvoeren te klikken

 

Stap 7: Start je VPS op

Is je VPS helemaal uitgeschakeld en het IP-adres omgewisseld, dan krijg je de optie te zien om je VPS weer te starten.

Start de VPS weer op.

De VPS wordt nu gestart met het nieuwe IP-adres.